برنامه جهانی خوراک و سازمان خوراک و کشاورزی سازمان ملل متحد از روند رو به رشد ناامنی غذایی در ۲۲ کشور جهان، از جمله افغانستان، خبر داده است.
در گزارش مشترک این نهاد آمده که درگیری، بحران اقلیمی و فشارهای اقتصادی در ماههای آینده میلیونها نفر را در شرایط بحرانی قرار خواهد داد.
در بخشی از گزارش برنامه جهانی خوراک و سازمان خوراک و کشاورزی ملل متحد آمده است: ۲۲کشور از جمله افغانستان به عنوان نقاط بحرانی گرسنگی شناسایی شدهاند که نیاز به مداخله فوری دارند.
میر شکیب میر آگاه مسایل اقتصادی گفت: افغانستان با داشتن سطح بلند فقر متاسفانه نیازمند کمکهای جهانی است، بخاطر از اینکه مردم بیشتر از این فقیر نشوند و مشکلات اقتصادی افزایش پیدا نکند نیاز است با نهادهای سازمان ملل یک نوع تفاهم صورت گیرد و هرنوع اختلاف با آنها کنار گذاشته شود تا کمکها کاهش پیدا نکند و مردم بیش از این متضرر نشوند.
شماری از آگاهان مسایل اقتصادی میگویند که برای جلوگیری از تشدید این وضعیت، امارت اسلامی باید همکاری نزدیکتری با نهادهای مددرسان جهانی برقرار کند.
به باور آنان برای ازبین رفتن ناامنی خوراکی در افغانستان نیاز به سرمایهگذاری در بخش زیر ساختهای کشاورزی است.
عبدالنصیر رشتیا آگاه مسایل اقتصادی گفت: بدون شک در بحث ناامنی خوراکی عوامل مختلف وجود دارد درگیریها خشکسالیها و متاسفانه اکثریت مردم افغانستان به سه وعده غذای باکیفیت دسترسی ندارد و همه اش بخاطر فقر و بیکار است.
وزارت اقتصاد میگوید که مبارزه با ناامنی غذایی و کاهش فقر از اولویتهای اصلی این وزارت است.
این وزارت تأکید دارد که به منظور رشد و توسعه اقتصادی کشور نیاز است تا جامعه جهانی محدودیتهای اقتصادی را بردارد و داراییهای مسدود شده افغانستان را نیز آزاد بسازد.
عبداللطیف نظری معین مسلکی وزارت اقتصاد گفت: مسئولیت اخلاقی و حقوقی جامعه بینالمللی این است که در رفع محدودیتهای بانکی آزادسازی دارایی مردم افغانستان و برداشتن تحریم به مردم ما کمک کند تا رشد و توسعه اقتصادی و پروژههای بزرگ ملی و اقتصادی در کشور شکل بگیرد.
چند روز پیش وزارت اقتصاد نشستی را به منظور تقویت، موثریت و شفافیت در فعالیت های موسسات وانجوهای غیر امارتی با حضور نمایندگان ملل متحد و اتحادیه اروپا برگزار کرد.
آژانس خبری پامیر