نور جلال جلالی سرپرست وزارت صحت عامه، از منظور شدن بودجه برای ساخت ۳۱۸ شفاخانه در سطح ولسوالیها از سوی رهبر امارت اسلامی خبر داده است.
آقای جلالی هنگام سخنرانی در مراسم گشایش پروژه ساختمانی مراکز تشخیصیه شفاخانه انتانی و افغان-جاپان در کابل گفت که در حال حاضر تنها در ۹۲ ولسوالی شفاخانه وجود دارد.
سرپرست وزارت صحت عامه افزود: از میان حدود چهارصد والسوالی افغانستان، ما در ۹۲ ولسوالی شفاخانه داریم، دیگر همه ساحات سفید است. امیرالمؤمنین از بهر شفقت و مهربانیاش در وسط سال، بودجه برای ساخت ۳۱۸ شفاخانه در ولسوالیها را داد.
پروژه ساختمانی مراکز تشخیصیه شفاخانه انتانی و افغان-جاپان با همکاری جایکا و سازمان جهانی بهداشت در کابل به هزینه ۱۰۰ میلیون افغانی آغاز شده است.
شرافت زمان سخنگوی وزارت صحت، میگوید که کار این دو پروژه شامل ساخت دو ساختمان است که تا سه ماه آینده تکمیل و گشایش خواهد شد.
همزمان با این، رئیس طب معالجوی وزارت صحت نیز از معیاریسازی شفاخانهها در پایتخت خبر داده و افزود که بهزودی از بودجه این وزارت سیستم “امآرآی” در برخی شفاخانهها فعال خواهد شد.
وحدت الکوزی رئیس طب معالجوی وزارت صحت گفت: قراری که ما و شما آگاه هستیم، ما در سراسر افغانستان در چوکات وزارت صحت عامه یک ماشین امآرآی نداریم و در این سال انشاالله شاهد دو ماشین امآرآی خواهیم بود.
در سوی دیگر، رئیس شفاخانه ملی و تخصصی انتانی میگوید که این شفاخانه به بخش مراقبت جدی استندرد نیاز دارد و با کمبود برخی وسایل و دواها نیز مواجه است.
سپین گل سبحانی زدران رئیس شفاخانه انتانی گفت: یکی از مشکلات اساسی ما نداشتن مراقبتهای جدی استندرد است.
با این حال، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که از سال ۲۰۲۱ میلادی تا اکنون، این سازمان ۸۰۰ کارمند صحی را در افغانستان آموزش داده که از این میان، بیش از ۳۰۰ نفر آنان زنان بودهاند.
سازمان جهانی بهداشت در ایکس (توییتر سابق) نوشته است: از دسمبر ۲۰۲۱، دوره مراقبتهای اضطراری اولیه WHO، ۸۰۰ کارمند صحی را در افغانستان آموزش داده که شامل ۳۳۳ زن میشود و نرخ بقای بیماریهای حاد و جراحات را بهبود میبخشد.
سرپرست وزارت صحت تأکید کرده که در چند سال گذشته تلاشهای زیادی در راستای ارایه خدمات ابتدایی صورت گرفته است؛ اما نبود و کمبود خدمات ثالثی سبب شده که بیماران برای درمان به خارج از کشور مراجعه کنند.
آژانس خبری پامیر