هیاتی از اداره ملی حفاظت از محیط زیست به ریاست رییس عمومی این اداره عازم باکو، پایتخت آذربایجان، شد.
مطیعالحق خالص رئیس عمومی اداره ملی حفاظت از محیط زیست، هدف این سفر را اشتراک در نشست تغییر اقلیم سازمان ملل (کاپ ۲۹) و رساندن پیام آسیبهای ناشی از تغییرات اقلیمی بر افغانستان و چالشهای بهوجود آمده، به گوش جهانیان عنوان میکند.
رئیس عمومی اداره ملی حفاظت از محیط زیست در این باره گفت: بعد از فتح امارت اسلامی، این نخستین بار است که در چنین کنفرانسی دعوت شدهایم. تلاش میکنیم تا در این کنفرانس میزان آسیبهای افغانستان از تغییرات اقلیمی و مشکلات ناشی از آن را با فارمتهای مختلف به اشتراک بگذاریم. این یک فرصت است تا روابط خود را تقویت کنیم.
اکنون پرسش این است که اشتراک نمایندگان افغانستان در این نشست تا چه حد میتواند در جلب کمکها برای مقابله با تغییرات اقلیمی به کشور سودمند باشد.
محمد داوود شیرزاد استاد دانشکده محیط زیست دانشگاه کابل گفت: باید درخواست کنند که پروژههای متوقفشده دوباره آغاز به کار کنند؛ زیرا این اشتراک عاری از فایده نیست و میتواند برای فعالسازی بیش از سی پروژه محیط زیستی موثر واقع شود.
سید محمد سلیمان خیل آگاه مسایل محیط زیست گفت: حضور نماینده افغانستان به عنوان یک کشور آسیبپذیر در آنجا بسیار حیاتی و مهم است و میتواند در جلب کمکها و منابع مالی و تخنیکی سودمند واقع شود.
نشست تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (کاپ ۲۹) قرار است با شرکت نمایندگان ۱۹۸ کشور عضو کنوانسیون تغییر اقلیم ملل متحد و با حضور سران برخی کشورها، بخش خصوصی، نهادهای مالی دوجانبه و چندجانبه سازمان ملل، جامعه مدنی و رسانهها از تاریخ یازدهم تا بیست و دوم نوامبر در شهر باکو، پایتخت آذربایجان، برگزار شود.
آژانس خبری پامیر