رئیس دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان یا اوچا گفته است که اوچا تلاش میورزد در زمستان پیشرو برای نیازمندان در افغانستان کمکرسانی کند.
ایزابل موسارد در این گفتوگوی افزوده است که نهادهای سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای مددرسان در سال جاری میلادی به چهارده میلیون نفر در سراسر افغانستان کمک کردهاند.
به گفته خانم موسارد، اوچا در حال تدوین برنامه گردآوری کمک در سال ۲۰۲۵ میلادی در بخشهای امنیت غذایی، بحران کمآبی، تغییرات اقلیمی و رسیدگی به رویدادهای طبیعی است.
رئیس دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان گفته است: اولتر از همه، ما هنوز هم با ارقام اولیه برای بودجه مورد نیاز برای سال پیشرو قرار داریم و قرار است پلان نهایی آنها در دسمبر سال روان همگانی شود. بخشهای مختلف ما بالای این پلان کار میکنند و با مشوره همه تلاش داریم تا برای سال ۲۰۲۵ بهترین پلان را داشته باشیم. ما با کمک کنندهها نیز در تماس هستیم تا اطمینان حاصل کنیم که برای کمکهای بشری در سال ۲۰۲۵ بودجه داریم.
رئیس اوچا همچنین علت متوقف شدن موقت برخی از پروژههای کمکرسانی در افغانستان را موانع اداری عنوان کرده و افزوده که نهادهای سازمان ملل بربنیاد پالیسی شان، در زمینه کمکرسانی بی طرف به مردم آسیبپذیر تصمیم میگیرند.
او در این باره گفت: این اوچا نیست که پروژهها را متوقف کند، ما بدنه هماهنگی کمکهای بشردوستانه هستیم. براساس گزارشها، نهادهای مددرسان که ما با آنان کار میکنیم در برخی از موارد مجبور شدهاند که شماری از پروژهها را بهطور موقت متوقف کنند. آنان با برخی مسایل اداری روبهرو بودند، هماهنگونه که ما به اصول کمکرسانی بشری احترام داریم، در صورتیکه نتوانیم به آن احترام بگذاریم، در آن صورت بهگونه موقت تا حل موانع اداری آن را متوقف میکنیم.
ایزابل موسارد در بخشی دیگر این گفتوگو آمار داده است که از آغاز سال روان میلادی تا ماه اکتوبر، تنها ۳۲ درصد بودجه از کل خواست اوچا تامین شده است.
ایزابل موسارد افزود: در کل نوع کمکها مرتبط به ولایت، ولسوالی، منطقه و میزان کمکها میباشد و همچنان منابع برای تامین این کمکها هم نقش دارد. تا ماه اکتوبر این سال گفته میتوانیم که ۳۱ الی ۳۲ درصد از بودجه مورد نیاز برای کمکها از سوی کمک کنندهها تامین شده است؛ این یعنی یک مقدار زیاد از بودجه مورد نیاز بشری تامین نشده است.
دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان هرچند وضعیت کنونی افغانستان را نسبت به سه سال گذشته بهبود یافته عنوان کرده؛ اما خاطرنشان کرده است که وضعیت همچنان شکننده است و شهروندان در حالت آسیبپذیری قرار دارند.
آژانس خبری پامیر