دفتر هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه ملل متحد یا اوچا، با نشر گزارشی گفته که در سال آینده میلادی، ۲۲.۹ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت.
این نهاد سازمان ملل افزوده است که در سال جاری میلادی سطح ناامنی غذایی حاد در افغانستان دامن ۱۲.۴ میلیون نفر را گرفته که این رقم در سال آینده به ۱۴.۸ میلیون نفر افزایش خواهند یافت.
بر بنیاد این گزارش، نهادهای کمککننده ملل متحد برای کمک به ۱۶.۸ میلیون نفر در سال ۲۰۲۵ میلادی در افغانستان، به ۲.۴۲ میلیارد دالر نیاز دارند.
گزارش افزوده است: در سال ۲۰۲۵ میلادی ۲۲.۹ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشری نیاز خواهند داشت. این شامل ۲۱ میلیون نفری است که از آب و خدمات بهداشتی کافی برخوردار نیستند. ۱۴.۸ میلیون نفر در این سال با ناامنی غذایی حاد مواجهاند و ۱۴.۳ میلیون نفر با دسترسی محدود به خدمات بهداشتی و درمانی روبهرو هستند. در ضمن، ۷.۸ میلیون زن و کودک به کمکهای تغذیهای نیاز دارند.
قطبالدین یعقوبی آگاه مسایل اقتصادی گفت: برای مدیریت بهتر این وضعیت، دولتها مکلفیت دارد تا همچون شرایطی مثل امنیت، وضعیت سیاست، زیرساختهای امدادرسانی و مدیریت شغلهای کوچک را تنظیم بکنند.
در بخشی از گزارش اوچا همچنان اشاره شده است که بیکاری، بدهی خانوادهها و فقر در افغانستان همچنان گسترده است و تقریبا نیمی از جمعیت را تحت تاثیر قرار میدهد.
باشندگان کابل که با چالشهای اقتصادی روبهرو اند، از نهادهای داخلی و خارجی خواهان کمک اند.
محمدنبی باشنده کابل گفت: به غریبها باید کمک شود. بسیاری مردم در حالت بدی قرار دارند و ناتوان هستند.
نقیبالله یکی دیگر باشندههای کابل گفت: سه هزار افغانی کرایه خانهام است اما من را در لیست دریافت کمک نگرفتند. من در در ناحیه اول زندگی میکنم و شما میتوانید بیایید و ببنید.
با این حال وزارت اقتصاد بر رفع تحریمهای اقتصادی در کشور تاکید میکند. این وزارت باور دارد که با برطرف شدن تحریمها، اقتصاد افغانستان رشد کرده و وضعیت اقتصادی شهروندان نیز بهبود میابد.
عبدالرحمن حبیب سخنگوی وزارت اقتصاد گفت: وابستگی به برنامههای انکشافی و توسعهای که بتواند فرصتهای کاری را ایجاد کند و سبب تقویت خانوادهها گردد، مستلزم همکاری و کمک بیشتر جامعه جهانی میباشد. رفع تحریمهای اقتصادی و حمایت جامعه جهانی در این بخش میتواند به رشد پایدار اقتصادی کمک کرده و باعث بهبود وضعیت اقتصادی مردم ما گردد.
بر بنیاد گزارش اوچا، مردم افغانستان همچنان در معرض محدودیتهای فزاینده توسط مقامهای حاکم قرار دارند که خطرهای حفاظتی را برای همه بهویژه زنان، دختران و سایر گروههای در معرض خطر، افزایش میدهد. گزارش افزوده که چالشهای تغییر اقلیم، در کنار گرمتر شدن هوا در سال ۲۰۲۵ میلادی، خشکسالی را در افغانستان بیشتر میسازد.
آژانس خبری پامیر