سفارت روسیه در کابل: مراکز تولید سلاحهای شیمیایی و بیماریزا در اوکراین کشف کردهایم
معاون سفارت روسیه در گفتگو با خبرگزاری صدای پامیر گفت که هدف روسیه از تهاجم بر اوکراین جلوگیری از پلانهای جنگی ناتو بر ضد روسیه بوده است.
متن زیر گفتگو آقای لاوروف با خبرنگار ماست:
س: در این اواخر عملیات ویژه نظامی روسیه در دونباس افزایش داشته است؛ هدف نهایی روسیه در اوکراین چیست؟
ج: هدف ما دفاع و حمایت از جمهوری خلق دونتسک و لوهانسک می باشد. این جمهوری ها در جریان ۸ سال طولانی تحت ضربات رژیم اوکراین قرار داشتند.
زمانی که در سال ۲۰۱۴ میلادی برخلاف قانون اساسی، کودتا در اوکراین صورت گرفت، جمهوریهای دونتسک و لوهانسک گفتند که نمیخواهند چیزی مشترک با کسانی داشته باشند که از راه های غیرمشروع و غیرقانونی قدرت را غصب کرده اند و خواهان آرامش داخلی شان شدند.
این جمهوری ها هیچگاهی بر دیگر بخش های اوکراین حمله نکرده اند. ولی آنها را تروریست خواندند و عملیات تروریستی برضد آنها توسط رهبران کودتاگر اوکراین آغاز شد که قدرت را در کی یف با شیوه های غیرقانونی و با توسل با زور تصرف کردند.
مردم طی ۸ سال طولانی قربانی تجاوز اوکراین بودند. ۱۳۰۰۰ نفر از مردم ملکی جان شان را از دست دادند و زیرساخت ها نابود شدند. و همچنین تعداد بی شماری از جنایات انجام شده است.
هدف عملیات بصورت علنی اعلام گرديده است، یعنی دفاع و حمایت از این دو جمهوری و حصول اطمینان از اینکه هیچ تهدیدی در برابر امنیت این مردمان و روسیه از قلمرو اوکراین انجام نمیشود.
این امر واکنشی هست نسبت به آن موضوع که ناتو در اوکراین انجام داده است تا که این کشور را برای اتخاد موضعگیری خصمانه علیه روسیه آماده بسازد. سلاح های تهاجمی در اختیار اوکراینی ها گذاشتند، بشمول سلاحی که خاک روسیه را هدف قرار داده میتواند، و همچنین پایگاه های نظامی ساخته اند از جمله در دریای آزوف. ده ها مانور نظامی انجام شده است که بسیاری از این مانورها با کمک ناتو در خاک اوکراین انجام شده اند و اکثریت این مانورها منافع روسیه را نشانه گرفته بودند.
بنابراین، هدف از عملیات روسیه جلوگیری از تحقق این پلان ها می باشد.
س: قوای روسیه از ۲۴ فبروری سال روان در خاک اوکراین قرار دارند- بیشتر از دو ماه. آیا شما کدام سلاح بیولوژیکی و یا مراکز تحقیقات چنین سلاحی را پیدا کرده اید؟
ج: بلی، ما اسناد و نمونه هایی را کشف کرده ایم که مورد تحلیل و تجزیه قرار گرفته اند. بخش بزرگی از این اطلاعات در اختیار سازمان ملل متحد گذشته شده اند. خطرناکترین جن پات ها در این لابراتوارها نگهداری می شدند، از جمله تحریک کننده های امراض توبرکلوز، سیاه زخم، مالاریا، بروسلوز و غیره. این مواد خطرناک اند و بنابراین، ما هیچ شکی نداریم که تحقیقات باید انجام شوند. این کار را انجام خواهیم داد. دلایلی در دست داریم وجود سلاح های بیولوژیکی و کیمیاوی، مواردی هستند که ما باید بیشترین توجه بر آنها را در زمان دیالوگ با امریکا داشته باشیم.
لازم است تاکید کرد که آنها باید علناً توضیح بدهند که چرا موضوع اجرای تعهدات مبنی بر از بین بردن کلیه سلاحهای کیمیاوی را به تعویق انداخته اند و چرا به ساخت و ساز این لابراتوارهای بیولوژیکی نظامی پرداختند و چرا برای بررسی شفاف با نظارت کنوانسیون بین المللی توافق نکردند. ما وضاحت میخواهیم و بر دریافت جواب ها تاکید داریم.
خبرگزاری پامیر