به گزارش آژانس خبری پامیر، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) با اشاره به اینکه تعداد ۱۹٫۴ میلیون نفر در افغانستان از جمله ۱۰٫۵ میلیون کودک در افغانستان نیازمند کمکهای بشردوستانه هستند، تأکید کرد: کمک به کودکان و نیازمندان افغان در سال جاری مستلزم بودجه ۱٫۴ میلیارد دلاری است.
گزارش یونیسف میافزاید: ما به همکاری با سازمانها و نهادهای حقوق بشری و برخی کمککنندگان ادامه خواهیم داد تا اطمینان حاصل شود منابع کافی برای رفع نیازهای کودکان در جوامع برای افغانستان تأمین میشود.
این صندوق سال گذشته میلادی برای تأمین نیاز نیازمندان افغان مبلغی بیش از یک میلیارد و ۴۴۹ میلیون دلار تقاضا کرده بود که بر اساس آمار این نهاد فقط ۳۴٫۴ درصد آن تأمین شد و تأمین ۲۸ درصد دیگر از این بودجه تعهد صورت گرفت.
با این وجود یونیسف تأکید میکند هنوز بیش از ۳۷ درصد بودجه مورد نیاز برای کمکرسانی به کودکان و نیازمندان افغان تأمین نشده است.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل تصریح میکند: خلأهای فوری و حیاتی در بودجه، توانایی یونیسف را در دستیابی به مواردی همچون کمک رسانی به کودکان و خانوادههای آسیب پذیر به ویژه در فصل زمستان، کمکرسانی به زلزله زدگان و بازماندگان آنان، و ارائه خدمات بهداشتی و محفاظت از کودکان، تهدید میکند.
بر اساس گزارش یونیسف، جنگ و درگیری در دهههای گذشته، همراه با وضعیت نا بهسامان اقتصادی، تأثیرات باقیمانده از خشکسالی، ناامنی غذایی، سیلهای محلی مکرر در منطق مختلف طی یکسال گذشته، سبب آسیبپذیری فزاینده مردم افغانستان برای مقابله با زمستان پیشرو شده است و البته فصل سرمای امسال به ویژه برای جوامع آسیبدیده از زلزله و عودتکنندگان از پاکستان سختتر خواهد بود.
در گزارش یونیسف آمده است: بر اساس یک ارزیابی کلی در افغانستان، حدود ۳۰ درصد از خانوادهها در سرپناههای نامناسب به سر میبرند. مسائل مربوط به سرپناه در میان زنان سرپرست خانوار و جمعیتهای تازه عودتکننده ۷۶ درصد بیشتر است. ۸۶ درصد از خانوادهها در گروه کم درآمد و حتی فاقد لباس زمستانی مناسب برای کودکان خود هستند.
یونیسف تأکید کرده است تهیه سرپناه، مواد گرمایشی و لباس گرم در اوایل فصل زمستان برای به حداقل رساندن مواجهه افراد با خطرات تهدید کننده سلامت و سایر تهدیدات ضروری است.
بر اساس گزارش سازمان ملل پیشبینی میشود در سال ۲۰۲۴، حدود ۲۳٫۷ میلیون نفر(بیش از نیمی از جمعیت افغانستان) به کمکهای بشری دوستانه نیاز داشته باشند و از این میان ۲۵ درصد زنان، ۵۲ درصد کودکان، ۱۱٫۸ درصد افراد دارای معلولیت و دو درصد کهنسالان خواهند بود.
آژانس خبری پامیر