• امروز : دوشنبه, ۵ قوس ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
کل 4454 امروز 10

اخبار ویژه

چین و ایران بر ایجاد صلح و ثبات در افغانستان تأکید کردند افغانستان قرارداد خرید برق از تاجیکستان را تمدید کرد وزیر دفاع و نماینده خاص چین در امور افغانستان درباره همکاری‌های سرحدی گفتگو کردند دفاع روسیه: ۴۴ پهپاد اوکراین را سرنگون کردیم وزارت فواید عامه: در ماه عقرب ۴۵۲ هزار متریک تُن کالا از طریق خطوط آهن صورت گرفته است نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور افغانستان با متقی وزیر امور خارجه طالبان دیدارکرد زارت خارجه ایران: از برگزاری نشست اکو هفته آینده در مشهد خبر داد امارت اسلامی در ۳۴ ولایت کشور ۳۴ مدرسه جهادی می‌سازد وزارت انرژی و آب:کار ساخت بند پاشدان ۸۰ درصد تکمیل شده است مجاهد: حمله به مردم در حال عبادت نشانه ضعف است ۴ نفر در تیراندازی اطراف سفارت اسرائیل در اردن کشته و زخمی شدند علیرضا بیگدلی را به عنوان سفیر جدید ایران در کابل معرفی شد معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزرا روی ۲۱ معدن بزرگ ۴۱۵ میلیارد افغانی سرمایه‌گذاری شده است ملی‌پوشان زیر نزده کشورمان تیم امارات متحده عربی را شکست دادند وزیر دفاع آلمان: تهدید ناشی از جنگ اوکراین طولانی‌مدت خواهد بود

10

روز جهانی آموزش؛ دختران از آینده ناروشن شکایت دارند

  • کد خبر : 51995
  • 06 دلو 1402 - 11:20
روز جهانی آموزش؛ دختران از آینده ناروشن شکایت دارند

هم‌زمان با فرا رسیدن روز جهانی آموزش، شماری از دختران بازمانده از آموزش در کشور از آینده ناروشن ابراز نگرانی کرده‌اند. دختران بازمانده از آموزش در این روز یک‌بار دیگر از حکومت سرپرست خواسته‌اند تا هرچه زودتر دروازه مکتب‌ها و دانش‌گاه‌های دختران را بازگشایی کند. مروه شانزده ساله که آرزویش تحصیل در رشته اقتصاد بود، […]

هم‌زمان با فرا رسیدن روز جهانی آموزش، شماری از دختران بازمانده از آموزش در کشور از آینده ناروشن ابراز نگرانی کرده‌اند.

دختران بازمانده از آموزش در این روز یک‌بار دیگر از حکومت سرپرست خواسته‌اند تا هرچه زودتر دروازه مکتب‌ها و دانش‌گاه‌های دختران را بازگشایی کند.

مروه شانزده ساله که آرزویش تحصیل در رشته اقتصاد بود، در باره آرزوهای ناتمام‌اش گفت: «امروز روز جهانی آموزش است؛ این روز در حالی در افغانستان میاید که تمام مکاتب و دانش‌گاه‌ها به‌روی دخترها بسته است اما ‌در سایر کشورها  به گونه درست‌اش از این روز تجلیل می‌شود. این دو سال که گذشت هرگز جبران کرده نمی‌توانند. سال آینده می‌خواهیم که در مکاتب به‌روی دختران باز شود تا دختران بتوانند درس بخوانند، کار کنند و به اهداف شان برسند.»

نذیره دانش‌آموز به خبرنگار طلوع‌نیوز گفت: «ما از امارت اسلامی و جامعه جهانی می‌خواهیم که در مکاتب را به‌روی ما باز کنند چون چندین سال است که ما بدون درس و تعلیم ماندیم.»

در سوی دیگر، برخی عالمان دین نیز از امارت اسلامی خواسته‌اند تا هرچه زودتر زمینه آموزش را برای دختران در کشور فراهم سازد.

عبدالقادر قانت عالم دین به طلوع‌نیوز گفت: «تعلیم و تحصیل حق شرعی و قانونی مرد و زن است و این مکلفیت‌های شرعی است. وقتی که ما دستور الله را می‌بینم که دستور خدا به خواندن است، پس کدام تفکیکی نیست در میان مرد و زن.»

حکمت‌الله میرزاده استاد دانش‌گاه می‌گوید: «در حال حاضر اوضاع تعلیمی و تحصیلی افغانستان در وضعیت نامساعد قرار دارد و این مساله با بسته شدن در مکاتب و دانش‌گاه‌ها به‌روی دختران به وضعیت فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی خانواده‌ها تاثیرگذار بوده.»

بیش از دو سال از بسته ماندن دروازه مکتب‌ها و دانش‌گاه‌ها به روی دختران در کشور می‌گذرد؛ با وجود این هم، روشن نیست که چه زمانی دختران می‌توانند به مکتب و دانش‌گاه بروند.

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=51995

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.