ذبیحالله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی به طلوعنیوز گفته است که در راستای دسترسی به خدمات بهداشتی و حق کار در بخش بهداشت در چارچوب شریعت اسلامی، برای زنان نیز زمینهها فراهم شده است.
آقای مجاهد افزود: «نسبت به زمان اشغال، فعالیتهای صحی حالا به مراتب بیشتر شده و شفاخانههای ما معیاریتر شده است. در ولایتها هم شفاخانهها مجهزتر شده و ادویه به وقت معین به آنجا میرسد.»
دیدبان حقوق بشر با نشر گزارشی هشدار داده است که کاهش کمکهای نهادهای مددرسان در بخش بهداشت در افغانستان و وضع محدودیتها از سوی «طالبان» بر زنان، نظام بهداشتی افغانستان را به چالش خواهد کشاند.
هیدر بار معاون دیدبان حقوق بشر در این باره گفته است: «سیستم صحی در افغانستان در حال بحران قرار دارد. همزمان با به قدرت رسیدن طالبان نهادهای کمکرسان، کمکهای خود را قطع کردند. در ادامه، محدودیتهای وضع شده بر زنان و دختران وضعیت را بحرانی کرده است. محدودیتهای چون داشتن محرم مرد برای زنان حین رفتن به مرکزهای صحی و یا هم حین ملاقات داکتر مرد و محدودیت بزرگ دیگر که بر رفت و آمد آنان وضع شده است. مشکل جدی دیگر این است که طالبان آموزش بالاتر از صنف ششم برای دختران و زنان را بند کرده است.»
حامد شکیب پزشک به طلوعنیوز گفت: «بخش صحت هم متاسفانه مثل دیگر بخشها در وضعیت خیلیها قناعتبخش نیست و ما در این عرصه به کمکهای جامعه جهانی و کشورهای همسایه ضرورت داریم.»
دیدبان حقوق بشر در بخشی از گزارش خود تاکید کرده است که ایالات متحده امریکا و کشورهای کلیدی دیگر باید رهبران «طالبان» را تحت فشار قرار دهند تا محدودیتهایی را که مانع دسترسی مردم به مراقبتهای بهداشتی میشود، از جمله ممنوعیت تحصیل و کار را لغو کنند.
آژانس خبری پامیر