• امروز : یکشنبه, ۴ قوس ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
کل 4440 امروز 8

اخبار ویژه

وزیر دفاع آلمان: تهدید ناشی از جنگ اوکراین طولانی‌مدت خواهد بود برای نخستین‌بار روند جواز دهی به ادارات تفتیشی و نهاد‌های آموزش‌های مسلکی آغازشد یوشیایونگ: خواستار بهبود روابط میان امارت اسلامی و پاکستان شد یک محموله بزرگ از کالاهای بازرگانان افغانستان از چین به بندر حیرتان رسید نشست مرزی مقامات طالبان و پاکستان در گذرگاه تورخم واکنش‌ها به حمله بر نمازگزاران در ولسوالی نهرین ولایت بغلان اعضای جنبش اعتراضی چمن: نیروهای پاکستانی در گذرگاه چمن – سپین بولدک در فساد دخیل هستند شاهین: از تصمیم تازه سازمان ملل درباره چوکی افغانستان انتقادکرد وزارت معارف: بیش از ۲۴۵۰ نفر به حیث مبلغین دینی در ریاست‌ معارف ۹ ولایت شمالی تعیین شدند بازدید وزیر صنعت و تجارت از بازار مشترک افغانستان- اوزبکستان اوچا: در سال ۲۰۲۴ میلادی ۲۸۱ کارمند امدادی در نقاط مختلف جهان جان باختند استرالیا روت مک‌کال را قاضی پرداخت غرامت به بازماندگان قربانیان جنایات جنگی در افغانستان‌تعیین‌کرد گفتگوی‌نماینده ویژه چین در افغانستان برای پنجمین نشست وزیران خارجه همسایه افغانستان بانک جهانی: صادرات افغانستان۱۴ درصد در ۲۰۲۴ کاهش یافته است رئیس‌جمهور روسیه: جنگ اوکراین در حال تبدیل شدن به یک جنگ جهانی است

9

ناکامی آمریکا در تغییر رفتار طالبان

  • کد خبر : 55054
  • 27 حوت 1402 - 13:42
ناکامی آمریکا در تغییر رفتار طالبان

مجله فارن افیرز در تازه ترین مطلب خود نوشته که امریکا در تغییر رفتار طالبان به دلیل نزدیکی این گروه با قدرت‌های منطقه‌ای ناکام مانده‌است. در این مطلب تصریح شده که در بیش از دو سال گذشته کاخ سفید تلاش کرد با ایجاد اجماع بین‌المللی طالبان را به تغییر رفتارش در مقابل زنان و دختران، […]

مجله فارن افیرز در تازه ترین مطلب خود نوشته که امریکا در تغییر رفتار طالبان به دلیل نزدیکی این گروه با قدرت‌های منطقه‌ای ناکام مانده‌است.

در این مطلب تصریح شده که در بیش از دو سال گذشته کاخ سفید تلاش کرد با ایجاد اجماع بین‌المللی طالبان را به تغییر رفتارش در مقابل زنان و دختران، مسائل حقوق بشری و مبارزه با تروریزم وادار کند، اما این تلاش‌ها با توجه به رویکرد قدرت‌های منطقه‌ای از جمله روسیه، چین و ایران، تاکنون بی‌نتیجه بوده‌است.

اسفندیار میر و اندرو واتکینز در این مطلب گفته‌اند که برخلاف ایالات متحده، تعداد فزاینده‌ای از دولت‌ها، مانند دولت چین، با طالبان به عنوان یک رژیم منحوس رفتار نمی‌کنند.

آن‌ها پذیرفتن استوارنامه سفیر طالبان توسط شی جین‌پینگ، رییس‌جمهور این کشور را، آن‌هم در فاصله زمانی کوتاه از برگزاری دومین نشست سازمان ملل برای افغانستان در دوحه، مهمترین چالش در برابر اجماع غربی به رهبری امریکا علیه عادی‌سازی روابط با طالبان عنوان کرده‌اند.

به باور نویسندگان این مطلب، طالبان در دو سال گذشته تلاش‌های دیپلوماتیک قوی برای ایجاد روابط با کشورهای همسایه انجام داده‌اند.

در مطلب با اشاره به فعالیت ۱۸ سفارتخانه خارجی در کابل و فعال بودن شمار بیشتری از سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌های سیاسی طالبان در خارج این کشور، آمده که رهبران طالبان به طور پیوسته روابط اقتصادی خود را با کشورهای مختلف در منطقه، از جمله همسایگان دورتر مانند آذربایجان، گسترش داده‌اند.

نویسندگان این مقاله به طور نمونه به روابط نزدیک طالبان با هند اشاره کرده که بیش از همه نسبت به قدرت رسیدن طالبان محتاط بوده است.

ین قدرت منطقه‌ای سفارت خود را در سال ۲۰۲۲ در کابل بازگشایی کرد و یک سال بعد به طالبان اجازه داد تا کنترول سفارت افغانستان در دهلی را در دست بگیرد.

فارن افیرز در این مطلب گفته که به رغم نگرانی‌های عمومی در مورد ثبات سیاسی در افغانستان و تاثیرات بالقوه آن بر کشورهای‌شان، از شروع ۲۰۲۴ تقریبا هر کشوری در منطقه رابطه عادی با طالبان برقرار کرده‌اند.

در این مطلب رقابت‌های استراتژیک کشورهای مثل چین، روسیه و ایران با امریکا مهم‌ترین انگیزه برای تعامل نزدیک این کشورها با طالبان عنوان شده‌است.

نویسندگان این مطلب افزوده که “از بین رفتن اجماع در مورد انزوای دیپلماتیک طالبان سوالات مهمی برای واشنگتن و شرکای آن ایجاد می‌کند. عدم به‌رسمیت شناختن دیگر یک ابزار قهری معتبر نیست و اگر ایالات متحده به دنبال تأثیرگذاری بر رفتار طالبان است، باید راه‌های دیگری برای دستیابی به اهداف مورد نظر خود بیابد.”

نویسندگان این مطلب گفته‌اند که پرونده افغانستان بازتابی از موقعیت‌های مشابهی است که واشنگتن با رژیم‌های دیگر از جمله سوریه و روسیه با آن مواجه بوده است. به گفته ‌آن‌ها سیاست امریکا در قبال انزوای هر دو کشور ناکام بوده است.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=55054

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.