در روزهای پایان رمضان، زمانیکه عید نزدیک میشود از همه جا رنگ و بوی بازار خرید و فروش میوهخشک، کلچه، پوشاک و.. بر میآید، خانوادهها برای ایام عید لباس، میوه، شیرینی، و سایر خوراکیها را تهیه میکنند.
حسیب که از چندی به اینسو در گوشهی از شهر کابل سرگرم فروش میوه خشک است میگوید که در این روزها بازار کار او و فروشندههای دیگر نسبت به سال قبل گرم است و خانوادهها برابر توان شان از بازار خریداری میکنند.
حسیب گفت: «پیش از رمضان مثلا یک ماه پیش دو ماه پیش مردمی که ضرورت شان بود خریداری میکردند وقتی که نزدیک عید شود یک هفته یا دوهفته باند مجبوری است دیگر همه میخرند.»
ولی فروشنده میگوید: «همهی مردم میگیرند خان و غریب خریداری میکنند بازارها شبهای عید است مردم از یک ماه پیش کرده زیاد شده ارزانی هم کمی شده.»
همزمان با رونق بازار درآمدآمد عید شماری از باشندههای پایتخت میگویند با وجود چالشهای اقتصادی شان برای تزیین سفرههای عید شان میوههای خشک خریداری میکنند.
به گفتهی آنان، بهای میوههای خشک ظاهراً، در مقایسه با سال پار کاهش یافته است.
هجرتالله باشنده دیگر کابل میگوید: «بخاطری فرهنگی که داریم مردم میآیند خرید میکنند هرچند فقر در کشور زیاد است اما بازهم مردم خرید خود را میکنند.»
شهرداری کابل از توزیع نرخنامه جهت کنترول بهای میوه خشک و جلوگیری از احتکار آن در آستانه فرا رسیدن عید اطمینان میدهد.
نعمتالله بارکزی نماینده شهرداری کابل گفت: «در ایام عید چند قلمی دیگر هم که مربوط میوهخشک است افزوده میشود و تمامی این اقلامی که اضافه شده به همان شکلی که کمیسیون کنترول منع احتکار نرخ مواد اولیه را تعین میکند در قسمتی میوه خشک هم رأسهای اصناف شان هستند که کشورهای که وارد میکنند یا محصول شان داخلی است با همکاری مشخصی که از طرف دیگر ادارات صورت میگیرد به شمول وزارت صنعت و تجارت اتاقهای تجارت و تمامی نمایندهها در آن کمیسیون حضور دارند.»
پسته، بادام، کشمش، خرما، چهارمغز، و میوههای خشک دیگر از خوراکیهای اند که مردم از آن برای پذیرایی مهمانهای شان در روزهای عید استفاده میکنند.
افزون بر این شهروندان کشور، از کلچه و میوههای تازه نیز استفاده میکنند تا سفرهی پر رنگ عیدی را برای مهمانان شان ترتیب دهند.
آژانس خبری پامیر