نشست شورای امنیت سازمان ملل به دعوت روسیه برای بررسی حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه برگزار شد.
به گزارش مونیتورینگ ؛ نمایندگان اغلب کشورهای عضو شورای امنیت حمله اسرائیل به ساختمان کنسولگری ایران در سوریه را محکوم کردند.
در ابتدای این نشست، واسیلی نبنزیا نماینده روسیه در نشست اضطراری شورای امنیت، اقدام اسرائیل را شدیدا محکوم کرد و گفت: این اولین اقدام اسرائیل در حمله به غیرنظامیان در سوریه نبوده و بارها تکرار شده است و مطابق کنوانسیون ۱۹۶۳ باید مصونیت دیپلماتیک کارمندان سفارت ها مورد احترام قرار بگیرد.
نماینده چین نیز حمله اسرائیل را نقض تمامیت ارضی سوریه دانسته و آن را شدیدا محکوم نموده و با مردم ایران ابراز همدردی کرده و افزود: نباید اجازه داد تا چنین اقداماتی علیه اماکن دیپلماتیک صورت بگیرد.
نماینده اسلوونی دیگر عضو شورای امنیت نیز ضمن محکوم کردن عملیات تروریستی اسرائیل گفت: از شرایطی که در منطقه وجود دارد نگران است و خواهان خویشتنداری طرفین شد.
نماینده سوئیس نیز گفت: سوئیس قاطعانه حمله به سفارت ایران را محکوم می کند و معتقد است که این چنین اقدامات، سطح تنش در منطقه را بالا می برد.
نماینده امریکا نیز مانند مواضع سایر مقامات امریکایی گفت که امریکا نقشی در این حمله نداشته و از حمله بر مراکز دیپلماتیک ابراز نگرانی نمود.
نماینده انگلیس اما ایران را عامل بی ثباتی در منطقه دانست و از این کشور خواست دست از حمایت از گروههای مقاومت بردارد.
نماینده ایران نیز همانند سایر نمایندگان حمله به سفارت ایران را محکوم کرده و آن را عملی تروریستی و نقض حاکمیت ملی سوریه دانست. وی افزود: ایران حق پاسخ قاطع به حمله اسرائیل را مطابق منشور ملل متحد برای خودش محفوظ می داند. وی امریکا را حامی سیاسی، نظامی و اقتصادی اسرائیل دانست.
نماینده الجزایر اما در سخنان تندی گفت: حملۀ اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران باید تبعاتی برای این رژیم داشته باشد
وی افزود: زمانبندی این حمله، در شرایطی که اسرائیل با فشار بینالمللی برای آتشبس در غزه مواجه است نشاندهنده بیاعتنایی عامدانه به درخواست کل جامعه بینالملل برای ترک خصومتها است.
وی افزود: هدف چنین اقدام عامدانهای آشکار است: پاسخ دادن به فشارهای بینالمللی با بالا بردن درگیریها، مشخص است که هدف از این اقدام کشاندن کل منطقه به درگیری است و نشاندهنده احساس مصونیت توسط رژیم اشغالگر اسرائیل است که خودش را بالاتر از قوانین بینالمللی میداند.
نماینده الجزایر همچنین گفت: “رفتار اسرائیل با آنچه ما از یک عضو سازمان ملل انتظار داریم فاصله دارد. شورای امنیت باید با قاطعیت به این فشارها بر اصول حاکمیت کشورها، مصونیت اماکن دیپلماتیک و تمامیت ارضی کشورها پاسخ دهد. تمامیت نظم بینالمللی ما در معرض خطر قرار گرفته و بایستی برای این بیاعتنایی فاحش به قوانین تبعاتی وجود داشته باشد تا بتوان تعهد جمعیمان به قانون را حفظ نماییم.”
این نشست در مواردی دچار تنش لفظی نیز شد از جمله نماینده روسیه به مواضع امریکا و فرانسه راجع به بی تفاوتی در قبال حمله اسرائیل شدیدا اعتراض نمود.
آژانس خبری پامیر