اداره هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) از افزایش فعالیتهای نهادهای مددرسان در گذرگاههای تورخم و سپین بولدک برای کمکرسانی به مهاجران اخراجشده از پاکستان خبر میدهد.
این نهاد در یک گزارش تازهاش نوشته که ۸۸ درصد اخراجشدگان، میخواهند به شهرهای اصلی خود در ولایتهای ننگرهار، قندهار، کنر، کابل و کندز بازگردند.
قطبالدین یعقوبی آگاه مسایل اقتصادی گفت: «افزون بر کمکهای فوری باید فرصتهای کاری نیز برای مهاجران ایجاد شود تا آنان بتوانند به شکل درست و دوامدار زندگی خود را ادامه بدهند.»
همزمان با این، وزارت مهاجرین و عودتکنندگان از گفتوگوی معین این وزارت با جنید وزیری معاون سفیر پاکستان در کابل، در باره حل چالشهای مهاجران افغان در پاکستان و عودت تدریجی آنان خبر داده است.
عبدالمطلب حقانی سخنگوی این وزارت در این باره گفت: «معین وزارت مهاجرین و عودتکنندگان از معاون سفیر پاکستان خواست که موضوع مهاجرین که یک مساله دوجانبه است، تصمیم یکطرفه در این باره به نفع پاکستان هم نیست و به نفع افغانستان هم نیست. بنابرین روی حل این چالش یک میکانیزم مشترک ساخته شود.»
از سویی هم، وزارت اقتصاد کمکهای سازمانهای مددرسان را در کنار همکاریهای امارت اسلامی به مهاجران، اثرگذار عنوان میکند.
عبداللطیف نظری معین مسلکی وزارت اقتصاد گفت: «کمکهای سازمان ملل متحد و سایر سازمانهای امدادی به مهاجرین مان که به وطن بر میگردند، در کنار کمکهای امارت اسلامی موثر است و ما از این کمکها استقبال میکنیم.»
اخراج مهاجران افغان از پاکستان و ایران از مسایل بحث برانگیز به شمار میرود که از ماهها بدینسو امارت اسلامی و سازمانهای مددرسان را به خود مشغول ساخته است.
مهاجران اخراجشده از پاکستان و ایران همواره از چالشهای اقتصادی شکایت کرده و خواستار دستگیری و فراهم شدن سرپناه شدهاند.
ذکیه مهاجر اخراج شده از ایران گفت: «جای ما خراب است، میخواهیم که برای ما خانه بدهند، کمک بدهند. هر کمکی که باشد میخواهیم.»
بر بنیاد آمارهای وزارت مهاجرین و عودتکنندگان، از آغاز اخراج مهاجران افغان از پاکستان تا اکنون، ۹۲ هزار و ۲۸۶ خانواده که حدود ۵۳۵ هزار تن میشود، به کشور برگشتهاند.
آژانس خبری پامیر