• امروز : چهارشنبه, ۷ قوس ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 27 November - 2024
کل 4480 امروز 12

اخبار ویژه

وزارت آب و انرژی: بر آغاز کار عملی پروژه باغدره تأکید کرد آغاز رسمی آتش بس در لبنان افتتاح کارخانه تولید ماکارانی در ولایت بلخ گسترش اعتراضات در پاکستان وزارت صحت فلسطین شمار شهدای نوار غزه به ۴۴ هزار و ۲۴۹ نفر رسیده است مقامات بلندپایه روسیه و امارت اسلامی پیرامون گسترش همکاری‌ها گفتگوکردند نیروهای روسیه با پیشروی سریع در خاک اوکراین وارد شهر راهبردی کوراخووه شدند نشست وزیران خارجه سازمان اکو بدون حضور امارت اسلامی برگزار خواهد شد یوناما در گزارشی به وضعیت رسانه‌های افغانستان در سه سال گذشته پرداخته است رایزنی چین با کشور‌های منطقه درباره به رسمیت شناسی طالبان است دیدار خداحافظی کاظمی قمی با وزیر خارجه حکومت طالبان طالبان: از ۵ هزار ازدواج اجباری جلوگیری کرده‌ایم دیدار هیئت بلندپایه روسیه با مقامات اقتصادی طالبان وزارت صنعت: میزان تجارت میان افغانستان و روسیه به ۱۷۴ میلیون دالر رسیده است اداره ملی احصاییه:در یک ماه گذشته ۱۴۴ هزار شناس‌نامه برقی توزیع شده است

13

سازمان ملل از ادامه محدودیت بر زنان در افغانستان انتقادکرد

  • کد خبر : 59746
  • 27 جوزا 1403 - 0:58
سازمان ملل از ادامه محدودیت بر زنان در افغانستان انتقادکرد

سیما باهوس رییس بخش زنان سازمان ملل متحد، گفته است که سلب حقوق، آزادی و صدای زنان در افغانستان ادامه دارد. خانم باهوس در شبکه ایکس، مبارزه برای حقوق زنان را مسوولیت جمعی خوانده و نگاشته است که دختران افغان در این مسیر نباید تنها گذاشته شوند. رییس بخش زنان سازمان ملل متحد افزوده است: […]

سیما باهوس رییس بخش زنان سازمان ملل متحد، گفته است که سلب حقوق، آزادی و صدای زنان در افغانستان ادامه دارد.

خانم باهوس در شبکه ایکس، مبارزه برای حقوق زنان را مسوولیت جمعی خوانده و نگاشته است که دختران افغان در این مسیر نباید تنها گذاشته شوند.

رییس بخش زنان سازمان ملل متحد افزوده است: «یادآوری آشکار این است که تجاوز به حقوق، آزادی‌ها و صدای زنان و دختران افغان ادامه دارد. ما نمی‌توانیم زنان و دختران افغان را در مبارزه برای حق زندگی به انتخاب خود رها کنیم. مبارزه برای آن‌ها مسوولیت جمعی ماست.»

رویا دانش‌آموز گفت: «نه سال و نیم مکتب خواندم، زحمت کشیدم و برای هدف‌های خود رویا پردازی کردم، اما همه اش به باد رفته است. هزار روز است که ما در خانه هستیم.»

هم‌زمان با این سازمان عفو بین‌الملل از امارت اسلامی خواسته است تا دروازه ‌مکتب‌ها را به‌روی دختران در افغانستان بازگشایی کند. به باور این سازمان، دختران افغان به دلیل «سیاست‌های تبعیض‌آمیز و ناعادلانه» از حق آموزش محروم شده‌اند.

عفو بین‌الملل افزوده است: «به مدت ۱۰۰۰ روز، دختران افغان به دلیل سیاست‌های تبعیض‌آمیز و ناعادلانه طالبان که قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند، از حق آموزش محروم شده‌اند. طالبان باید بی‌درنگ تمام مکتب‌های متوسطه را به‌روی دختران باز کند.»

تفسیر سیاه‌پوش فعال حقوق زن می‌گوید: «امارت اسلامی هر روز برای ما تعهد می‌کند و هر روز ما منتظر امر ثانی این‌ها هستیم؛ اما متاسفانه هیچ وقت نخواستند که مطابق تعهد شان عمل کنند.»

هرچند امارت اسلامی به تازگی درباره بازگشایی یا عدم بازگشایی مکتب‌ها به‌روی دختران بالاتر از صنف ششم چیزی نگفته؛ اما سخن‌گوی وزارت تحصیلات عالی هم‌زمان با موجی از واکنش‌ها، یک نوار شنیداری را از مولانا عبدالعلی ديوبندی در باره آموزش دختران و زنان به نشر سپرده است.

مولانا عبدالعلی ديوبندی عالم دین در بخشی از این نوار گفته است: «ممالک اسلامی مکتب‌های زنانه ساخته‌اند و زنان در آن‌جا خط نوشتن و درس یاد می‌گیرند، ممالک اسلامی تنها به نام اسلام باقی مانده‌اند، ممالک اسلامی تحت تاثیر کفار هستند و نمی‌توانند حکومت اسلامی بسازند و احکام قرآن را جاری بکنند؛ زیرا از کافران خوف دارند.»

واکنش‌ها به ممنوعیت آموزش زنان و دختران در کشور در حالی از سر گرفته شده که شمار زیادی از فعالان حقوق بشر، نهادها و افراد مطرح از جمله ریچارد بنت گزارش‌گر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان، گولدن براون نماینده ویژه سازمان ملل در بخش آموزش، رینا امیری نماینده ویژه ایالات متحده در بخش حقوق بشر و زنان افغان، به کارزار صدای دختران افغان پیوسته‌اند.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=59746

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.