آژانس خبری پامیر، به گزارش رویترز، این توافقنامه با عنوان توافقنامهی «مشارکت استراتژیک جامع» دیروز (چهارشنبه، ۳۰ جوزا) و در جریان سفر پوتین به کوریای شمالی امضا شده است.
براساس گزارش این رسانه، در مادهی چهارم این توافقنامه آمده است: درصورتیکه هر یک از طرفین با تهاجم مسلحانه مواجه شود و در وضعیت جنگی قرار گیرد، طرف مقابل فورا از تمام ابزارهای موجود برای ارائهی کمکهای نظامی و غیره مطابق با مادهی ۵۱ منشور ملل متحد و قوانین هر کشور استفاده خواهد کرد.
رویترز گفته است که این توافقنامه بهعنوان احیای یک توافقنامهی دفاعی متقابل براساس معاهدهای در سال ۱۹۶۱ تلقی میشود که توسط متحدان جنگ سرد تصویب شد و در سال ۱۹۹۰، زمانی که اتحاد جماهیر شوروی روابط دیپلماتیک با کوریای جنوبی برقرار کرد، لغو شد.
خبرگزاری «کیسیانای» نیز گزارش داده است که در این توافقنامه همچنین آمده است که هیچ یک از طرفین هیچ معاهدهای را با کشور ثالثی امضا نمیکند که منافع طرف مقابل را نقض کند و اجازه نخواهد داد که هیچ کشوری از قلمرو آن برای آسیبرساندن به امنیت و حاکمیت طرف دیگر استفاده کند.
به گزارش این رسانه، دو کشور گفتهاند اقدامات مشترکی را با هدف «تقویت قابلیتهای دفاعی برای جلوگیری از جنگ و تضمین صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی» انجام خواهند داد.
امریکا و کوریای جنوبی هنوز به این توافقنامه واکنش نشان ندادهاند، اما جاپان نگرانی شدید خود را در مورد آن ابراز کرده است.
این توافقنامه یکی از مهمترین اقدامات روسیه در آسیا در سالهای اخیر و پس از آغاز جنگ اوکراین گفته میشود.
پوتین که پس از ۲۴ سال به کوریای شمالی سفر کرده است، از تحریمهای غرب علیه دو کشور انتقاد کرد و گفت که هیچکدام از این دو کشور «باجگیری» و «زور» را تحمل نمیکنند.
آژانس خبری پامیر – اموربین الملل
لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=59928