میرویس عابدی مسوول بخش کودکان شفاخانه حوزهیی هرات گفت: «بیشتر اطفال مریض که به بخش اطفال شفاخانه حوزهیی هرات آورده میشوند، اطفال زیر پنج سال هستند. بر اساس آمار روزانه ما، روزانه بیشتر از هزار طفل مریض به بخش اطفال آورده میشوند که به سه خط تقسیم میشوند. مریضان خط سرخ، خط زد و خط سبز هستند.»
شماری از همراهان بیماران، از کمبود جا و امکانات بهداشتی در این شفاخانه شکایت دارند.
غلام فاروق، بیماردار درباره خدمات این شفاخانه گفت: «مریض ما به حالت کما است و در این شفاخانه هیچ رسیدگی نمیشود. کمبود داکتر است، کمبود دارو است و کمبود جا است. مریض ما روی یک تخت است و چهار مریض دیگر هم در کنارش بستر هستند.»
جمعهخان یکی دیگر از بیمارداران گفت: «اینجا درست رسیدگی نمیشود. میگویند که رسیدگی میکنیم؛ اما ده روز پس این کار را انجام میدهند. سه روز میشود که حتی مریض را ندیدهاند.»
به گفته پزشکان، در کنار شفاخانه حوزهیی، روزانه صدها کودک دچار به بیماریهای فصلی به شفاخانههای خصوصی نیز برده میشوند.
احمد شهیر شهیم متخصص کودکان گفت: «در صورتیکه مریض وخیم باشد و دیر به شفاخانه مراجعه کند یا خودسرانه تداوی کنند، باعث میشود که طفل حتی با شاک برود و قابل برگشت نباشد و یا عفونت به مغزش بزند و یا عفونت خون ایجاد شود، باعث وافیات نزد اطفال میشود.»
در کنار باشندههای هرات، بیماران از ولایتهای همجوار مانند فراه، بادغیس و غور نیز برای درمان به شفاخانه حوزهیی هرات آورده میشوند. به گفته مسوولان این شفاخانه، امکانات و ظرفیتهای بخش کودکان این شفاخانه برای رسیدگی به همه بیمارانی که مراجعه میکنند، کافی نیست.
آژانس خبری پامیر