خانجان الکوزی رییس این اتاق، میافزاید که باید راههای بدیل بیشتر تقویت شود تا میزان صادرات میوه تازه و سبزی به کشورهای هند، بنگلادیش و روسیه افزایش یابد.
آقای الکوزی در این باره گفت: «هر قسم که ممکن است ما باید کوریدور هوایی را فعال بسازیم که بعضی میوهها و سبزی ما که فصلشان کوتاه است و در مدت یک ماه تمام میشود مانند شفتالو، آلو، گیلاس و غیره، باید به این توجه شود.»
هرازگاهی مسدود ماندن گذرگاهها و افزایش تعرفههای گمرکی روند صادرات به پاکستان را کاهش میدهد.
نزدیک به دو هفته از افزایش تعرفههای گمرکی بر میوههای تازه و سبزی از سوی پاکستان میگذرد و در این مدت بازرگانان، صادرات به پاکستان را متوقف ساختهاند.
شماری از بازرگانان میگویند که صادرات میوه تازه با این تعرفه به آنان پر هزینه است و باید در این زمینه امارت اسلامی رسیدگی کند.
فاروق احمدی بازرگان گفت: «هر سالی که نزدیک صادرات افغانستان میشود، پاکستان همین مشکل را ایجاد میکند، مالیه را بلند میبرد که متأسفانه همین کار را کرد و شش برابر مالیه را افزایش داده است.»
معشوق حبیبی بازرگان گفت: «سالهای قبلی در برابر هر تُن، ما ۱۵ هزار کلدار مالیه میدادیم؛ اما فعلن ما ۶۰ هزار کلدار در برابر هر تُن مالیه میدهیم. صادرات ما نسبت به پارسال بسیار کم شده است.»
همزمان با این، امارت اسلامی اطمینان میدهد که از طریق گفتوگوها به چالشهای بازرگانان کشور با پاکستان رسیدگی میکند.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی گفت: «با پاکستان هم صحبت شده در این مورد که همیشه تجار افغان بهخصوص در زمان انتقال میوهجات با مشکلات مواجه میشوند، در این مورد باید آنها تعرفهها و دیگر مشکلات که وجود دارد را کاهش بدهند.»
بر بنیاد اطلاعات وزارت صنعت و تجارت، در پنج ماه نخست سال روان میلادی به ارزش ۹۳۷ میلیون دالر داد و ستد میان افغانستان و پاکستان انجام شده که سهم صادرات افغانستان به پاکستان ۲۹۴ میلیون دالر است و در مقایسه با پنج ماه سال پار، ۳۲ درصد کاهش یافته است.
آژانس خبیر پامیر