سازمان داکتران بدونمرز میگوید که به دلیل بحران اقتصادی در افغانستان زیرکنترل طالبان، تقریباً همه کودکان در روستاهای دوردست به سوء تغذیه مبتلا هستند.
این سازمان با نشر اعلامیهای گفته که برای تداوی کودکان مبتلا به سوءتغذیه در هرات، قندهار و هلمند تلاش و فعالیت میکند. همچنین در اعلامیه به نقل از زنان خانوادهها آمده که حتی آنان پولی برای انتقال بیمارشان به مراکز صحی ندارند.
اعلامیه به نقل از رویا، مادری که فرزندش دو هفته در یکی از مراکز صحی مربوط به داکتران بدون مرز بستری بود، گفته که به دلیل وضعیت بد اقتصادی، تقریباً همه کودکان در روستای او از سوءتغذیه رنج میبرند.
فاطمه، یکی دیگر از این زنان نیز افزوده، “آنان [باشندهگان روستا] حتی ۵۰ یا ۱۰۰ افغانی کرایه موتر ندارند تا فرزندانشان را برای درمان به اینجا [مرکز صحی] بیاورند.”
آنان به داکتران بدونمرز گفتهاند که به دلیل تغذیه ناکافی، قادر به تولید شیر برای نوزادانشان نیستند. یکی از این مادران تصریح کرده، “وقتی فرزندم به دنیا آمد، سالم بود، اما من شیر کافی نداشتم. شیرخشک نوزادم را بیمار کرد.”
با این وجود، سازمان داکتران بدون مرز تاکید کرده که این سازمان سال گذشته میلادی برای ۱۰۴۰۰ کودک مبتلا به سوءتغذیه در هرات، قندهار و هلمند خدمات صحی ارایه کردهاست.
این سازمان همچنین گفته که از آغاز سال ۲۰۲۴ تا ماه اپریل گذشته برای ۶۹۰۰ کودک در هرات و قندهار خدمات صحی ارایه کرده است.
این در حالی است که اخیراً یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل گفته که روزانه ۲۴ مادر و ۱۶۷ نوزاد به دلیل عدم مراقبتهای قبل از زایمان در افغانستان میمیرند.
با این حال، اخیراً سازمان صحی جهان به دلیل کمبود بودجه، حمایتهای خود را از برخی شفاخانهها در افغانستان قطع کردهاست.
گفتنی است که سیستم صحی افغانستانی زیر کنترل طالبان با حمایت سازمان صحی جهان به صورت نیمه فعال، نگهداشته شدهاست.
آژانس خبری پامیر