• امروز : یکشنبه, ۲۰ عقرب ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 10 November - 2024
کل 4270 امروز 9

اخبار ویژه

وزارت عدلیه: بیش از ۳۷ هزار جریب زمین دولتی را در ۱۲ ولایت استرداد کردیم بنیاد آغاخان برای همکاری با وزارت شهرسازی اعلام آمادگی کرد کاردار اتحادیه اروپا برای افغانستان با مولوی عبدالکبیر دیدارکرد روسیه: تلفات نظامی اوکراین در کورسک ۳۰۰ تن افزایش یافت گزارش جدید بازرس ویژه ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان سازمان ملل نسبت به وضعیت وخیم زندگی فلسطینی‌ها هشدار داد جنبش اعتراضی چمن حرکت‌های جدید خود را آغاز می‌کند کمیشنری عالی پناهندگان بیش از ۷۶۰هزار مهاجر افغانستان از پاکستان بازگشتند واکنش امارت اسلامی به اظهارات دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی وزارت خارجه طالبان: انفجار تروریستی در کویته پاکستان را محکوم کرد نماینده افغانستان در سازمان ملل راه‌حل اساسی برای مسئله پنا‌هجویان افغانستان ایجاد دولت فراگیر است افغانستان در آستانه پیوستن به خط ریلی کشور‌های مشترک‌المنافع عضو پیشین مجلس سنای پاکستان:رویکرد جدید هند نزدیک شدن تدریجی دهلی به طالبان روسیه: ۳۸ حمله علیه تأسیسات نظامی اوکراین انجام شد برداشت بادام ۱۸ درصد در دایکندی افزایش داشته است

11

وزارت صنعت:در سه ماه نخست سال جاری ۱۷ هزار تُن گندم وارد شده است

  • کد خبر : 62537
  • 10 اسد 1403 - 14:42
وزارت صنعت:در سه ماه نخست سال جاری ۱۷ هزار تُن گندم وارد شده است

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در سه ماه نخست سال روان خورشیدی، ۱۷ هزار تُن گندم به ارزش بیش از یک میلیون و پنجصد هزار دالر از کشورهای گوناگون به افغانستان وارد شده است. آخندزاده عبدالسلام جواد سخنگوی این وزارت می‌گوید که بیش‌ترین واردات گندم از کشورهای پاکستان، ازبیکستان، تاجیکستان، روسیه، قزاقستان، هند، ترکمنستان […]

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در سه ماه نخست سال روان خورشیدی، ۱۷ هزار تُن گندم به ارزش بیش از یک میلیون و پنجصد هزار دالر از کشورهای گوناگون به افغانستان وارد شده است.

آخندزاده عبدالسلام جواد سخنگوی این وزارت می‌گوید که بیش‌ترین واردات گندم از کشورهای پاکستان، ازبیکستان، تاجیکستان، روسیه، قزاقستان، هند، ترکمنستان و امارات متحده عربی صورت گرفته است.

آقای جواد در این باره گفت: «واردات گندم افغانستان از کشورهای پاکستان، ازبیکستان، تاجیکستان، روسیه، قزاقستان، هندوستان، ترکمنستان و امارات متحده عربی صورت گرفته است که در سال ۱۴۰۲ خورشیدی به مقدار هزار تُن به ارزش ۲۰ اعشاریه شش میلیون دالر و در سه ماه نخست سال روان خورشیدی، به وزن حدود ۱۷ هزار تُن به ارزش یک اعشاریه شش میلیون دالر می‌باشد.»

از سوی دیگر، شماری از کشاورزان در کشور از افزایش گندم خرسند هستند.

با توجه به این که وزارت زراعت، آبیاری و مالداری از افزایش ۱۳ درصدی حاصلات گندم در کشور خبر داده است، اما میزان حاصلات گندم در برخی از ولایت‌ها کاهش و در برخی از ولایت‌ها افزایش یافته است.به طور مثال، در ولایت مرکزی دایکندی میزان حاصلات کاهش یافته؛ اما در فاریاب حاصلات گندم افزایش داشته است.

حفیظ‌الله کشاورز فاریاب گفت: «حاصلات گندم امسال بسیار خوب بود. باران‌ها هم بود؛ اما بازار وجود ندارد. اگر بازار خوب نباشد، ما حاصلات را از دست خواهیم داد.»

خان محمد کشاورز دایکندی در این مورد می‌گوید: «از سال گذشته هیچ گندم باقی نمانده و امسال گندمی که برداشت کرده‌ایم به سه یا چهار صد من می‌رسد. آب هم خوب بود، گندم هم خوب بود؛ اما در نهایت تخم آن کامل نشد.»

در این میان، مسوولان در امارت اسلامی می‌گویند که افغانستان از نظر تولید گندم تا اکنون نتوانسته به خودکفایی برسد و همه ساله مقدار نیاز گندم خود را از کشورهای همسایه و منطقه خریداری می‌کند.

مصباح الدین مستعین سخنگوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به طلوع نیوز گفت: «در سال ۱۴۰۳، در سطح کشور حدود ۱۴ میلیون هکتار زمین گندم کشت شده است که از آن بیش از ۵ میلیون تُن متریک محصول برداشت خواهد شد.»

در سوی دیگر، اتاق زراعت و مالداری از بازرگانان و مسوولان در امارت اسلامی می‌خواهد که به جای آرد، گندم وارد کنند تا سرمایه‌گذاری که در بخش آسیاب‌ها در کشور صورت گرفته است به هدر نرود.

میرویس حاجی‌زاده معاون اتاق زراعت و مالداری گفت: «گندم باید وارد شود زیرا به عنوان جایگزین آرد، این یک کار نیک است. آسیاب‌ها و آسیاب‌هایی که در حال حاضر در افغانستان هستند، نمی‌توانند با دیگران رقابت کنند و تعرفه‌های آرد بسیار پایین است. سیلوهای آن تاجران که اینجا سرمایه‌گذاری کرده‌اند اکنون بی‌کار مانده‌اند.»

بر اساس آمارهای وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، افغانستان سالانه به ۶.۹ میلیون متریک تُن گندم نیاز دارد و این کشور تلاش می‌ورزد تا برای رسیدن به خودکفایی، کشت و تولید تخم‌های اصلاح شده‌ی گندم را گسترش دهد.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=62537

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.