• امروز : جمعه, ۹ قوس ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 29 November - 2024
کل 4504 امروز 12

اخبار ویژه

اوچا:در سه سال گذشته ۲۳.۷ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز داشتند داعش در حال آموزش نیروهای انتحاری در مناطق روستایی پاکستان پرونده نقض حقوق زنان افغان به دادگاه لاهه ارجاع شد سفارت چین: راه‌حل مسایل کنونی افغانستان گفتگوهای سیاسی است نخستین نشست گروه کاری پیکار با مواد مخدر را برگزارشد معاونیت اقتصادی طالبان طرح‌های عمرانی در بغلان و مزارشریف را تأیید کرد ​​​​​​​وزیر خارجه بریتانیا: اگر نخست‌وزیر رژیم اسرائیل وارد این کشور شود بازداشت خواهد شد وزیر صنعت با معاون وزارت اقتصاد آذربایجان دیدار کرد توافق طالبان و ترکیه برای ایجاد کمیته‌های مشترک اقتصادی وزیر کشور پاکستان: اقامت اتباع افغانستان در اسلام‌آباد بدون مجوز ویژه ممنوع است طالبان افزایش کشت مواد مخدر در افغانستان را تکذیب کرد رئیس دولت امارات استوارنامه سفیر طالبان را پذیرفت دبیرکل اتحادیه عرب: تنها راه توقف جنگ تحریم صادرات تسلیحات به رژیم صهیونیستی است تیم کرکت افغانستان مقابل پاکستان پیروز شد رئیس عمومی پروژه تاپی والی ولایت هرات دیدار کرد

8

رئیس دانشگاه بلخ با رایزن فرهنگی ایران دیدارکرد

  • کد خبر : 62653
  • 12 اسد 1403 - 0:25
رئیس دانشگاه بلخ با رایزن فرهنگی ایران دیدارکرد

به گزارش آژانس خبری پامیر،سید روح الله حسینی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان در دیدار با «محمد شریف عثمانی» رئیس دانشگاه بلخ درباره همکاری‌های گوناگون فرهنگی، علمی و آموزشی گفتگو کردند. در این دیدار، رئیس دانشگاه بلخ ضمن تأکید بر برادری و همسایگی ملت افغانستان و ایران و تاریخ، تمدن، دین و آیین […]

به گزارش آژانس خبری پامیر،سید روح الله حسینی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان در دیدار با «محمد شریف عثمانی» رئیس دانشگاه بلخ درباره همکاری‌های گوناگون فرهنگی، علمی و آموزشی گفتگو کردند.

در این دیدار، رئیس دانشگاه بلخ ضمن تأکید بر برادری و همسایگی ملت افغانستان و ایران و تاریخ، تمدن، دین و آیین مشترک افزود: دولت و ملت ایران همانند یک برادر، چه دوران اشغال امریکا در افغانستان و چه پس از آن، در کنار مردم افغانستان بوده که ما آن را به دیده‌ قدر و عزت می‌نگریم.

عثمانی در ادامه گفت: در حال حاضر امارت اسلامی افغانستان با چالش‌ها و مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند و این جای مسرت و خوشحالی‌ است که جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های اقتصادی،علمی، فرهنگی و آموزشی و دیگر بخش‌های مورد نیاز با جامعه افغانستان همکاری داشته و دارد.

رئیس دانشگاه بلخ همچنین خاطرنشان کرد: هم اکنون در دانشگاه بلخ تعداد زیادی از اساتید و کادر علمی را داریم که  تحصیلات فوق لیسانس(کارشناسی ارشد) و دکترای خودشان را در جمهوری اسلامی ایران به اتمام رسانده‌اند و اینک از کادرهای تأثیرگذار تحصیلی ما هستند.

وی همچنین خواستار کمک ایران برای ساخت و بازسازی ساختمان دانشکده‌ها و همکاری برای تقویت دانشگاه بلخ شد.

«حمیدالله امرخیل» رئیس هیئت علمی دانشگاه بلخ  نیز در این دیدار گفت: دانشگاه بلخ به عنوان بزرگترین نهاد تحصیلی دولتی در منطقه شمال افغانستان در بخش‌های مختلف از جمله بورسیه‌های تحصیلی برای ادامه تحصیل اساتید، در بخش‌های تحقیقات علمی و غنی‌سازی کتابخانه‌های تخصصی دانشکده‌ها نیاز به توجه و همکاری دارد.

رایزن فرهنگی ایران در افغانستان نیز در این دیدار اظهار داشت: اشتراکات چندین هزار ساله ملت‌های ایران و افغانستان با کشیدن مرزهای جغرافیایی از هم جدا شدنی و از بین رفتنی نیست و این دو ملت بزرگ مسلمان در طول تاریخ همیشه همانند دو برادر در کنار همدیگر قرار داشته و دارند.

حسینی افزود: امروز با روی کار آمدن  امارت اسلامی و خروج نیروهای اِشغالگر از افغانستان، شرایط برای گشودن دریچه‌های همکاری‌های گوناگون فرهنگی، علمی و آموزشی فراهم شده و جمهوری اسلامی ایران این آمادگی را دارد تا با ایجاد زمینه‌های همکاری بین دانشگاه‌های دو کشور، از ظرفیت‌های موجود کمال استفاده صورت پذیرد.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران همچنین اظهار داشت: دولت ایران و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان آمادگی این را دارد که در بخش‌های علمی، تحقیقاتی، دانش مهارت‌افزایی اساتید دانشگاه بلخ و نیز فراهم نمودن بورسیه‌های تحصیلی در مقاطع مختلف همکاری‌های همه جانبه‌ای را صورت دهد.

حسینی با اشاره به ظرفیت‌های بالای جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های علمی و فناوری در سطح منطقه و جهان خاطرنشان ساخت: در بخش گسترش فعالیت‌های علمی،  رایزنی فرهنگی این ظرفیت را دارد تا در تجهیز کتابخانه فیزیکی و همچنین کتابخانه‌های دیجیتال با دانشگاه بلخ همکاری کند.

وی در صحبت‌های پایانی‌اش نیز گفت: امروز دشمنان اسلام در عرصه رسانه و جهت دادن به اذهان و افکار عمومی نقش بالایی دارد و جهان اسلام در این عرصه عملکرد ضعیف‌تری داشته و دشمنان از این حربه برای تفرقه بین مسلمانان استفاده نموده‌اند. بنابراین بایستی در تقابل با دشمنان مشترک اقدامات مشترک را سامان داد و زمینه‌های همکاری‌های فرهنگی را تقویت کرد.

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=62653

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.