ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاستالوزرا همزمان با آغاز فعالیت چهارمین توقفگاه در راهآهن مزار – حیرتان گفته است که افغانستان از لحاظ موقعیت جغرافیایی و استراتیژیک برای کشورهای آسیای مرکزی نکته کلیدی وصل است.
آقای برادر در این مراسم تاکید کرده که امارت اسلامی در تلاش یافتن راههای گوناگون برای وصل کشورهای منطقه است.
معاون اقتصادی ریاستالوزرا گفته است: «افغانستان از لحاظ موقعیت جغرافیایی و استراتیژیک برای کشورهای آسیای مرکزی یک نقطه کلیدی وصل است. با توجه به این، امارت اسلامی افغانستان در تلاش است که به منظور تقویت اقتصاد منطقهای، راههای مختلف را برای وصل کشورهای منطقه دریابد.»
محمد عیسی ثانی سرپرست وزارت فواید عامه گفته است که امارت اسلامی میخواهد راهآهن مزار – حیرتان یا نایبآباد را به یک چهارراه منطقوی جهت انتقال کالاهای بازرگانی کشورهای همسایه مبدل سازد.
آقای ثانی در این مراسم افزود: «هیات مشترک ما با ازبیکستان به جوزجان میرود بعدا به فاریاب و بادغیس و سپس به هرات، نیمروز، فراه، هلمند و قندهار میرود. انشاءالله این راه تا پاکستان ساخته خواهد شد.»
به گفته سرپرست وزارت فواید عامه، توقفگاه مزار – حیرتان یا نایبآباد پس از چندین سال دوباره فعال شده و ۵۰ کیلومتر طول دارد.
والی بلخ و نمایندگان کشور ازبیکستان آغاز فعالیت دوباره این توقفگاه را در زمینه ایجاد سهولت برای بازرگانان دو کشور سودمند میدانند.
محمد یوسف وفا والی بلخ گفته است: «این برای بازرگانان جای خرسندی است و ظرفیتهای اقتصادی را بالا میبرد و سهولتهای زیادی به میان میاید.»
عصمتالله ایرگاشف نماینده ویژه رییسجمهور ازبیکستان در امور افغانستان در این مراسم گفت: «امیدوار هستیم این راه هم سمبول برادری، دوستی و حسن همجواری ازبیکستان و افغانستان باشد و بر علاوه برای احیای اقتصاد ملی افغانستان خدمت خواهد کرد.»
کار ترمیم مسیر خط آهن مزار – حیرتان در ماه حوت سال گذشته از سوی یک شرکت اوزبیکستانی به هزینه شش میلیون و ۳۰۰هزار دالر امریکایی آغاز شده بود که اکنون کار ترمیم آن تا پورت چهارم – قسمت نایب آباد تکمیل و به بهرهبرداری سپرده شده است.
آژانس خبری پامیر