وزارت صنعت و تجارت گفته است که نورالدین عزیزی سرپرت این وزارت طرزالعمل کمیته تنظیم و ایجاد تسهیلات برای بازرگانان و صنعتکاران برگشت کننده را برای توشیح به رهبر امارت اسلامی ارایه کرده است.
آخندزاده عبدالسلام جواد سخنگوی وزارت صنعت و تجارت گفته است که در نشست کمیته تنظیم و ایجاد تسهیلات برای بازرگانان و صنعتکاران برگشت کننده همچنین روی شمار صنعتکاران برگشت کننده و بررسی سندهای سه تن از صنعتکاران میان اعضای این کمیته بحث شده است.
سخنگوی وزارت صنعت و تجارت گفت:در این جلسه روی طرزالعمل این کمیته که از سوی رهبری وزارت صنعت و تجارت جهت توشیح به امیرالمومنین ارایه گردیده و تثبیت تعداد تجاران و صنعتکاران عودت کننده از سوی کمیته بحث شد و همچنان اسناد سه تن از صنعتکاران عودت کننده بررسی و تصمیم اتخاذ گردید.
در این میان اتاق صنایع و معادن کشور، ایجاد سهولت از بهر جلب بازرگانان و صنعتکاران به کشور را یک اقدام مهم خوانده است. به باور مسوولان در این اتاق، توزیع زمین و فراهم ساختن سایر سهولتها برای بازرگانان و صنعتکارانی که در بیرون از کشور فعالیت دارند و سرمایهی شان در خطر است، میتواند در رشد و توسعه اقتصاد کشور اثرگذار باشد.
سخیاحمد پیمان معاون نخست اتاق صنایع و معادن گفت:ما امیدوار هستیم آنعده مهاجرین که در بیرون از افغانستان سرمایهگذاری کردهاند و سرمایههای شان در خطر است، مطمین هستم تسهیلاتی را امارت اسلامی فراهم میکند و آنان هم افغانستان کشور شان است، برگردند.
برخی آگاهان به این باور اند که پشتیبانی از صنعتکاران در کشور میتواند سبب تشویق سایر سرمایهگذاران برای برگشت به کشور شود.
شاکر یعقوبی آگاه مسایل اقتصادی چنین دیدگاه دارد: «در صورتی که بعضی امکانات و تسهیلات برای کارخانههای تولیدی مثل اعطای قرضههای کوچک و تامین بعضی نیامندیها مثل انرژی و سایر نیازمندیها فراهم شود، میتواند در تقویت فابریکههای افغانستان نقش اساسی داشته باشد.»
بر بنیاد اطلاعات وزارت صنعت و تجارت، افغانستان در حال حاضر در تولید ۱۳۳ قلم جنس که شامل ۴۵ سکتور تولیدی میشود، به خود بسندگی رسیده است.
آژانس خبری پامیر