به گفته آخندزاده عبدالسلام جواد سخنگوی این وزارت، نمایشگاههای مشترک در کشورهای ازبیکستان، چین، ترکیه، قطر، سریلانکا، و پاکستان نیز برگزار شده است.
آقای جواد میافزاید که قرار است تا پایان سال روان خورشیدی، ۲۲ نمایشگاه دیگر در کابل و دیگر ولایتها برگزار شود.
سخنگوی وزارت صنعت و تجارت گفت: در مدت بیش از پنج ماه سال ۱۴۰۳، شمار زیادی از تجار و صنعتکاران ما در نمایشگاههایی که در کشورهای مختلف با هماهنگی وزارت صنعت و تجارت برگزار گردیده بود، با بیش از ۴۰۰ غرفه اشتراک ورزیدهاند. این کشورها شامل ازبیکستان، چین، ترکیه، قطر، سریلانکا، و پاکستان میباشند.
از سویی هم، شماری از بازرگانان میگویند که برگزاری نمایشگاهها در بازاریابی و افزایش صادرات نقش مهمی دارد. آنان میافزایند که به علت چالشها در گرفتن ویزه، نمیتوانند در بیشتر نمایشگاههای بینالمللی شرکت کنند.
محبوبالله محمدی بازرگان گفت: نمایشگاه گل فود در دبی که یکی از نمایشگاههای غذایی است، تا سه یا چهار ماه دیگر برگزار میشود. در دیگر کشورهای اروپایی، امریکا و چین، نبود ویزه از چالشهای اساسی برای اشتراک تجار افغانستان در نمایشگاههای بینالمللی است.
ممتاز یوسفزی بازرگان دیگر گفت: نمایشگاههایی که در خارج از کشور برگزار میشود، برای تعداد زیادی از خانمهایی که میخواهند در آنها شرکت کنند، شرایط اسپانسری بسیار استثنایی و سلیقهای است. کسانی که واقعاً در کاروبار فعالیت دارند، از این نمایشگاهها مستفید نمیشوند.
این در حالیست که قرار است نمایشگاه امام ابوحنیفه تا یک ماه دیگر در پایتخت برگزار شود که بازرگانان افغانستان و کشورهای دیگر میتوانند در آن شرکت کنند.
آژانس خبری پامیر