دبیرکل سازمان ملل متحد در گزارش سه ماهه خود درباره اوضاع افغانستان گفته است که درآمد این کشور در چهار ماه سال مالی روان به یک میلیارد دالر رسیده که در مقایسه با سال پار یازده درصد افزایش یافته است.
در بخشی از این گزارش درباره کمکهای بشری آمده است که تا ۳۰ اگست سال روان میلادی، تنها ۲۴.۹ درصد از ۲.۹ میلیارد دالر موردنیاز برای کمک به افغانستان تامین شده است.
گزارش همچنان گفته است که درآمد گمرکهای افغانستان در این مدت با کاهش دو درصدی درآمد در مقایسه با سال پار روبهرو شده است.
انتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در این گزارش همچنان گفته است: عواید دولت برای چهار ماه اول سال مالی جاری که در ماه مارچ ۲۰۲۴ آغاز شد، در حدود یک میلیارد دالر رسید که نشاندهنده رشد ۱۱ درصدی نسبت به سال گذشته و بیش از سه درصد از هدف تعین شده است. این امر عمدتاً ناشی از افزایش سالانه ۳۰ درصدی درآمد حاصل از بخش درآمد است، در حالیکه اداره گمرک به دلیل کاهش مالیات بر صادرات زغال سنگ، دو درصد کاهش درآمد در سال را تجربه کرده است.
شمسالرحمن احمدزی آگاه مسایل اقتصادی گفت: در سه سال گذشته عوایدی که از منابع داخلی بدست آمده، زیاد است، قسمی که ارقام تقریبا چند میلیارد است این تمامش در پروژههایی هزینه شوند که زمینه کار برای مردم افغانستان فراهم بسازد و روی پروژههای زیربنایی هزینه شود.
در بخش دیگر از گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد همچنان نوشته شده است که در سال ۲۰۲۴ میلادی، ۲۳.۷ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند و تا ۳۰ اگست سال روان میلادی، تنها ۲۴.۹ درصد از ۲.۹ میلیارد دالر موردنیاز برای کمک به افغانستان تامین شده است.
میرشکیب میر آگاه مسایل اقتصادی گفت: کاهش کمکهای جامعه جهانی میتواند تاثیرات منفی بالای اقتصاد خانوادهها و افزایش فقر در افغانستان داشته باشد. همچنان کمکهای جامعه جهانی نیاز است در افغانستان اولویت بندی شود و یک بخش کمکها روی تقویت زیربناهای اقتصادی افغانستان هزینه شود.
از سوییهم وزارت اقتصاد، تداوم کمکها را در شرایط کنونی برای بهبود اوضاع اقتصادی افغانستان مهم میداند.
عبداللطیف نظری معین مسلکی وزارت اقتصاد گفت: کمکهای بشردوستانه و انکشافی نیاز مردم افغانستان است. تقاضای ما از نهادهای بینالمللی از جمله نهادهای مرتبط با سازمان ملل این است که کمک به مردم افغانستان از نظر کمی و کیفی افزایش پیدا کند.
پیش از این برنامه جهانی خوراک گفته بود که ۱۲.۴ میلیون نفر در افغانستان که هشت درصد آنان را زنان و کودکان تشکیل میدهند، نیازمند کمک هستند؛ اما این نهاد به دلیل کمبود بودجه تنها به یک میلیون نفر کمکرسانی میکند.
آژانس خبری پامیر