مسئولان محلی در هرات میگویند در حال حاضر ۳۲۰ کارخانه خرد و بزرگ تولید کفش در این ولایت فعالیت دارند که روزانه تا ۵۰هزار جوره کفش تولید میکنند.
در میان این کارخانهها، ده کارخانه صنعتی کلان تولید کفش نیز وجود دارد که به تازکی فعالیت شان را در هرات آغاز کردهاند.
عبدالوهاب امینی مسئول اتحادیه تولیدکنندگان کفش در هرات گفت: روز ۵۰هزار جوره تولید میشود. اگر از صنعت کفش پشتیبانی شود، شاید در هر روز به ۲۰۰هزار جوره هم برسد.
واردات کفش از کشورهای همسایه بر کار و بار تولیدکنندگان کفش داخلی اثرهای منفی گذاشته است. با آن هم، آمارها نشان میدهند که تولیدات کفش در هرات در مقایسه با سال پیش، ده درصد افزایش یافته است.
مصطفی درویشی مسئول یکی از کارخانههای تولید کفش گفت: تولیدات خارجی وقتی به کشور میاید، قیمت آن خیلی پایین است. محصول گمرکی آن پایین و فروشندگان ارزان میفروشند. اگر محصول گمرکی را بالا ببرند، قیمت آن بالا میرود و در نتیجه ما هم میتوانیم یک لقمه نان بدست بیاوریم.
محییالدین کارمند کارخانه تولید کفش میگوید: کفش از کشورهای دیگر مثل ایران، پاکستان و چین زیاد میاید و این سبب میشود که کار ما ضعیف شود.
بیشتر از ۴هزار نفر در کارخانههای تولید کفش در هرات مصروف کار هستند. این افراد با آموختن صنعت تولید کفش، به نیروی حرفهای مبدل شدهاند.
غلام حبیب کارمند کارخانه تولید کفش گفت: احتیاج کشور مردم نیستیم و در همینجا کار خود را میکنیم. ما در زمستان بوت و در تابستان چبلی تولید میکنیم.
در چند سال پسین نزدیک به هفتاد کارخانه تولید کفش در هرات به علت واردات کفش از بیرون کشور، از فعالیت بازماندند.
در کارگاههای تولیدت کفش در شهر هرات، انواع گوناگون کفشهای مردانه، زنانه، کودکانه و کفشهای بهاری و زمستانی تولید میشوند.
آژانس خبری پامیر