• امروز : چهارشنبه, ۱۶ عقرب ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 6 November - 2024
کل 4222 امروز 11

اخبار ویژه

یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی برکنار شد صندوق جمعیت سازمان ملل: هر دو ساعت یک مادر در افغانستان فوت می‌کند تقاضا برای زعفران افغانستان افزایش یافته است طالبان: عملی شدن تعهدات نشست سوم دوحه نیاز به برگزاری نشست‌های بعدی دارد وزیر خارجه روسیه:برای حفظ امنیت‌مان در برابر تهاجم ناتو از هرابزاری استفاده می‌کنیم متنفذین قومی ولسوالی جاغوری با مولوی عبدالکبیر دیدارکردند چین: با شرکت برشنا در زمینه‌ ارتقای ظرفیت همکاری می‌کند کمیسیون تماس: به شماری از مسؤلان پیشین کارت مصئونیت توزیع شده است قرعه کشی مرحله گروهی رقابت‌های فوتبال جام ملت‌های نوجوانان آسیا ۲۰۲۵ برگزار و رقیبان افغانستان مشخص شد موافقت تاجیکستان با پذیرش دیپلمات‌ طالبان تشدید روند اخراج مهاجرین افغانستان تعیینات جدید در برخی نهادهای کشور از سوی ملا هبت الله آخوندزاده معین وزارت فرهنگ: باتوشیح قانون مشکلات خبرنگاران حل می‌شود امضای سه قرارداد بزرگ در ۱۴۰۳ توسط وزارت معادن اوچا: افغانستان در سه سال گذشته ۶.۷ میلیارد دالر کمک‌ بشری دریافت کرده است

4

فعالان فرهنگی در نیمروز نگران فروپاشی برخی از آبده‌های تاریخی این ولایت هستند

  • کد خبر : 66762
  • 12 عقرب 1403 - 14:35
فعالان فرهنگی در نیمروز نگران فروپاشی برخی از آبده‌های تاریخی این ولایت هستند

آنان می‌گویند که اگر حفاری‌ها و ساخت‌وسازهای اطراف این آبده‌ها متوقف نشود، بسیاری از این بناهای باارزش به سوی نابودی خواهند رفت. قلعه تاریخی خاش یکی از این آبده‌هاست که با پیشینه‌ای هزار ساله از تمدن سیستان باستان در جنوب ولسوالی خاش‌رود قرار دارد و اکنون در معرض خطر فروپاشی است. محمود محمودی آگاه امور […]

آنان می‌گویند که اگر حفاری‌ها و ساخت‌وسازهای اطراف این آبده‌ها متوقف نشود، بسیاری از این بناهای باارزش به سوی نابودی خواهند رفت.

قلعه تاریخی خاش یکی از این آبده‌هاست که با پیشینه‌ای هزار ساله از تمدن سیستان باستان در جنوب ولسوالی خاش‌رود قرار دارد و اکنون در معرض خطر فروپاشی است.

محمود محمودی آگاه امور فرهنگی تاکید می‌کند: آبده‌های تاریخی، نمایان‌گر تاریخ کشور هستند و دولت باید از تخریب آن‌ها جلوگیری کند. مسوولان باید به‌طور جدی از حفاری و ساخت خانه در اطراف این بناها جلوگیری کنند.

جان محمد الکوزی فعال فرهنگی دیگر گفت: در صورت بی‌توجهی به حفظ و مراقبت از آبده‌ها، این سازه‌های تاریخی فرو خواهند پاشید و این بناها تاریخ کشور را به نمایش می‌گذارند.

عبدالکریم یکی از باشندگان نیمروز افزود: حکومت باید از تخریب آبده‌های تاریخی جلوگیری کند، زیرا برخی از این آثار در حال نابودی هستند و نیاز به ترمیم و مرمت دارند.

اما مسئولان محلی می‌گویند که از آبده‌های تاریخی نگه‌داری می‌کنند و به هیچ کس اجازه نمی‌دهند تا به این آبده‌ها، آسیب برساند.

حبیب‌الله الهام رئیس اطلاعات و فرهنگ نیمروز گفت: از آبده‌های تاریخی نگه‌داری می‌کنیم و به هیچ کس اجازه نمی‌دهیم تا به این آبده‌ها، آسیب برساند. و هم‌چنان نیز از اعمار بسیاری‌ از خانه در نزدیکی آبده‌های تاریخی جلوگیری کردیم.

براساس اطلاعات، تاکنون بیش از ۴۰ آبده تاریخی در نیمروز به ثبت رسیده است. نیمروز یکی از ولایت‌های باستانی کشور به شمار می‌رود و بسیاری از آثار تاریخی آن میراثی از تمدن سیستان باستان هستند.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=66762

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.