هم زمان با رسیدن فصل برداشت زعفران در هرات، نهمین جشنواره گل زعفران در این ولایت برگزار شده است.
گل و زعفران امسال در هرات در صد غرفه در ریاست زراعت هرات به نمایش گذاشته شدهاند.
ریاست زراعت و آبیاری هرات گفته است که برداشت زعفران، امسال در مقایسه با سال پیش، نزدیک به چهل درصد افزایش یافته است.
بشیراحمد احمدی آمر ترویج ریاست زراعت و آبیاری هرات درباره زعفران هرات گفته است: خوشبختانه هرات پایتخت زعفران افغانستان است که بیشترین تولید زعفران در سطح ولایت هرات صورت میگیرد. تقریبا ۹۵۰۰ هکتار زمین در هرات زیر کشت زعفران است. امسال پیشبینی میشود که بیش از چهل تن زعفران در هرات به دست بیاید.
مسئولان محلی در هرات گفتهاند که برخی دستهای پشت پرده با دستکاری زعفران افغانستان، تلاش میکنند طلای سرخ کشور را به شکل بیکیفیت به بازارهای جهانی عرضه کنند.
حیاتالله مهاجر فراهی سرپرست معاونیت ولایت هرات در این باره گفته است: دستهای بزرگ کار میکنند که زعفران و یا دیگر محصولات که در جهان مقام نخست را دارد، بی کیفیت نشان داده شود. همچنان مواد دیگر همراهش یکجا ساخته شود تا این دستآورد بزرگ کشاورزان افغانستان از بین برود.”
پیرمحمد حلیمی رئیس زراعت و آبیاری هرات گفته است: اکنون قیمتها کمی کاهش یافته است و از ۸۰ تا ۹۰ هزار افغانی است اما قیمت هر کیلو زعفران تا ۱۳۰هزار افغانی نیز رسیده است.
در حالیکه برداشت زعفران در کشور افزایش یافته است، شماری از زعفران کاران میگویند که مشکلات در صادرات طلای سرخ به بیرون از کشور هنوزهم یک جدی است. به گفته آنان، به علت چالشها در سیستم بانکی کشور، دریافت پول زعفران صادراتی از کشورهای مختلف دشوار شده است.
محمدابراهیم عادل رئیس اتحادیه زعفران افغانستان گفت: اکثر صادرکنندگان زعفران کشور میخواهند که در خارج از کشور قرارداد به دست بیاورند؛ اما به علت مشکلات در زمینه دسترسی به ویزا، آنان نمیتوانند که با مشتریان خارجی خود رو در رو صحبت کنند.
عبدالخالق خدادادی یکی از زعفران کاران گفت: ما در قسمت انتقال پول به افغانستان هنوزهم مشکل داریم. چندین بانک به همدیگر وصل میشوند بازهم در زمینه انتقال پول موفق نمیشود تا پول را بفرستند. بزرگترین مشکل در زمینه صادرات زعفران، ایجاد مشکلات در زمینه انتقال پول زعفران از خارج به افغانستان است.
زعفران افغانستان در بازارهای جهانی مشتریان زیادی دارد. طلای سرخ افغانستان برای چند سال پی در پی، جایگاه نخست را در جهان به دست آورده است.
آژانس خبری پامیر