اتاق تجارت مشترک افغانستان-پاکستان در خبرنامهای گفته که وضع مالیه ۲ درصدی از سوی پاکستان بر کالاهای ترانزیتی افغانستان، رشد تجارت دوجانبه را به شدت مختل کرده است.
این اتاق تاکید کرده که بازرگانان افغانستان به دلیل افزایش هزینهها در گذرگاه تورخم، به دنبال مسیرهای جاگزین، از جمله ایران، هستند.
جنید مکدا رئیس این اتاق افزوده که تجارت میان افغانستان و پاکستان میتواند به ۷ میلیارد دالر برسد، اما اقدامهای محدودکننده دولت پاکستان مانع این رشد شده است.
نقیبالله صافی رئیس اجرایی اتاق تجارت مشترک افغانستان-پاکستان گفت: اعلامیهای از سوی این اتاق صادر شده که تاکید دارد این نوع مالیات باید حذف شود، چون نهتنها تجارت را مختل میکند، بلکه صادرات پاکستان نیز گران تمام میشود و تاجران افغان را مجبور به جستجوی راههای بدیل میکند.
برخی بازرگانان افغانستان وضع تعرفه جدید از سوی پاکستان را مخالف اصول تجارت جهانی میدانند.
عبدالغفور ناصری رئیس شورای عمومی میوه تازه و سبزیجات کابل گفت: ما از دولت پاکستان خواهش داریم که تعرفه و ترانزیتی را که بالای کالاهای ما که تقریبا یک لک و بیستهزار تا یک و نیم لک فی موتر وضع کردهاند گرچند ما خاک پولی که حق آنان میشود را پرداخت میکنیم بخیر از این دو درصد اضافی برای ما وضع کرده.
میرویس حاجیزاده معاون اتاق زراعت، آبیاری و مالداری افغانستان نیز افزود: ترانزیت چی را میگویند این که مال بدون کدام هزینه میان دو کشور تبادله شود یک هزینه بسیار نا چیزی دارد. کشور دوست و همسایه خلاف پالیسی تجارت بالای کالاهای ترانزیتی یک تعرفه را وضع کنند از همین فرصت کشورهای دیگر همسایه ما استفاده کردند و توانستند که مارکیت افغانستان را در دست بگیرند.
پیشتر نیز اتاق تجارت مشترک افغانستان-پاکستان اعلام کرده بود که چالشهای موجود باعث کاهش سطح صادرات افغانستان به پاکستان در سال جاری خورشیدی شده است. این اتاق همچنین گفته بود که تلاش دارد صادرات افغانستان به هند، روسیه و کشورهای عربی را افزایش دهد.
آژانس خبری پامیر