در این نمایشگاه، ۳۰ شرکت افغانستان محصولات گوناگون افغانستان از جمله سنگهای معدنی، قالین و میوههای خشک را به نمایش گذاشتند.
در حاشیه این نمایشگاه، سرپرست وزارت صنعت و تجارت با اعضای شورای روابط اقتصادی خارجی ترکیه دیدار کرده و درباره افزایش حجم تجارت میان دو کشور، سرمایهگذاری در بخشهای انرژی، تکنالوژی، نفت و گاز، ساختمانسازی، لجستیک، معادن و نساجی گفتوگو کردهاند.
شرکتکنندگان افغانستان این نمایشگاه را برای معرفی و بازاریابی محصولات داخلی کشور مفید دانسته و بر برگزاری بیشتر نمایشگاههای برونمرزی تأکید دارند.
عزمالدین خنجانی یک بازرگان افغانستانی گفت: این نمایشگاه اهمیت زیادی داشت. در این نمایشگاه ۱۲۰ کشور شرکت کرده بودند و اجناس مختلف صادراتی خود را به نمایش گذاشتند. آنها به اجناس و میوه افغانستان که باکیفیت بود، علاقه زیادی نشان دادند.
صابر بازرگان دیگر افغانستانی گفت: ما در این نمایشگاه با بازرگانان امریکایی صحبت کردیم و با بازرگانان ترک نیز نشستهایی داشتیم. در مورد صادرات قالین بحث کردیم. آنها خواستار صادرات مستقیم قالین از افغانستان شدند و پیشنهاد دادند که سایر مراحل در ترکیه انجام شود.
اتحادیه تاجران افغان-ترک مقیم استانبول نیز برگزاری این نمایشگاه را در بازاریابی محصولات افغانستان و توسعه روابط میان کابل و انقره سودمند ارزیابی میکند.
رئیس این اتحادیه تأکید دارد که اگر سهولتهایی برای بازرگانان و صنعتکاران ایجاد شود، اقتصاد رشد خواهد کرد و تجارت افغانستان با سایر کشورها گسترش مییابد.
عزتالله سادات رئیس اتحادیه تاجران افغان-ترک گفت: همکاریها با تاجران باید بیشتر شود و برنامهها، کنفرانسها و نمایشگاههای بیشتری برگزار گردد تا تجارت افغانستان رشد کند.
در همین حال، وزارت صنعت و تجارت اعلام کرده است که سرپرست این وزارت در حاشیه نمایشگاه حلال استانبول از عصریترین و تاریخیترین مطبعه دولتی ترکیه بازدید کرده است.
مسئولان این مطبعه، سکهای به نام مولانا جلالالدین محمد بلخی که در این مطبعه ضرب شده است را به نورالدین عزیزی و جنرال قونسل امارت اسلامی در ترکیه اهدا کردند.
آژانس خبری پامیر