• امروز : جمعه, ۳ میزان ۱۴۰۵
  • برابر با : Friday - 25 September - 2026
کل 11649 امروز 6

اخبار ویژه

پادکست : ادامه پرواز های خارجی ایران با وجود محدودیت های تازه آمریکا پاکستان: چند عضو طالبان در تلاش حمله مرزی کشته شدند منابع: مأموران طالبان ۱۶ زن را در کابل بازداشت کردند نهادهای مدنی افغانستان خواستار ادامه روند حقوقی علیه طالبان شدند مجاهد: پاکستان با حملات هوایی می‌کوشد از تعهدات «پیمان امنیت مکه» شانه خالی کند حمایت کاربران خارجی از اظهارات پزشکیان درباره استانداردهای دوگانه هسته‌ای پاکستان از تلاش برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای خبر داد ریل‌گذاری راه‌آهن چابهار ـ زاهدان پایان یافت؛ مسیر ترانزیتی ایران و افغانستان نزدیک‌تر شد آمریکا: طالبان بازیگران خیلی بد در سطح بین‌المللی هستند پاکستان مواضع طالبان در قندهار، خوست و پکتیا را هدف حملات هوایی قرار داد لید فلچر: طالبان به زنان امدادرسان اجازه کار بدهند مجاهد: چهار غیرنظامی در حملات پاکستان به افغانستان کشته شدند پاکستان: حملات پهپادی از خاک افغانستان را تحمل نمی‌کنیم طالبان از سرنگونی پهپاد انفجاری پاکستان در هلمند خبر دادند کارمند حقوق بلخاب پس از لت‌وکوب منسوبان ولسوال طالبان برای جراحی مغز به کابل منتقل شد

♥6

شبکه تحلیل افغانستان: سلامت زنان در افغانستان رو به وخامت است

  • کد خبر : 90874
  • 29 ثور 1405 - 11:51
شبکه تحلیل افغانستان: سلامت زنان در افغانستان رو به وخامت است
شبکه تحلیل افغانستان در گزارشی تازه هشدار داده است که وضعیت سلامت زنان در افغانستان به‌گونه نگران‌کننده‌ای رو به وخامت بوده و محدودیت‌های آموزشی، بسته‌شدن کلینیک‌ها و کمبود کارکنان زن صحی، دسترسی زنان به خدمات درمانی را با بحران مواجه ساخته است.

به گزارش آژانس خبری صدای پامیر، شبکه تحلیل افغانستان اعلام کرده که در سال‌های اخیر وضعیت سلامت زنان در کشور را از چندین زاویه بررسی کرده و به این نتیجه رسیده است که سلامت زنان در افغانستان به‌طور پیوسته در حال بدتر شدن است.

براساس این گزارش، زنان به‌ویژه در مناطق روستایی با تهدیدهای جدی در زمینه دسترسی به خدمات صحی مواجه‌اند؛ زیرا بسیاری از کلینیک‌ها بسته شده، کمبود متخصصان زن در بخش بهداشت وجود دارد و مشکلات اقتصادی خانواده‌ها را در پرداخت هزینه رفت‌وآمد به مراکز درمانی ناتوان ساخته است.

این شبکه افزوده است که طالبان در سال ۲۰۲۴ میلادی مسیر آموزش متخصصان جدید زن در بخش بهداشت را به‌طور کامل مسدود کرده‌اند؛ اقدامی که پیش از آن نیز با توقف آموزش پزشکان زن همراه بوده است.

به باور این نهاد، در شرایط کنونی افغانستان، نیازهای صحی زنان شدیدتر شده و ارائه خدمات درمانی نیز با دشواری‌های گسترده روبه‌رو است.

در این تحلیل آمده که در ولایت کاپیسا دست‌کم ۲۰ «منطقه سفید» وجود دارد؛ مناطقی که باشندگان آن در شعاع ده کیلومتری خانه‌های شان به خدمات صحی دسترسی ندارند.

در بخشی از این گزارش، از «سیما» زن بارداری یاد شده که هنگام بازدید مسئولان این شبکه در ولایت کاپیسا ویزیت شده است. او که باردار نهمین فرزند خود بوده، گفته است هنگام طغیان رودخانه، مسیر جاده اصلی کاملاً مسدود شده بود. به گفته او، آخرین فرزندش در کلینیک و سایر فرزندانش در خانه متولد شده‌اند. وی گفته است: «هیچ کمکی نشد. من فقط به خدا دعا کردم.»

شبکه تحلیل افغانستان تأکید کرده که وضعیت کلی در سراسر کشور نیز امیدوارکننده نیست. افغانستان پیش از این نیز در میان ده کشور دارای بالاترین آمار مرگ‌ومیر مادران در جهان قرار داشت.

براساس آخرین آمار بانک جهانی مربوط به سال ۲۰۲۳ میلادی، در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده، ۵۲۱ مادر جان خود را از دست می‌دهند. با این حال، این شبکه هشدار داده که وضعیت ممکن است اکنون حتی بدتر از این آمار باشد، اما هنوز داده‌های رسمی جدید منتشر نشده است.

همچنان «موکتا شرما» نماینده سازمان جهانی بهداشت در افغانستان پیش‌تر گفته بود که در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده، ۶۲۰ مورد مرگ مادران ثبت می‌شود.

این شبکه افزوده است که افزایش مرگ‌ومیر مادران با توجه به فشارهای موجود بر نظام صحی و نبود حمایت کافی از خدمات درمانی، دور از انتظار نیست.

 

آژانس خبری صدای پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=90874

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.