• امروز : یکشنبه, ۵ میزان ۱۴۰۵
  • برابر با : Sunday - 27 September - 2026
کل 11681 امروز 10

اخبار ویژه

رئیس مرکز اتباع ایران: کودکان مهاجر با نقص مدارک اقامتی، در صورت اقامت والدین از تحصیل محروم نمی‌شوند کمیشنر عالی پناهندگان: شمار عودت‌کنندگان به افغانستان تا پایان سال به ۸ میلیون نفر می‌رسد وزیر خارجه ایسلند خطاب به نتانیاهو: بزدلان اخلاقی کسانی‌اند که قوانین بین‌المللی را نقض می‌کنند لاوروف: ترور رهبر جمهوری اسلامی ایران و خانواده ایشان غیر قابل‌ قبول است ۷۰ شرکت بزرگ تصفیه آب در افغانستان: نگرانی باشندگان کابل از کیفیت آب مراسم یادبود نسل‌کشی هزاره‌ها در پارلمان کاتالونیا اسپانیا پی‌گیری شد جبهه مقاومت ملی: طالبان با اسیران جنگی و زندانیان سیاسی رفتار غیرانسانی دارد عطامحمد نور: جوانان را برای خوشی بیگانگان به کام مرگ نفرستید دیپلمات: پاکستان در پی بازگرداندن نفوذ از دست‌رفته خود در افغانستان است وزارت عدلیه طالبان: بیش از چهار میلیون جریب زمین امارتی شناسایی و مسترد شد علی فیاض: حزب‌الله با وجود ضربات سنگین اسرائیل همچنان پابرجاست غریب‌آبادی: ایران اهل گفت‌وگو است، اما تسلیم فشارها نمی‌شود در شش ماه، برای بیش از ۸۶ هزار افغان تذکره کاغذی خدمات ارائه شد جایشانکار در واکنش به خبرنگار پاکستانی: یک کشور تروریستی این پرسش را مطرح می‌کند قزاقستان: امنیت و ثبات افغانستان برای آسیای مرکزی حیاتی است

♥8

یعقوب مجاهد در مسکو با شویگو دیدار کرد/ طالبان و روسیه توافق همکاری نظامی امضا کردند

  • کد خبر : 91232
  • 06 جوزا 1405 - 23:44
یعقوب مجاهد در مسکو با شویگو دیدار کرد/ طالبان و روسیه توافق همکاری نظامی امضا کردند
ملایعقوب مجاهد، وزیر دفاع طالبان، در جریان سفرش به مسکو با سرگئی شویگو دیدار کرده و دو طرف درباره گسترش روابط دوجانبه، همکاری‌های امنیتی و مسائل منطقه‌ای گفت‌وگو کرده‌اند. هم‌زمان گزارش شده که طالبان و روسیه یک توافق‌نامه همکاری نظامی-فنی نیز امضا کرده‌اند.

به گزارش آژانس خبری صدای پامیر، وزارت دفاع طالبان امروز، چهارشنبه ۶ جوزا، با نشر اعلامیه‌ای گفته است که ملایعقوب و شویگو در حاشیه «مجمع بین‌المللی امنیت» در مسکو دیدار کرده و درباره روابط دوجانبه و سایر موضوعات مهم تبادل نظر کردند.

براساس گزارش خبرگزاری اینترفاکس، ملایعقوب در این دیدار گفته است: «همکاری با روسیه برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است. افغانستان و روسیه دارای روابط دیرینه و تاریخی هستند و ما می‌خواهیم در همین مسیر گام‌های بیشتری برداریم.»

او افزوده است که اداره طالبان و روسیه در سال‌های اخیر روابط دوجانبه خود را توسعه داده‌اند.

در مقابل، سرگئی شویگو گفته است که کشورهای غربی باید دارایی‌های مسدودشده افغانستان را آزاد کنند و مسئولیت کامل حضور ۲۰ ساله خود در افغانستان را بپذیرند.

شویگو تأکید کرده است: «کشورهای غربی باید تمام بار بازسازی افغانستان در دوران پس از جنگ را بر عهده بگیرند.»

هم‌زمان، خبرگزاری اینترفاکس گزارش داده است که فدراسیون روسیه و طالبان در جریان «مجمع بین‌المللی امنیت» توافق‌نامه‌ای را در زمینه همکاری‌های نظامی-فنی امضا کرده‌اند. تاکنون جزئیات این توافق‌نامه منتشر نشده است.

این دیدار در حالی انجام می‌شود که شویگو هفته گذشته درباره حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته بود تهدیدهای امنیتی ناشی از افغانستان همچنان برای منطقه جدی است. مقام‌های روسی بارها از طالبان خواسته‌اند برای مهار این تهدیدها اقدام کنند.

ملایعقوب برای شرکت در نشست امنیت بین‌المللی مسکو به روسیه سفر کرده است؛ نشستی که با حضور مقام‌های امنیتی و نظامی چندین کشور برگزار می‌شود.

روسیه در سال‌های اخیر روابط نزدیکی با طالبان برقرار کرده و نخستین کشوری است که حکومت طالبان را به رسمیت شناخته است.

با این حال، ناظران می‌گویند مسکو از سطح همکاری طالبان در مبارزه با گروه داعش و مهار شبه‌نظامیان آسیای مرکزی رضایت کامل نداشته و انتظار همکاری گسترده‌تر امنیتی و اطلاعاتی از طالبان را دارد.

برخی منابع نیز گفته‌اند که ملایعقوب در سفر خود به مسکو خواهان همکاری روسیه در زمینه آموزش نیروهای طالبان، تعمیر چرخبال‌ها و تجهیزات نظامی و دریافت پهپاد شده است.

این سفر در حالی انجام می‌شود که اخیراً یک مقام ارشد روسی ادعا کرده بود مخالفان طالبان با همکاری استخبارات بریتانیا در تلاش برای تصرف مناطقی در شمال افغانستان هستند.

 

آژانس خبری صدای پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=91232

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.