• امروز : یکشنبه, ۵ میزان ۱۴۰۵
  • برابر با : Sunday - 27 September - 2026
کل 11685 امروز 14

اخبار ویژه

ادعای وزارت دفاع طالبان: ۲۸ فرد مسلح در نورستان کشته و ۳۲ تن بازداشت شدند نماینده سازمان ملل خواستار افزایش حمایت جهانی از زنان و دختران افغانستان شد روسیه: کشتی حامل تدارکات نظامی اوکراین در مسیر اودسا هدف قرار گرفت طالبان: نزدیک به ۱۸.۳ میلیون تذکره الکترونیکی در افغانستان توزیع شده است رئیس مرکز اتباع ایران: کودکان مهاجر با نقص مدارک اقامتی، در صورت اقامت والدین از تحصیل محروم نمی‌شوند کمیشنر عالی پناهندگان: شمار عودت‌کنندگان به افغانستان تا پایان سال به ۸ میلیون نفر می‌رسد وزیر خارجه ایسلند خطاب به نتانیاهو: بزدلان اخلاقی کسانی‌اند که قوانین بین‌المللی را نقض می‌کنند لاوروف: ترور رهبر جمهوری اسلامی ایران و خانواده ایشان غیر قابل‌ قبول است ۷۰ شرکت بزرگ تصفیه آب در افغانستان: نگرانی باشندگان کابل از کیفیت آب مراسم یادبود نسل‌کشی هزاره‌ها در پارلمان کاتالونیا اسپانیا پی‌گیری شد جبهه مقاومت ملی: طالبان با اسیران جنگی و زندانیان سیاسی رفتار غیرانسانی دارد عطامحمد نور: جوانان را برای خوشی بیگانگان به کام مرگ نفرستید دیپلمات: پاکستان در پی بازگرداندن نفوذ از دست‌رفته خود در افغانستان است وزارت عدلیه طالبان: بیش از چهار میلیون جریب زمین امارتی شناسایی و مسترد شد علی فیاض: حزب‌الله با وجود ضربات سنگین اسرائیل همچنان پابرجاست

♥5

طالبان: کار ساخت سرک واخان ۷۵ درصد پیشرفت کرده و افغانستان بزودی به چین متصل می‌شود

  • کد خبر : 92219
  • 27 جوزا 1405 - 16:27
طالبان: کار ساخت سرک واخان ۷۵ درصد پیشرفت کرده و افغانستان بزودی به چین متصل می‌شود
معین پلان و پالیسی وزارت احیا و انکشاف دهات طالبان اعلام کرده است که کار ساخت سرک ولسوالی واخان در ولایت بدخشان به ۷۵ درصد پیشرفت رسیده و با تکمیل این پروژه، افغانستان برای نخستین‌بار از طریق دهلیز واخان به چین وصل خواهد شد.

به گزارش آژانس خبری صدای پامیر، شرف‌الدین مسلم، معین پلان و پالیسی وزارت احیا و انکشاف دهات طالبان، در جریان سفر به ولایت بدخشان از روند اجرای پروژه ساخت سرک ولسوالی واخان بازدید کرده و از پیشرفت ۷۵ درصدی این پروژه خبر داده است.

به گفته وی، با تکمیل این سرک، افغانستان برای نخستین‌بار از طریق دهلیز واخان به چین متصل خواهد شد؛ اقدامی که می‌تواند نقش مهمی در توسعه ارتباطات منطقه‌ای و تسهیل رفت‌وآمد در این منطقه ایفا کند.

شرف‌الدین مسلم اظهار داشت که بهره‌برداری از این مسیر، مشکلات رفت‌وآمد باشنده‌گان ولسوالی واخان و منطقه پامیر را کاهش داده و دسترسی این مناطق دورافتاده را به سایر بخش‌های کشور آسان‌تر خواهد ساخت.

بر اساس خبرنامه منتشرشده از سوی وزارت احیا و انکشاف دهات طالبان، عملیات کندن‌کاری و هموارسازی مسیر تاکنون ۷۵ درصد تکمیل شده و کار روی بخش‌های باقی‌مانده با سرعت ادامه دارد.

مقام‌های طالبان هزینه اجرای این پروژه را ۳۶۵ میلیون افغانی اعلام کرده و از آن به‌عنوان یکی از پروژه‌های مهم ملی و استراتژیک یاد کرده‌اند.

با این حال، حکومت طالبان تاکنون جزئیات روشنی درباره زمان دقیق تکمیل پروژه، مشخصات و معیارهای تخنیکی، کیفیت اجرای کار و میکانیزم نظارت بر نحوه مصرف بودجه منتشر نکرده است؛ موضوعی که همواره در پروژه‌های بزرگ زیربنایی مورد توجه کارشناسان و باشنده‌گان محل قرار دارد.

اتصال افغانستان به چین از طریق دهلیز واخان، در صورت تکمیل و بهره‌برداری موفق، می‌تواند از نظر اقتصادی، تجارتی و ترانزیتی اهمیت قابل توجهی داشته باشد. با این حال، موفقیت این پروژه به تکمیل به‌موقع، رعایت معیارهای فنی، تأمین امنیت مسیر و شفافیت در ) پروژه وابسته خواهد بود.

 

آژانس خبری صدای پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=92219

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.