• امروز : یکشنبه, ۵ میزان ۱۴۰۵
  • برابر با : Sunday - 27 September - 2026
کل 11671 امروز 0

اخبار ویژه

علی فیاض: حزب‌الله با وجود ضربات سنگین اسرائیل همچنان پابرجاست غریب‌آبادی: ایران اهل گفت‌وگو است، اما تسلیم فشارها نمی‌شود در شش ماه، برای بیش از ۸۶ هزار افغان تذکره کاغذی خدمات ارائه شد جایشانکار در واکنش به خبرنگار پاکستانی: یک کشور تروریستی این پرسش را مطرح می‌کند قزاقستان: امنیت و ثبات افغانستان برای آسیای مرکزی حیاتی است درگیری کماندوهای جبهه آزادی و گروه طالبان در ولسوالی کامدیش ولایت نورستان اسحاق‌دار: صلح منطقه در گرو رفع تهدید تروریسم از افغانستان است انفجار در پاکستان بیش از ۴۰ کشته و زخمی برجا گذاشت: تی تی پی مسئولیت انفجار را بر عهده گرفت رحمت‌الله نجیب برای رساندن پیام هبت‌الله به یفتل‌پایان رفت بیش از هشت تُن دواهای تاریخ‌گذشته در کندز از بین برده شد دیفنس سکیوریتی آسیا: ناوهای امریکا از نزدیکی دریای عمان دورتر شده‌اند فعال فرهنگی: تخریب یادواره فردوسی در افغانستان بخشی از حافظه تاریخی کشور را هدف گرفته است تطبیق ۱۱ پروژه انکشافی با هزینه یک میلیون افغانی در پنجشیر نظامی پیشین در نورستان به ضرب گلوله کشته شد انفجار در اوایل صبح شنبه کابل را لرزاند

♥49

امرالله صالح: اسلام‌آباد طالبان را در دام بی‌نقص گرفتار کرده است  

  • کد خبر : 81665
  • 27 میزان 1404 - 12:54
امرالله صالح: اسلام‌آباد طالبان را در دام بی‌نقص گرفتار کرده است  
پس از امضای توافق‌نامه آتش‌بس فوری میان طالبان و پاکستان در دوحه، امرالله صالح، معاون پیشین ریاست‌جمهوری افغانستان، این توافق را «دام بی‌نقص پاکستان» خوانده و هشدار داده است که طالبان با این اقدام، یا به همکاری نظامی با اسلام‌آباد تن می‌دهند یا در برابر آن قرار می‌گیرند؛ در هر دو حالت، در مدار نفوذ پاکستان باقی خواهند ماند.

به گزارش آژانس خبری صدای پامیر، روز شنبه، ۲۶ میزان، وزارت خارجه قطر اعلام کرد که در نتیجه‌ی دوری از گفت‌وگوها میان طالبان و مقام‌های پاکستانی در دوحه، دو طرف توافق‌نامه‌ای برای آتش‌بس فوری امضا کرده‌اند.

این مذاکرات با میانجی‌گری قطر و ترکیه برگزار شد و هدف آن کاهش تنش‌ها، جلوگیری از درگیری‌های مرزی و مقابله با حملات گروه تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) عنوان شده است.

بر اساس بیانیه‌ی رسمی قطر، طالبان و پاکستان متعهد شده‌اند از هرگونه درگیری نظامی خودداری کنند و برای تحکیم صلح و ثبات پایدار، کمیته‌های فنی مشترک ایجاد نمایند. سخنگوی طالبان، ذبیح‌الله مجاهد، نیز اعلام کرده است که این گروه تصمیم گرفته از حملات گروه‌هایی که علیه دولت پاکستان فعالیت دارند، حمایت نکند.

اما این توافق با واکنش‌های تند سیاسی، به‌ویژه از سوی امرالله صالح، معاون پیشین ریاست‌جمهوری افغانستان روبه‌رو شده است. صالح در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که پاکستان طالبان را به «دام بی‌نقص» انداخته و با مهارت، ادعای خود را در سطح جهانی تثبیت کرده است که طالبان افغانستان به‌صورت داوطلبانه یا از سر ضعف، «پناهگاه هراس‌افکنان» شده‌اند.

او تصریح کرده است که طالبان در دوحه نمی‌توانستند از گفت‌وگو با پاکستان خودداری کنند یا برای آن پیش‌شرط بگذارند، زیرا قطر به محلی برای صدور «گواهی حکومت‌داری» برای طالبان تبدیل شده است.

صالح توضیح داده است: «اگر طالبان قندهاری در گفت‌وگوهای دوحه نمایندگی از تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) را برعهده داشته‌اند، ناچارند با اسلام‌آباد برای برچیدن آن همکاری کنند. اما اگر نماینده تی‌تی‌پی نبوده‌اند، باید با ارتش پاکستان برای نابودی آن به‌عنوان تهدید مشترک همکاری کنند.»

او هشدار داده است که این وضعیت برای طالبان به یک «فاجعه دیپلماتیک» تبدیل خواهد شد، زیرا تحریک طالبان پاکستان در مذاکرات حضور نداشت و مشخص نیست چه طرفی حق نمایندگی یا کنترل بر آن گروه را دارد.

به باور صالح، در نهایت طالبان «چه از سر میل و چه از سر ناچاری»، در مدار نفوذ پاکستان باقی خواهند ماند.

کارشناسان سیاسی نیز معتقدند که توافق دوحه اگرچه با شعار صلح و ثبات اعلام شده، اما در عمل می‌تواند نفوذ اسلام‌آباد بر طالبان را تقویت کند و آن‌ها را در موضع ضعف سیاسی قرار دهد؛ به‌ویژه زمانی که یکی از طرف‌های اصلی درگیری، یعنی تی‌تی‌پی، در گفت‌وگوها حضور نداشته است.

 

 

آژانس خبری صدای پامیر 

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=81665

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.