• امروز : یکشنبه, ۵ میزان ۱۴۰۵
  • برابر با : Sunday - 27 September - 2026
کل 11690 امروز 19

اخبار ویژه

عطامحمد نور: طالبان می‌توانند ملکیت‌های من را قباله کنند یا بر آن‌ها بمب بگذارند درگیری شدید طالبان و پاکستان در مرزهای پکتیا و ننگرهار طالبان کلینیک فاطمه‌الزهرا (س) در غرب کابل را مسدود کردند ویژگی‌های زیر دریایی آمریکایی ریموس ۶۰۰ که سپاه ایران به غنیمت گرفته است شکار دومین زیر دریایی ارتش آمریکا در تنگهٔ هرمز توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران وزارت دفاع طالبان: ۲۸ فرد مسلح در نورستان کشته و ۳۲ تن بازداشت شدند نماینده سازمان ملل خواستار افزایش حمایت جهانی از زنان و دختران افغانستان شد روسیه: کشتی حامل تدارکات نظامی اوکراین در مسیر اودسا هدف قرار گرفت طالبان: نزدیک به ۱۸.۳ میلیون تذکره الکترونیکی در افغانستان توزیع شده است رئیس مرکز اتباع ایران: کودکان مهاجر با نقص مدارک اقامتی، در صورت اقامت والدین از تحصیل محروم نمی‌شوند کمیشنر عالی پناهندگان: شمار عودت‌کنندگان به افغانستان تا پایان سال به ۸ میلیون نفر می‌رسد وزیر خارجه ایسلند خطاب به نتانیاهو: بزدلان اخلاقی کسانی‌اند که قوانین بین‌المللی را نقض می‌کنند لاوروف: ترور رهبر جمهوری اسلامی ایران و خانواده ایشان غیر قابل‌ قبول است ۷۰ شرکت بزرگ تصفیه آب در افغانستان: نگرانی باشندگان کابل از کیفیت آب مراسم یادبود نسل‌کشی هزاره‌ها در پارلمان کاتالونیا اسپانیا پی‌گیری شد

♥14

تنش لفظی افغانستان و پاکستان در شورای امنیت/ نصیراحمد فایق خواستار محکومیت حملات پاکستان شد

  • کد خبر : 91807
  • 19 جوزا 1405 - 12:15
تنش لفظی افغانستان و پاکستان در شورای امنیت/ نصیراحمد فایق خواستار محکومیت حملات پاکستان شد
در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره افغانستان، درخواست نصیراحمد فایق برای محکومیت حملات پاکستان در خاک افغانستان با واکنش تند نماینده پاکستان مواجه شد؛ دو طرف یکدیگر را به نقض اصول بین‌المللی، حمایت از گروه‌های مسلح و تشدید بحران منطقه‌ای متهم کردند.

به گزارش آژانس خبری صدای پامیر، اظهارات نصیراحمد فایق، نماینده افغانستان در سازمان ملل متحد، مبنی بر درخواست از شورای امنیت برای محکومیت حملات پاکستان در خاک افغانستان و جلوگیری از تکرار آن، با واکنش شدید نماینده پاکستان روبه‌رو شد.

آقای فایق روز دوشنبه، ۱۸ جوزا، در نشست شورای امنیت درباره افغانستان گفت که تشدید تنش‌ها میان پاکستان و طالبان، بُعدی تازه و نگران‌کننده به بحران افغانستان افزوده و سبب افزایش تلفات غیرنظامیان شده است.

او با اشاره به حمله بر یک مرکز درمانی غیرنظامی در کابل که براساس گزارش‌های یوناما ده‌ها کشته و زخمی برجای گذاشته است، گفت: «تمام حملاتی را که منجر به آسیب دیدن غیرنظامیان، تخریب زیرساخت‌های حیاتی و نقض حاکمیت افغانستان می‌شود، به‌شدت محکوم می‌کنیم و از شورای امنیت می‌خواهیم این حملات را محکوم کرده و از تکرار آن جلوگیری کند.»

نصیراحمد فایق تأکید کرد که هیچ نگرانی امنیتی، هرچند مشروع، نمی‌تواند توجیه‌کننده اقداماتی باشد که جان غیرنظامیان را به خطر اندازد یا اصول منشور سازمان ملل متحد و حقوق بین‌الملل بشردوستانه را نقض کند.

در واکنش به این اظهارات، نماینده پاکستان گفت که عملیات کشورش صرفاً زیرساخت‌ها و مراکز حمایتی و نظامی گروه‌های تروریستی فعال از خاک افغانستان را هدف قرار داده و هیچ‌گاه متوجه غیرنظامیان افغانستان نبوده است.

او همچنین ادعای هدف قرار گرفتن مرکز ترک اعتیاد در کابل را رد کرد و اظهار داشت که چنین ادعاهایی با واقعیت مطابقت ندارد. به گفته وی، خسارات واردشده به این مرکز ناشی از پیامدهای ثانوی حملات و وجود تسلیحات در محل بوده است.

نماینده پاکستان در بخش دیگری از سخنان خود، هند را به حمایت از گروه‌های «تروریستی» در افغانستان متهم کرد و گفت که دهلی نو از پوشش کمک‌های بشردوستانه و توسعه‌ای برای بی‌ثبات‌سازی پاکستان استفاده می‌کند.

وی افزود: «مدتی است که شاهد علاقه تازه هند به طالبان هستیم و این مسئله برای ما قابل توجه است.» به گفته او، این تحول پس از موفقیت عملیات‌های ضدتروریستی پاکستان علیه پناهگاه‌ها و مراکز گروه‌های مسلح در داخل افغانستان رخ داده است.

نماینده پاکستان همچنین نصیر فایق را متهم کرد که کرسی نمایندگی افغانستان در سازمان ملل را «اشغال» کرده و نماینده مردم افغانستان نیست.

در پاسخ، نصیراحمد فایق اظهار داشت که او نماینده «حکومت منتخب و دموکراتیک افغانستان» است؛ حکومتی که به گفته وی حدود پنج سال پیش توسط طالبان، با حمایت پاکستان، سرنگون شد.

او همچنین گفت که حکومت‌های پیشین افغانستان بارها نسبت به پیامدهای حمایت از طالبان و سایر گروه‌های نیابتی به پاکستان هشدار داده بودند، اما این هشدارها نادیده گرفته شد.

فایق افزود: «امروز خود پاکستان با بسیاری از چالش‌هایی روبه‌رو است که افغانستان سال‌ها پیش درباره آن هشدار داده بود.»

نماینده افغانستان تأکید کرد که مردم افغانستان نباید بهای سیاست‌های ناکام پاکستان و اقدامات طالبان را بپردازند و نباید قربانی رقابت‌های نیابتی و منطقه‌ای میان پاکستان و هند شوند.

او در پایان از پاکستان خواست به‌عنوان همسایه افغانستان و عضو شورای امنیت، از یک روند سیاسی فراگیر، پایدار و مبتنی بر اراده مردم افغانستان حمایت کند؛ روندی که در آن شهروندان کشور بتوانند درباره آینده سیاسی خود تصمیم بگیرند.

 

آژانس خبری صدای پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=91807

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.