• امروز : یکشنبه, ۵ میزان ۱۴۰۵
  • برابر با : Sunday - 27 September - 2026
کل 11681 امروز 10

اخبار ویژه

رئیس مرکز اتباع ایران: کودکان مهاجر با نقص مدارک اقامتی، در صورت اقامت والدین از تحصیل محروم نمی‌شوند کمیشنر عالی پناهندگان: شمار عودت‌کنندگان به افغانستان تا پایان سال به ۸ میلیون نفر می‌رسد وزیر خارجه ایسلند خطاب به نتانیاهو: بزدلان اخلاقی کسانی‌اند که قوانین بین‌المللی را نقض می‌کنند لاوروف: ترور رهبر جمهوری اسلامی ایران و خانواده ایشان غیر قابل‌ قبول است ۷۰ شرکت بزرگ تصفیه آب در افغانستان: نگرانی باشندگان کابل از کیفیت آب مراسم یادبود نسل‌کشی هزاره‌ها در پارلمان کاتالونیا اسپانیا پی‌گیری شد جبهه مقاومت ملی: طالبان با اسیران جنگی و زندانیان سیاسی رفتار غیرانسانی دارد عطامحمد نور: جوانان را برای خوشی بیگانگان به کام مرگ نفرستید دیپلمات: پاکستان در پی بازگرداندن نفوذ از دست‌رفته خود در افغانستان است وزارت عدلیه طالبان: بیش از چهار میلیون جریب زمین امارتی شناسایی و مسترد شد علی فیاض: حزب‌الله با وجود ضربات سنگین اسرائیل همچنان پابرجاست غریب‌آبادی: ایران اهل گفت‌وگو است، اما تسلیم فشارها نمی‌شود در شش ماه، برای بیش از ۸۶ هزار افغان تذکره کاغذی خدمات ارائه شد جایشانکار در واکنش به خبرنگار پاکستانی: یک کشور تروریستی این پرسش را مطرح می‌کند قزاقستان: امنیت و ثبات افغانستان برای آسیای مرکزی حیاتی است

♥18

فاو هشدار داد: زمستان ۲۰۲۵–۲۰۲۶ افغانستان گرم‌تر و خشک‌تر از حد معمول خواهد بود

  • کد خبر : 86110
  • 16 جدی 1404 - 11:06
فاو هشدار داد: زمستان ۲۰۲۵–۲۰۲۶ افغانستان گرم‌تر و خشک‌تر از حد معمول خواهد بود
سازمان خوراک و زراعت ملل متحد (FAO) هشدار داده است که افغانستان ممکن است از دسمبر ۲۰۲۵ تا فبروری ۲۰۲۶ زمستانی خشک‌تر و گرم‌تر از حد معمول را تجربه کند؛ وضعیتی که می‌تواند بر منابع آب، زراعت و معیشت دهقانان تأثیر جدی بگذارد.

به گزارش آژانس خبری صدای پامیر، سازمان خوراک و زراعت ملل متحد (FAO)، بر اساس تحلیل‌های اقلیمی و بررسی تصاویر ماهواره‌ای امروز سه‌شنبه ۱۶ جدی، اعلام کرد، پیش‌بینی می‌شود که افغانستان در زمستان پیش‌رو با کاهش بارندگی و افزایش نسبی دما روبه‌رو شود.

به گفته این نهاد، عامل اصلی این تغییرات اقلیمی، پدیده‌ای موسوم به «لا نینیا» است. لا نینیا یک چرخه طبیعی اقلیم جهانی به‌شمار می‌رود که در آن دمای آب‌های سطحی اقیانوس آرام کاهش می‌یابد و همین امر باعث تغییر الگوهای آب‌وهوایی در مناطق مختلف جهان، از جمله آسیای مرکزی و جنوبی، می‌شود.

این تغییرات می‌تواند بر میزان بارندگی، ذخایر برف، رطوبت خاک و در نهایت بر زراعت و معیشت‌های وابسته به آن در افغانستان تأثیر بگذارد.

پنج نکته مهم اقلیمی برای ماه‌های آینده:

بارندگی و برف‌باری در بسیاری از مناطق کشور کمتر از حد معمول بوده و احتمال جبران آن در باقی‌مانده زمستان پایین است.

فصل بارندگی زمستان با شرایط خشک و نسبتاً گرم آغاز شده که باعث کاهش رطوبت خاک می‌شود.

میزان برف در مناطق کوهستانی به کم‌ترین سطح در حدود ۲۵ سال گذشته رسیده است؛ موضوعی نگران‌کننده برای تأمین آب دریاها، آبیاری و کشت‌های بهاری، به‌ویژه گندم.

با وجود ملایم‌بودن نسبی دمای روز در برخی مناطق، شب‌ها همچنان سرد بوده و یخ‌زدگی ادامه خواهد داشت.

وضعیت پوشش گیاهی یک‌نواخت نیست؛ در حالی که برخی مناطق مرتفع مرکزی و شرقی سبزتر از معمول هستند، بخش‌های وسیعی از غرب، شمال‌غرب و جنوب کشور همچنان خشک باقی مانده‌اند.

پیامدهای احتمالی:

براساس ارزیابی FAO، این شرایط می‌تواند باعث تأخیر در آغاز کشت غلات للمی، بهبود دیرهنگام چراگاه‌ها و تداوم کمبود آب تا فصل زراعتی ۲۰۲۶ شود. این سازمان تأکید کرده است که وضعیت اقلیمی را به‌گونه مستمر زیر نظر دارد و اطلاعات لازم را برای آمادگی بهتر دهقانان و مالداران شریک خواهد ساخت.

کاهش بی‌سابقه برف و تداوم خشکی می‌تواند فشار مضاعفی بر منابع آب و امنیت غذایی افغانستان وارد کند. در صورت ادامه این روند، برنامه‌ریزی زراعتی و مدیریت منابع آب نقش حیاتی در کاهش آسیب‌پذیری جوامع روستایی خواهد داشت.

 

آژانس خبری صدای پامیر 

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=86110

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.