• امروز : یکشنبه, ۵ میزان ۱۴۰۵
  • برابر با : Sunday - 27 September - 2026
کل 11681 امروز 10

اخبار ویژه

رئیس مرکز اتباع ایران: کودکان مهاجر با نقص مدارک اقامتی، در صورت اقامت والدین از تحصیل محروم نمی‌شوند کمیشنر عالی پناهندگان: شمار عودت‌کنندگان به افغانستان تا پایان سال به ۸ میلیون نفر می‌رسد وزیر خارجه ایسلند خطاب به نتانیاهو: بزدلان اخلاقی کسانی‌اند که قوانین بین‌المللی را نقض می‌کنند لاوروف: ترور رهبر جمهوری اسلامی ایران و خانواده ایشان غیر قابل‌ قبول است ۷۰ شرکت بزرگ تصفیه آب در افغانستان: نگرانی باشندگان کابل از کیفیت آب مراسم یادبود نسل‌کشی هزاره‌ها در پارلمان کاتالونیا اسپانیا پی‌گیری شد جبهه مقاومت ملی: طالبان با اسیران جنگی و زندانیان سیاسی رفتار غیرانسانی دارد عطامحمد نور: جوانان را برای خوشی بیگانگان به کام مرگ نفرستید دیپلمات: پاکستان در پی بازگرداندن نفوذ از دست‌رفته خود در افغانستان است وزارت عدلیه طالبان: بیش از چهار میلیون جریب زمین امارتی شناسایی و مسترد شد علی فیاض: حزب‌الله با وجود ضربات سنگین اسرائیل همچنان پابرجاست غریب‌آبادی: ایران اهل گفت‌وگو است، اما تسلیم فشارها نمی‌شود در شش ماه، برای بیش از ۸۶ هزار افغان تذکره کاغذی خدمات ارائه شد جایشانکار در واکنش به خبرنگار پاکستانی: یک کشور تروریستی این پرسش را مطرح می‌کند قزاقستان: امنیت و ثبات افغانستان برای آسیای مرکزی حیاتی است

♥4

تنش‌های مسلحانه در بدخشان: گزارش‌ها از اعلام جنگ یک گروه علیه طالبان و احتمال گسترش درگیری‌ها

  • کد خبر : 90307
  • 16 ثور 1405 - 13:06
تنش‌های مسلحانه در بدخشان: گزارش‌ها از اعلام جنگ یک گروه علیه طالبان و احتمال گسترش درگیری‌ها
منابع محلی در بدخشان از شکل‌گیری یک گروه مسلح در ولسوالی جرم و اعلام درگیری علیه طالبان خبر می‌دهند؛ موضوعی که به گفته آگاهان می‌تواند به افزایش تنش‌های امنیتی در شمال‌شرق افغانستان منجر شود.

به گزارش آژانس خبری صدای پامیر، خبرگزاری بازگشت در گزارشی عنوان کرده است که، منابع محلی در ولایت بدخشان می‌گویند که یک گروه حدود ۳۰ نفری از افراد مسلح به رهبری فردی به نام «ضابط کریم» در ارتفاعات دره خستک ولسوالی جرم حضور یافته و به‌گونه رسمی علیه نیروهای طالبان اعلام درگیری کرده‌اند.

به گفته این منابع، در واکنش به این تحرکات، طالبان نیروهای کمکی را از مرکز ولایت بدخشان و ولسوالی بهارک به سمت منطقه اعزام کرده‌اند. هرچند تاکنون درگیری مستقیم گزارش نشده، اما احتمال تشدید تنش‌ها و وقوع نبردهای سنگین در روزهای آینده وجود دارد.

همچنین گزارش‌هایی وجود دارد که طالبان نیروهای خود را از طریق هوا در ارتفاعات دره خستک جابه‌جا کرده‌اند؛ اقدامی که نشان‌دهنده اهمیت نظامی این منطقه برای هر دو طرف است.

برخی منابع محلی مدعی‌اند که این گروه مسلح از حمایت شماری از فرماندهان ناراضی طالبان در منطقه برخوردار است؛ موضوعی که می‌تواند وضعیت امنیتی بدخشان را پیچیده‌تر کند.

در همین حال، برخی آگاهان محلی و نظامی می‌گویند که در مناطق کوهستانی و صعب‌العبور بدخشان، از جمله دره‌های جرم، زیباک و وردوج، امکان عملیات گسترده زمینی و حتی هوایی با دشواری‌های جدی روبه‌رو است. به باور آنان، در صورت تثبیت پایگاه‌های مخالفان مسلح، کنترل این مناطق برای هر نیرویی دشوار خواهد بود.

از سوی دیگر، برخی تحلیلگران سیاسی با اشاره به وضعیت بدخشان می‌گویند که ادامه نارضایتی‌ها در میان برخی نیروهای محلی طالبان می‌تواند زمینه‌ساز شکل‌گیری جبهه‌های جدید مسلحانه در شمال‌شرق کشور شود.

با این حال، تاکنون طالبان به‌صورت رسمی در مورد این ادعاها و وضعیت در دره خستک واکنش مفصل نشان نداده‌اند.

 

آژانس خبری صدای پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=90307

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.