• امروز : سه شنبه, ۱۴ میزان ۱۴۰۵
  • برابر با : Tuesday - 6 October - 2026
کل 11887 امروز 0

اخبار ویژه

هیأت تجاری ۱۸۰ نفری ایران برای اشتراک نمایشگاه ملی وارد کابل شدند کابل و ریاض بر گسترش همکاری‌های دوجانبه تأکید کردند سازمان ملل ۱۸ میلیون دالر برای رسیدگی به بحران بشردوستانه افغانستان اختصاص داد عقب‌نشینی نورالله نوری از موضع قبلی: طالبان دیگر نیازی به مذاکره با مخالفان نمی‌بیند متقی و شویگو درباره گسترش همکاری‌های امنیتی میان طالبان و روسیه گفت‌وگو کردند حکمتیار خواستار انتقال قدرت به مردم و تعیین نظام آینده افغانستان شد نورالله نوری خواستار احترام پاکستان به حاکمیت افغانستان شد پایان نام آمایش و کارت موقت: کارت‌های جدید شناسایی اتباع خارجی با عنوانی متفاوت صادر می‌شوند خاطره یک خبرنگار: روایت ژورنالیستی و ادبی یک شب و یک ملاقات غیرمنتظره زنجیره انسانی «دانشگاه ایران» با حضور دانشجویان و مردم در مشهد برگزار شد علمای شیعه در هرات حملات پاکستان به کنر و هلمند را محکوم کردند سرک ترانزیتی افغانستان ـ چین با هزینه ۳۶۵ میلیون افغانی به بهره‌برداری رسید تهران و کابل درباره احداث راه‌آهن هرات–مزارشریف رایزنی کردند بنون سیوان، نماینده پیشین سازمان ملل در افغانستان و پاکستان، درگذشت افغانستان و ایران برای افزایش تجارت تا ۱۰ میلیارد دالر گفت‌وگو کردند

♥58

مجاهد: موضوع حکومت فراگیر در آجندای نشست روز گذشته نبود

  • کد خبر : 52241
  • 11 دلو 1402 - 22:13
مجاهد: موضوع حکومت فراگیر در آجندای نشست روز گذشته نبود

ذبیح‌الله مجاهد سخن‌گوی امارت اسلامی به طلوع‌نیوزگفته است که مساله ایجاد حکومت فراگیر جزو آجندای نشست همکاری‌های منطقه‌ای افغانستان نبود. آقای مجاهد افزوده که جلوگیری از تهدیدهای مشترک منطقه‌ای، نیرومند ساختن روابط در منطقه، گسترش روابط بازرگانی و همچنان نشست آینده دوحه از بخش‌هایی بودند که در نشست روز گذشته به بحث گرفته شدند. به […]

ذبیح‌الله مجاهد سخن‌گوی امارت اسلامی به طلوع‌نیوزگفته است که مساله ایجاد حکومت فراگیر جزو آجندای نشست همکاری‌های منطقه‌ای افغانستان نبود.

آقای مجاهد افزوده که جلوگیری از تهدیدهای مشترک منطقه‌ای، نیرومند ساختن روابط در منطقه، گسترش روابط بازرگانی و همچنان نشست آینده دوحه از بخش‌هایی بودند که در نشست روز گذشته به بحث گرفته شدند.

به گفته‌ی آقای مجاهد، برآیند این نشست سبب همبستگی منطقه خواهد شد.

ذبیح‌الله مجاهد افزود: «این کنفرانس یکی از کنفرانس‌های مهم در افغانستان بود که به همبستگی منطقه منجر می‌شود، تهدیدهای مشترک و در راستای جلوگیری از آن همه کشورها که مسوولیت دارند مشخص شد که باید چه انجام شود.»

هرچند ضمیر کابلوف نماینده ویژه روسیه برای افغانستان پیش از برگزاری این نشست گفته بود که مساله حکومت فراگیر در افغانستان نیز در این نشست به بحث گرفته می‌شود؛ اما سخن‌گوی امارت اسلامی حال این موضوع را رد می‌کند.

آقای مجاهد ‌افزوده است که موقف امارت اسلامی در باره چگونگی نظام در افغانستان مشخص است و این مساله نباید از سوی کشورها دامن‌زده شود.

او در این باره گفت: «این موضوع بخشی از آجندا نبود و ما پیش از این هم موقف خود را گفته‌ایم که این موضوع مربوط افغانان است و مرتبط به کدام کشور دیگری نیست. کشورهای دیگر باید به موضوعاتی بپردازند که در افغانستان مربوط آنان می‌شود.»

ویس ناصری یکی از آگاهان مسایل سیاسی در باره برگزاری این نشست گفت: «به‌گونه مشخص خواست‌های فدراتیف روسیه را از طالبان تکرار کردند که آن هم ایجاد حکومت همه‌شمول و حکومتی بود که همه مردم افغانستان و تنوع سیاسی در افغانستان ایجاد شود.»

واحد فقیری یکی دیگر از آگاهان گفت: «در باره مشکلات موجود در افغانستان یک اجماع منطقه‌ای و جهانی وجود دارد و آن این‌که افغانان به یک مذاکرات میان افغانان نیاز دارند، به یک دیالوگ ملی نیاز دارند و برای ایجاد این دیالوگ به یک نماینده خاص هم ضرورت است.»

امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه روز پیش در آغاز نشست نشست همکاری‌های منطقه‌ای افغانستان از نماینده‌های ویژه کشورها برای افغانستان خواست تا واقعیت‌های کنونی افغانستان را در دومین نشست دوحه بازتاب دهند.

قرار است دومین نشست دوحه به روزهای هجدهم و نزدهم فبروری سال جاری میلادی در باره افغانستان برگزار ‌شود.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=52241

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.