• امروز : جمعه, ۳ میزان ۱۴۰۵
  • برابر با : Friday - 25 September - 2026
کل 11643 امروز 0

اخبار ویژه

پاکستان از تلاش برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای خبر داد ریل‌گذاری راه‌آهن چابهار ـ زاهدان پایان یافت؛ مسیر ترانزیتی ایران و افغانستان نزدیک‌تر شد آمریکا: طالبان بازیگران خیلی بد در سطح بین‌المللی هستند پاکستان مواضع طالبان در قندهار، خوست و پکتیا را هدف حملات هوایی قرار داد لید فلچر: طالبان به زنان امدادرسان اجازه کار بدهند مجاهد: چهار غیرنظامی در حملات پاکستان به افغانستان کشته شدند پاکستان: حملات پهپادی از خاک افغانستان را تحمل نمی‌کنیم طالبان از سرنگونی پهپاد انفجاری پاکستان در هلمند خبر دادند کارمند حقوق بلخاب پس از لت‌وکوب منسوبان ولسوال طالبان برای جراحی مغز به کابل منتقل شد نظرسنجی گالوپ: بیشتر امریکایی‌ها حاکمیت قانون را در حال تضعیف می‌دانند پیام آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای درباره آموزش: الگویی برای آینده افغانستان ادامه پروازهای خارجی ایران با وجود محدودیت‌های تازه امریکا دیدار ذبیح‌الله مجاهد با معاون سفارت ایران در قندهار پزشکیان با تصویر رهبر شهید ایران در سازمان ملل: در برابر زور تسلیم نمی‌شویم آغاز ثبت‌ نام تثبیت هویت دارندگان آمایش و برگه سرشماری در مشهد

♥37

هشدار شدید تاجیکستان به طالبان پس از حملات مرزی؛ محکومیت رسمی امامعلی رحمان و نگرانی چین از گسترش ناامنی  

  • کد خبر : 83999
  • 11 قوس 1404 - 8:56
هشدار شدید تاجیکستان به طالبان پس از حملات مرزی؛ محکومیت رسمی امامعلی رحمان و نگرانی چین از گسترش ناامنی   
امامعلی رحمان، رئیس‌جمهور تاجیکستان، حملات اخیر از خاک افغانستان را «غیرقانونی و تحریک‌آمیز» خواند و با دستور تقویت فوری امنیت مرزها، از طالبان خواست تا گروه‌های مسلح را مهار کنند. این حملات که به مرگ پنج نفر و زخمی شدن چندین تن انجامید، تنش‌های مرزی و نگرانی‌های امنیتی در منطقه را تشدید کرده است.

به گزارش آژانس خبری صدای پامیر، امامعلی رحمان، رئیس‌جمهور تاجیکستان، با محکوم کردن حملات هفته گذشته از قلمرو افغانستان، این اقدامات را «غیرقانونی، تحریک‌آمیز و تهدیدکننده امنیت ملی تاجیکستان» توصیف کرد. به گفته دفتر ریاست‌جمهوری، رحمان روز دوشنبه ۱۰ قوس در نشست فوق‌العاده با مقام‌های عالی‌رتبه امنیتی، دستور اجرای تدابیر فوری و سخت‌گیرانه در امتداد مرز مشترک با افغانستان را صادر کرده است.

در حملات اخیر که از مناطق مرزی افغانستان انجام شد، دست‌کم پنج نفر جان باخته و پنج تن دیگر زخمی شده‌اند. این رویداد موج تازه‌ای از نگرانی‌ها درباره فعالیت شبکه‌های قاچاق مواد مخدر، گروه‌های مسلح و جریان‌های افراطی مستقر در مناطق مرزی را ایجاد کرده است؛ مسائلی که سال‌هاست روابط دوشنبه و طالبان را تیره کرده است.

همزمان با این تنش‌ها، سه شهروند چین نیز در پی حمله پهپادی ۲۶ نوامبر (چهارشنبه ۵ قوس) که از خاک افغانستان به کمپ یک شرکت چینی در ولایت ختلان انجام شد، جان باخته‌اند. سفارت تاجیکستان در کویت ضمن تأیید این حمله اعلام کرده که گروه‌های شبه‌نظامی فعال در افغانستان مسئول آن هستند و از طالبان خواسته برای جلوگیری از تکرار چنین رویدادهایی «اقدامات فوری و مؤثر» اتخاذ کند.

سفارت چین در دوشنبه نیز با تأیید کشته شدن سه کارمند این شرکت و زخمی شدن یک نفر دیگر، خواستار تحقیق شفاف، سریع و مجازات عاملان شده است. وزارت خارجه چین اعلام کرده امنیت شهروندان و پروژه‌های اقتصادی این کشور در آسیای مرکزی در معرض تهدید جدی قرار گرفته است.

در واکنش به این حوادث، پاکستان نیز با انتشار بیانیه‌ای حملات مرزی را «تأسف‌بار و غیرقابل قبول» خوانده و آن را محکوم کرده است. با این حال، طالبان تاکنون هیچ موضع‌گیری رسمی در قبال این رویدادها نداشته‌اند؛ سکوتی که می‌تواند روابط پرتنش کابل و دوشنبه را پیچیده‌تر کرده و نگرانی‌های چین درباره امنیت سرمایه‌گذاری‌هایش در منطقه را افزایش دهد.

واکنش شدید دولت تاجیکستان، نگرانی چین و سکوت طالبان، احتمال افزایش فشارهای منطقه‌ای بر کابل را تقویت می‌کند. ادامه این روند می‌تواند نه تنها روابط تاجیکستان و طالبان را متشنج‌تر کند، بلکه بر پروژه‌های اقتصادی چین و امنیت منطقه آسیای مرکزی نیز تأثیر مستقیم بگذارد.

 

آژانس خبری صدای پامیر 

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=83999

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.