• امروز : چهارشنبه, ۱۵ میزان ۱۴۰۵
  • برابر با : Wednesday - 7 October - 2026
کل 11904 امروز 17

اخبار ویژه

هشدار سازمان ملل درباره درخواست‌های جعلی اسکان مجدد پناهجویان در بریتانیا پنجمین نمایشگاه ابوحنیفه با حضور شرکت‌هایی از بیش از ۲۰ کشور در کابل گشایش می‌یابد ورود قانونی اتباع افغانستان به ایران از مرز دوغارون ۱۸ درصد کاهش یافت مقام ایرانی افغانستان را در آستانه جهش اقتصادی دانست هیئت پارلمانی ایران از شرکت توسعه ملی و زیربنایی افغانستان بازدید کرد افغانستان و ازبیکستان درباره تجارت و سرمایه‌گذاری در بخش زراعت رایزنی کردند طالبان احکام بازداشت رهبران این گروه از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی اساسنامه رم را رد کرد مقام استخبارات طالبان به اظهارات حکمتیار واکنش نشان داد وزیر نیروی ایران برای گفت‌وگو درباره آب و انرژی وارد کابل شد پانزدهم میزان : طوفان ‌الاقصی و ضرورت بازتعریف مقاومت اسلامی در افغانستان انفجار در نزدیکی فرماندهی پولیس طالبان در فیض‌آباد گوترش بر بازگشت امن و داوطلبانه مهاجران افغان از پاکستان تأکید کرد پایان یک عصر: مسی با گل و پاس گل از آرژانتین خداحافظی کرد طرح ساخت پل هوایی و چهار رمپ دایروی در چهارراهی میدان هوایی کابل نهایی شد جبهه متحد افغانستان از کشته‌شدن یک فرمانده طالبان در قندهار خبر داد

♥35

واکنش‌ها به کشته شدن گردشگران خارجی در بامیان

  • کد خبر : 58363
  • 30 ثور 1403 - 2:03
واکنش‌ها به کشته شدن گردشگران خارجی در بامیان

حمله مسلحانه روزجمعه بر غیرنظامیان و گردش‌گران خارجی در بامیان با واکنش‌های داخلی و خارجی روبه‌رو شده است. رییس‌جمهور پیشین کشور و رییس شورای عالی مصالحه ملی در حکومت پیشین این حمله را وحشتناک خوانده و آن را محکوم کرده‌اند. رییس‌جمهور اسپانیا نیز از جان باختن شهروندان این کشور در افغانستان ابراز ناراحتی کرده است […]

حمله مسلحانه روزجمعه بر غیرنظامیان و گردش‌گران خارجی در بامیان با واکنش‌های داخلی و خارجی روبه‌رو شده است.

رییس‌جمهور پیشین کشور و رییس شورای عالی مصالحه ملی در حکومت پیشین این حمله را وحشتناک خوانده و آن را محکوم کرده‌اند. رییس‌جمهور اسپانیا نیز از جان باختن شهروندان این کشور در افغانستان ابراز ناراحتی کرده است و از تلاش‌ها به‌منظور رسیدگی به آسیب‌دیده‌ها و بررسی این رویداد سخن گفته است.

حامد کرزی رییس‌جمهور پیشین افغانستان نوشته است: «حمله مسلحانه در بامیان را که از اثر آن سه تن از شهروندان اسپانیه و یک تن از هم‌وطنان ما جان‌های شان را از دست داده و تعداد دیگری از گردش‌گران خارجی و مردم ملکی زخمی شدند، یک حادثهٔ تروریستی دانسته و محکوم می‌کنم.»

عبدالله عبدالله رییس شورای مصالحه ملی در حکومت پیشین در باره این حمله نگاشته است: «بر اساس موازین حقوق بین‌الملل و رسوم پذیرفته شده مردم افغانستان، هدف قرار دادن گردش‌گران خارجی و شهروندان غیرنظامی محکوم و مورد تقبیح است.»

هم‌زمان هیات معاونت سازمان ملل در افغانستان، نماینده ویژه امریکا، کاردار سفارت این کشور برای افغانستان، اتحادیه اروپا، وزارت خارجه ایران و سفارت جاپان برای افغانستان این حمله را ضمن محکوم کرده و آن را ناجوان‌مردانه عنوان داده‌اند.

نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان در ایکس نوشته است: «از حمله تروریستی مرگ‌بار بر غیرنظامیان و گردش‌گران غیرمسلح در بامیان شوکه و وحشت‌زده شده‌ایم.»

توماس وست نماینده ویژه ایالات متحده امریکا برای افغانستان هم درباره این حمله این‌گونه واکنش نشان داده است: «ایالات متحده از تیراندازی در بامیان که در آن افغان‌های غیرنظامی و شهروندان خارجی کشته یا زخمی شدند، عمیقا متاثر است.»

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته است: «اقدام تروریستی روز جمعه در شهر بامیان افغانستان علیه گردش‌گران خارجی و شهروندان عادی را محکوم می‌کنیم.»

سعدالدین سعید معین گردش‌گری وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: «این یک گروه ۱۳نفری گردش‌گر خارجی بوده که از این جمله ۸ نفر از اسپانیا بود و به‌شمول افغان‌ها، افراد دیگر کشورها نیز شامل بودند. یک شرکت افغانی آنان را به شکل گروپی آورده بود.»

کامران امان آگاه مسایل نظامی گفت: «این حمله قصدآ انجام شده تا به جهان ثابت کند که افغانستان یک کشور بی‌ثبات است و این را نیز ثابت بسازد که زندگی گردش‌گران و خارجی‌ها در افغانستان با خطر مواجه است.»

زلمی افغان‌یار یکی دیگر از آگاهان مسایل نظامی گفت: «هدف این حمله این است که میان افغانستان و جامعه جهانی فاصله ایجاد کند و تصویر وحشت افغانستان را با جهان شریک کند.»

در حمله مسلحانه روز جمعه در بامیان شش نفر به‌شمول سه شهروند اسپانیا و سه غیرنظامی جان باختند و هفت تن دیگر به‌شمول سه شهروند کشور و چهار شهروند خارجی زخمی شدند.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=58363

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.