• امروز : چهارشنبه, ۶ عقرب ۱۴۰۵
  • برابر با : Wednesday - 28 October - 2026
کل 12317 امروز 13

اخبار ویژه

وزارت مخابرات از آغاز تجهیز وزارت معادن به سیستم دیجیتالی مدیریت اسناد خبر داد ادعای توقف پیوند قرنیه چشم در افغانستان: وزارت صحت عامه تکذیب کرد دعوت معاون رییس‌الوزرا از سرمایه‌گذاران خارجی با وعده واگذاری بلند مدت زمین دیدار وزیر اقتصاد و نماینده سازمان ملل درباره توسعه زیربناهای افغانستان وزارت اطلاعات و فرهنگ از برگزاری نمایشگاه هنری در بامیان خبر داد سروی تخنیکی کوه منار چهلستون کابل تکمیل شد؛ نقاط آسیب‌ پذیر شناسایی شدند آیزنکوت: نتانیاهو می‌ دانست ایران بمب اتمی ندارد و از این موضوع برای توجیه حمله استفاده کرد سازمان ملل: زنان افغانستان از مشارکت در تعیین آینده کشور محروم شده‌اند بریتانیا: حذف زنان از روند تصمیم‌گیری، مانع دستیابی به صلح پایدار در افغانستان است سید باقر محسنی: عربستان در تأمین امنیت خود دچار سردرگمی شده است جفری ساکس: واشنگتن باید به‌جای سیاست سلطه، مسیر توافق با ایران را در پیش بگیرد افغانستان تحت حاکمیت طالبان در شاخص حاکمیت قانون ۲۰۲۶ در رتبه ۱۴۲ جهان قرار گرفت سازمان ملل: افغانستان در صدر بحران‌ های جهانی حقوق زنان قرار دارد درگیری مرزی نظامیان افغانستان و پاکستان قدردانی ایران از نبرد یمن علیه رژیم صهیونیستی

♥1

ادعای توقف پیوند قرنیه چشم در افغانستان: وزارت صحت عامه تکذیب کرد

  • کد خبر : 99733
  • 06 عقرب 1405 - 14:39
ادعای توقف پیوند قرنیه چشم در افغانستان: وزارت صحت عامه تکذیب کرد
روزنامه تلگراف در گزارشی از متوقف‌ شدن عملیات رایگان پیوند قرنیه چشم در شفاخانه‌های کابل و جلال‌آباد به دستور شفاهی مقامات خبر داد؛ ادعایی که بلافاصله از سوی منابع وزارت صحت عامه بی‌ اساس خوانده و تکذیب شد.

گزارش اخیر روزنامه بریتانیایی «تلگراف» مبنی بر صدور دستور شفاهی حکومت سرپرست جهت متوقف‌ سازی عملیات پیوند قرنیه چشم در شفا خانه‌ های افغانستان، با تکذیب صریح منابع رسمی در وزارت صحت عامه مواجه شد.

به گزارش آژانس خبری صدای پامیر، ​بر اساس ادعای تلگراف، این دستور شفاهی سبب تعلیق برنامه‌ای شده است که اخیراً برای ارائه خدمات رایگان پیوند قرنیه به بیماران نیازمند آغاز شده بود؛ اقدامی که صدها متقاضی را در فهرست‌های انتظار درمان بلاتکلیف گذاشته است. یک پزشک شفا خانه چشم نور کابل به این روزنامه مدعی شده که پس از اجرای موفقیت‌ آمیز ۹۰ عمل پیوند، روند درمان در این مرکز و همچنین شفا خانه چشم جلال‌آباد متوقف گشته است. این در حالی است که منابع وزارت صحت عامه در گفتگو با رسانه «حجاز فارسی»، این ادعاها را بی‌ اساس خوانده و بر عدم صدور چنین ممنوعیتی تأکید کرده‌اند.

​برنامه مذکور با مشارکت انجمن خیریه پزشکان پاکستانی-آمریکایی شمال (مستقر در ایالت ایلینوی آمریکا) مدیریت می‌شد؛ نهادی که از سال ۲۰۱۷ قرنیه‌های اهدایی را تأمین کرده و امسال خدمات خود را به افغانستان گسترش داده بود. به گفته فؤاد ظفر، از مسئولان این طرح که پیش‌تر ۱۰ هزار عمل مشابه را در پاکستان اجرا کرده‌اند، بیش از ۱۵۰ عمل پیوند در افغانستان انجام شده و سه پزشک افغان نیز در پیشاور آموزش دیده بودند.

​ابهامات درباره این پرونده در حالی مطرح می‌شود که وزارت امر به معروف پیش‌ تر خرید و فروش اعضای بدن را ممنوع اعلام کرده بود، اما مشخص نیست که آیا این مقررات شامل استفاده از قرنیه‌های اهدایی و درمانی نیز می‌ شود یا خیر.

آژانس خبری صدای پامیر 

 

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=99733

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.