• امروز : شنبه, ۱۸ میزان ۱۴۰۵
  • برابر با : Saturday - 10 October - 2026
کل 11946 امروز 9

اخبار ویژه

طالبان در هلمند قطعه ۴۰۰ نفری برای مقابله با جرایم جنایی ایجاد کردند فواد اوکتای: ۱۰ هزار دانشجوی افغانستانی در ترکیه تحصیل می‌کنند وزیر نیروی ایران افغانستان را در پرداخت پول برق خوش‌ حساب خواند امضای ۲۸ تفاهم‌نامه اقتصادی میان افغانستان و ایران به ارزش ۴۵۱.۸ میلیون دالر نیکی آسیا هشدار داد تنش طالبان و پاکستان خطر بازگشت افغانستان به جنگ داخلی را افزایش می‌دهد شهاب الدین دلاور درباره توافق دوحه گفت نامی از زنان برده نشده است حماس اعطای نوبل صلح به ناوی پیلای را گامی در مسیر عدالت برای فلسطین خواند برنده نوبل صلح ۲۰۲۶ در نخستین واکنش، گزارش نسل‌کشی در غزه را یادآوری کرد سلامت روان در افغانستان: زخمی که سال‌ها نادیده گرفته شده است سپاه پاسداران هشدار داد تعقیب شناورهای متخلف به تنگه هرمز محدود نمی‌ماند پاکستان اختلاف با طالبان را فراتر از واژه‌های بیانیه فارمت مسکو دانست رئیس جمهور قرقیزستان بر حمایت از ثبات افغانستان و همکاری امنیتی منطقه تأکید کرد دیپلمات: رهبران طالبان تغییر ایدیولوژیک نکرده‌اند و زمان در کابل متوقف شده است برق، معادن و خط آهن: محور تازه تعامل اقتصادی ایران و طالبان وزیر نیروی ایران از غرفه صنعت برق حرارتی این کشور در نمایشگاه بین‌المللی افغانستان بازدید کرد

♥20

استخراج زمرد از ۵ ساحه جدید در پنجشیر آغاز شد

  • کد خبر : 77141
  • 29 سرطان 1404 - 10:24
استخراج زمرد از ۵ ساحه جدید در پنجشیر آغاز شد
مسئولان محلی پنجشیر، گفته‌اند که استخراج زمرد در پنج ساحۀ‌ جدید در ولسوالی پریان این ولایت آغاز شده است.

به گزارش آژانس خبری صدای پامیر، سیف‌الدین لتون، سخنگوی والی پنجشیر می‌گوید که این ساحات جدید پس از طی مراحل قانونی و دریافت مجوز رسمی از وزارت معادن و پترولیوم طالبان، وارد مرحلۀ عملی استخراج شده‌اند.

وی افزود که پیش از این، ۲۵۰ معدن زمرد توسط تیم‌های فنی و تخصصی در مناطق مختلف ولسوالی پریان شناسایی و تثبیت شده بود.

 سخنگوی والی پنجشیر، گفته است که با آغاز فعالیت در این پنج ساحه، زمینۀ کار برای ۱۰۰ تن فراهم شده‌است.

او همچنان تأکید کرد که روند صدور مجوز و آماده‌سازی برای استخراج در سایر ساحات نیز به‌گونۀ هم‌زمان ادامه دارد.

بر اساس معلومات رسمی، از میان بیش از ۱۷۰۰ معدن زمرد ثبت‌شده در سطح ولایت پنجشیر، تاکنون بیش از ۶۰۰ معدن موفق به دریافت مجوز فعالیت شده‌اند. زمرد استخراج شده از این معادن، از طریق مزایده آزاد ۷۸ هزار قیراط به ارزش ۵.۵ میلیون دالر به فروش رفته است.

پیشتر گزارش شده بود که استخراج زمرد در ۱۵ ساحه‌ی جدید در ولسوالی حصه‌اول آغاز شده و از میان ۲۱ ساحه کشف‌شده، ۱۵ مورد وارد مرحله استخراج گردیده‌اند. در حدود ۳۰۰ معدن در این مناطق به صورت فعال استخراج می‌شوند.

پنجشیر از جمله غنی‌ترین ولایات افغانستان از نگاه منابع زمرد به‌شمار می‌رود و استخراج این سنگ قیمتی می‌تواند نقش مهم در رشد اقتصاد و ایجاد فرصت‌های شغلی ایفا کند.

این در حالیست که استخراج معادن و فروش‌ آنها توسط گروه طالبان نشان‌دهنده تلاش این گروه برای تأمین درآمد از طریق منابع طبیعی افغانستان است، اما بدون نظارت بین‌المللی و شفافیت مالی، خطر هدررفت منابع و تخصیص آنها برای اهداف غیراقتصادی وجود دارد.

همچنین، عدم دسترسی بین‌المللی به بازارهای جهانی و محدودیت‌های اقتصادی، میزان درآمدزایی واقعی این فروش‌ها را به سؤال می‌کشد.

 

آژانس خبری صدای پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=77141

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.