• امروز : سه شنبه, ۷ میزان ۱۴۰۵
  • برابر با : Tuesday - 29 September - 2026
کل 11730 امروز 15

اخبار ویژه

قالیباف در دومین سالگرد شهادت سید حسن نصرالله: مقاومت به مسیر خود ادامه می‌دهد هیئت کمیسیون جنگ افغانستان آمریکا با عاصم منیر دیدار کرد کشف سه مخفیگاه انتقال غیرقانونی مسافران در نیمروز: از خروج ۱۱۰ نفر جلوگیری شد تنش لفظی دوستم و عطامحمد نور: اگر توان مقابله با طالبان را ندارید، سکوت کنید افغانستان همچنان بالاترین موارد مثبت انسانی پولیو را دارد وزارت مالیه طالبان تعرفه واردات برخی کالاها را تا ۵۰ درصد افزایش می‌دهد زاخارووا: اخراج پناهجویان افغان از کشورهای غربی تشدید شده است ۲۹ سپتمبر: روز جهانی آگاهی از اتلاف و ضایعات مواد غذایی هیئت امنیتی و نظامی طالبان از مناطق کوهستانی چهار ولایت بازدید کرد ولسوال طالبان در تگاب بدخشان در اعتراض به والی استعفا داد ساخت میدان معیاری فوتبال در قندز با حمایت فیفا عراقچی: شروط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز به امریکا منتقل شده است طالبان از کشته و بازداشت ۹۸ نیروی مخالف در کامدیش خبر داد حملات گسترده روسیه به اوکراین؛ دست‌کم ۸ نفر کشته شدند سیلاب گسترده در شمال هند؛ ۶۲ نفر جان باختند

♥1

افغانستان همچنان بالاترین موارد مثبت انسانی پولیو را دارد

  • کد خبر : 97757
  • 07 میزان 1405 - 13:10
افغانستان همچنان بالاترین موارد مثبت انسانی پولیو را دارد
بر بنیاد آمار تازه سازمان جهانی صحت، در سال جاری میلادی ۳۲ مورد مثبت انسانی پولیو در افغانستان ثبت شده است؛ رقمی که در مقایسه با ۲۱ مورد در سال گذشته افزایش یافته و افغانستان را همچنان در شمار دو کشور جهان با موارد فعال این بیماری قرار داده است.

 

به گزارش آژانس خبری صدای پامیر، افغانستان همچنان یکی از دو کشور جهان است که بیماری فلج کودکان یا پولیو در آن ریشه‌کن نشده و بر اساس آمار تازه سازمان جهانی صحت، شمار موارد مثبت انسانی این بیماری در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

بر بنیاد گزارش سازمان جهانی صحت، در دومین هفته ماه جاری میلادی هفت مورد جدید پولیو در افغانستان ثبت شده که چهار مورد آن در ولایت قندهار، از ولسوالی پنجوایی، دو مورد در هلمند، از ولسوالی‌های نهر سراج و کجکی، و یک مورد در ولایت بغلان، از ولسوالی بغلان جدید، شناسایی شده است.

با ثبت این موارد، شمار مجموعی موارد مثبت انسانی پولیو در افغانستان در سال جاری میلادی به ۳۲ مورد رسیده است؛ در حالی که در سال ۲۰۲۵ میلادی ۲۱ مورد مثبت این بیماری در این کشور ثبت شده بود.

همچنین بر اساس آمار سازمان جهانی صحت، در سال ۲۰۲۶ میلادی تاکنون ۷۶ نمونه محیطی مثبت پولیو در افغانستان شناسایی شده است. این رقم در سال گذشته ۹۴ نمونه بود.

پولیو یک بیماری ویروسی است که می‌تواند باعث فلج دائمی شود و درمان مشخصی برای آن وجود ندارد. تلاش‌های جهانی برای ریشه‌کن کردن این بیماری از سال ۱۹۸۸ میلادی آغاز شده و از آن زمان موارد ابتلا به پولیو در جهان بیش از ۹۹ درصد کاهش یافته است.

افغانستان و پاکستان در حال حاضر تنها دو کشور جهان هستند که هنوز به ریشه‌کنی پولیو دست نیافته‌اند. ناامنی، دشواری دسترسی به برخی مناطق و ممانعت از تطبیق واکسن از جمله چالش‌هایی عنوان شده که روند مبارزه با این بیماری را در این دو کشور با مشکل مواجه کرده است.

در پاکستان، آمار موارد مثبت انسانی پولیو در سال جاری میلادی چهار مورد گزارش شده؛ در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۵ میلادی ۳۱ مورد بود. با این حال، پاکستان همچنان بیشترین شمار نمونه‌های محیطی مثبت پولیو را در جهان دارد.

بر اساس آمار سازمان جهانی صحت، در سال جاری میلادی ۱۲۹ نمونه محیطی مثبت پولیو در پاکستان ثبت شده است؛ در حالی که در سال گذشته ۶۵۱ نمونه محیطی مثبت از این کشور گزارش شده بود.

این آمار نشان می‌دهد که با وجود کاهش موارد مثبت انسانی و محیطی در هر دو کشور نسبت به سال گذشته، افغانستان در سال جاری افزایش موارد مثبت انسانی پولیو را تجربه کرده است و همچنان یکی از کانون‌های اصلی باقی‌مانده این بیماری در جهان به شمار می‌رود.

 

آژانس خبری صدای پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=97757

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.