به گزارش آژانس خبری صدای پامیر، کریم خرم در پیامی که در شبکه اجتماعی ایکس خود منتشر کرده، گفته است مجموعهای از عوامل جهانی از جمله جنگها، تنشهای ژیوپولیتیک، متزلزل شدن نظم جهانی، اعمال تحریمهای گسترده توسط غرب و سیاستهای تجاری دونالد ترامپ، فضای اقتصادی جهان را وارد مرحلهای «ناروشن و نامطمئن» کرده است.
به گفته او، احتمال کاهش نرخ بهره با تعیین رئیس جدید بانک مرکزی ایالات متحده در سال نو میلادی نیز بر این ابهام افزوده و باعث شده است سرمایهگذاران جهانی بیش از پیش به طلا بهعنوان یک ارزش مطمئن روی بیاورند؛ موضوعی که ارزش این فلز گرانبها را بهصورت کمسابقهای افزایش داده است.
خرم افزوده است که در کنار این عوامل، تلاشها برای پایان دادن به انحصار دالر در نظام مالی جهان، بهویژه در میان اعضای گروه بریکس، آغاز شده و همین روند کشورها را به سمت افزایش ذخایر طلای ملی سوق داده است.
وی در ادامه با انتقاد از وضعیت استخراج و فروش طلا در افغانستان گفته است که در چنین شرایطی، طلای استخراجشده در شمال کشور به معاملهگران خارجی سطح پایین فروخته میشود و بدون برنامهریزی راهبردی از افغانستان خارج میگردد.
وزیر پیشین اطلاعات و فرهنگ تأکید کرده است: «بهتر بود طلای افغانستان، در صورت استخراج، به ذخایر ملی کشور افزوده میشد؛ زیرا معدن طلا مانند سایر معادن عادی نیست و نباید با آن برخورد عادی صورت بگیرد.»













