• امروز : یکشنبه, ۱۹ میزان ۱۴۰۵
  • برابر با : Sunday - 11 October - 2026
کل 11957 امروز 0

اخبار ویژه

سپاه پاسداران ایران از انفجار و آتش‌سوزی یک سوپرنفتکش در تنگه هرمز خبر داد باشندگان جلال‌آباد از تلاش طالبان برای تخلیه خانه‌های ده‌ها خانواده خبر می‌دهند اختصاصی ۲.۵ میلیون دالری شبانه بسیج‌ راسخ برای تحصیل دختران افغان در دانشگاه آکسفورد ضرب‌الأجل پاکستان برای خروج پزشکان و دانشجویان پزشکی افغانستانی تا ۱۰ اکتبر ریچارد بنت خواستار لغو تحریم‌های امریکا علیه دیوان کیفری بین‌المللی شد گزارش‌ها از حمله موشکی به فرودگاه بین‌المللی ریاض خبر می‌ دهند اتاق بازرگانی ایران در کابل نشست بررسی تجارت با افغانستان برگزار کرد شهاب الدین دلاور مذاکره سیاسی با مخالفان طالبان را رد کرد اتحادیه اروپا توماس فرلسن را نماینده ویژه جدید خود برای افغانستان تعیین کرد سازمان جهانی صحت هشدار داد؛ از هر هفت نفر در جهان یک نفر با مشکلات سلامت روان روبه‌رو است طالبان ۲۲ شهرک در بلخ را امارتی اعلام کردند: ۸۵ هزار جریب زمین زیر تصمیم تازه طالبان در هلمند قطعه ۴۰۰ نفری برای مقابله با جرایم جنایی ایجاد کردند فواد اوکتای: ۱۰ هزار دانشجوی افغانستانی در ترکیه تحصیل می‌کنند وزیر نیروی ایران افغانستان را در پرداخت پول برق خوش‌ حساب خواند امضای ۲۸ تفاهم‌نامه اقتصادی میان افغانستان و ایران به ارزش ۴۵۱.۸ میلیون دالر

♥64

بزرگداشت از دو شخصیت تاریخی در ولایت جوزجان

  • کد خبر : 71129
  • 26 دلو 1403 - 10:34
بزرگداشت از دو شخصیت تاریخی در ولایت جوزجان

مراسم بزرگ‌داشت از ۵۸۴مین سال‌روز تولد میر نظام‌الدین علی‌شیر نوایی و ۵۴۲مین سال‌روز تولد ظهیرالدین محمد بابر، با حضور شماری از نویسندگان، شاعران و فرهنگیان در شهر شبرغان، مرکز ولایت جوزجان برگزار شد. شرکت‌کنندگان در این مراسم، بر انتقال اندیشه‌ها و دست‌آوردهای علمی و فرهنگی این دو شخصیت تاریخی به نسل جوان تاکید کردند. ظهیرالدین […]

مراسم بزرگ‌داشت از ۵۸۴مین سال‌روز تولد میر نظام‌الدین علی‌شیر نوایی و ۵۴۲مین سال‌روز تولد ظهیرالدین محمد بابر، با حضور شماری از نویسندگان، شاعران و فرهنگیان در شهر شبرغان، مرکز ولایت جوزجان برگزار شد.

شرکت‌کنندگان در این مراسم، بر انتقال اندیشه‌ها و دست‌آوردهای علمی و فرهنگی این دو شخصیت تاریخی به نسل جوان تاکید کردند.

ظهیرالدین محمد بابر، بنیان‌گذار امپراتوری گورکانیان هند و امیرعلی‌شیر نوایی، وزیر دانشمند سلطان حسین بایقرا در قرن نهم هجری، از چهره‌های برجسته در مدنیت تیموری و تاریخ افغانستان به شمار می‌روند.

اشتراک‌کنندگان این نشست، کارنامه‌ها و شیوه‌های حکومت‌داری این دو شخصیت تاریخی را الگوی مناسبی برای افغانستان و کشورهای منطقه دانستند.

علی‌شیر انتظار جوزجانی شاعر و نویسنده گفت: برگزاری چنین محافلی باعث می‌شود که ما از نیاکان خود و رشد فرهنگی آن‌ها آگاه شویم. این برنامه‌ها می‌توانند نسل‌های آینده را برای حمایت از فعالیت‌های فرهنگی ترغیب کنند.

نجیب‌الله شاعر و نویسنده گفت: درس و تعلیم از این شخصیت‌ها برای همه ضروری است. ما باید جوانان خود را تشویق کنیم تا از زندگی و آثار آن‌ها الهام بگیرند و اشعار و تاریخ‌شان را مطالعه کنند.

سید احمد حیدری شاعر و نویسنده از سرپل گفت: برگزاری چنین برنامه‌هایی بسیار ضروری است تا نسل امروز با شخصیت‌ها و تاریخ گذشته خود آشنا شوند و از آثار آن‌ها در راستای رشد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه استفاده کنند.

برگزارکنندگان این مراسم نیز بر اهمیت آگاهی‌بخشی به جوانان درباره خدمات علمی، فرهنگی و ادبی این دو شخصیت تاریخی تاکید کردند.

فیض‌الله حبیبی برگزارکننده این مراسم گفت: جوانان باید این شخصیت‌های نابغه شرق و سایر شاعران و نویسندگان را مطالعه و آثارشان را در کتاب‌خانه‌های خود حفظ کنند تا میراث فرهنگی آن‌ها به نسل‌های آینده منتقل شود.

به گفته برگزارکنندگان این مراسم، امیرعلی‌شیر نوایی و ظهیرالدین محمد بابر نه‌تنها در عرصه حکومت‌داری، بلکه در حوزه‌های علم، فرهنگ و ادبیات نیز آثار و خدمات ماندگاری از خود به‌جا گذاشته‌اند.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=71129

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.