• امروز : سه شنبه, ۱۴ میزان ۱۴۰۵
  • برابر با : Tuesday - 6 October - 2026
کل 11887 امروز 0

اخبار ویژه

هیأت تجاری ۱۸۰ نفری ایران برای اشتراک نمایشگاه ملی وارد کابل شدند کابل و ریاض بر گسترش همکاری‌های دوجانبه تأکید کردند سازمان ملل ۱۸ میلیون دالر برای رسیدگی به بحران بشردوستانه افغانستان اختصاص داد عقب‌نشینی نورالله نوری از موضع قبلی: طالبان دیگر نیازی به مذاکره با مخالفان نمی‌بیند متقی و شویگو درباره گسترش همکاری‌های امنیتی میان طالبان و روسیه گفت‌وگو کردند حکمتیار خواستار انتقال قدرت به مردم و تعیین نظام آینده افغانستان شد نورالله نوری خواستار احترام پاکستان به حاکمیت افغانستان شد پایان نام آمایش و کارت موقت: کارت‌های جدید شناسایی اتباع خارجی با عنوانی متفاوت صادر می‌شوند خاطره یک خبرنگار: روایت ژورنالیستی و ادبی یک شب و یک ملاقات غیرمنتظره زنجیره انسانی «دانشگاه ایران» با حضور دانشجویان و مردم در مشهد برگزار شد علمای شیعه در هرات حملات پاکستان به کنر و هلمند را محکوم کردند سرک ترانزیتی افغانستان ـ چین با هزینه ۳۶۵ میلیون افغانی به بهره‌برداری رسید تهران و کابل درباره احداث راه‌آهن هرات–مزارشریف رایزنی کردند بنون سیوان، نماینده پیشین سازمان ملل در افغانستان و پاکستان، درگذشت افغانستان و ایران برای افزایش تجارت تا ۱۰ میلیارد دالر گفت‌وگو کردند

♥64

مجاهد: تعیین نماینده ویژه از طرف سازمان ملل در امور افغانستان ضروری نمی‌دانیم

  • کد خبر : 52560
  • 17 دلو 1402 - 11:42
مجاهد: تعیین نماینده ویژه از طرف سازمان ملل در امور افغانستان ضروری نمی‌دانیم

ذبیح‌الله مجاهد سخن‌گوی امارت اسلامی می‌گوید که گماشتن نماینده ویژه از سوی سازمان ملل متحد برای افغانستان، غیرضروری است. آقای مجاهد به طلوع‌نیوز می‌گوید که سازمان ملل متحد می‌خواهد افغانستان را همچون کشور دچار بحران و جنگ معرفی کند. سخن‌گوی امارت اسلامی با تاکید بر این‌که اوضاع کنونی کشور عادی است و نیازی به نماینده […]

ذبیح‌الله مجاهد سخن‌گوی امارت اسلامی می‌گوید که گماشتن نماینده ویژه از سوی سازمان ملل متحد برای افغانستان، غیرضروری است.

آقای مجاهد به طلوع‌نیوز می‌گوید که سازمان ملل متحد می‌خواهد افغانستان را همچون کشور دچار بحران و جنگ معرفی کند.

سخن‌گوی امارت اسلامی با تاکید بر این‌که اوضاع کنونی کشور عادی است و نیازی به نماینده ویژه ندارد، گفت: «این یک گام غیرضروری‌ست و به اساس قوانین ملل متحد هم غیر ضروری‌ست و ما هم نیاز به این نماینده نمی‌بینیم. دوم این‌که شاید آنان تلاش بکنند که افغانستان را کشوری مواجه با بحران یا کشوری در حالت جنگ تلقی کنند که این نیت خوب نیست.»

همزمان سرپرست کرسی نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد، گماشتن نماینده ویژه ملل متحد برای افغانستان را بخشی از صلاحیت‌های دبیرکل این سازمان می‌داند.

نصیراحمد فایق به طلوع‌نیوز می‌گوید که نماینده ویژه سازمان ملل مسوولیت، تطبیق سفارشات در ارزیابی مستقل از جمله ایجاد دولت مشروع در افغانستان، شکست بن‌بست سیاسی، ایجاد اجماع بین‌المللی درباره افغانستان را بر عهده خواهد داشت.

آقای فایق گفت: «این وظیفه مشخص نماینده‌ی خاص تحقق و یا پیش‌برد همان سفارشاتی است که بخاطر ایجاد اجماع بین‌المللی در قدم اول و در ثانی در مورد ایجاد یک دولت مشروع و ملی که بتواند افغانستان دوباره به جامعه بین‌الملل مدغم شود.»

واحد فقیری آگاه مسایل سیاسی به طلوع‌نیوز گفت: «این نماینده می‌تواند برای مذاکرات بین افغانان راه را هموار کند و قسمی که ما می‌دانیم مشکل افغانستان داخلی و میان افغانان است و تا زمانی‌که میان افغانان اجماع ایجاد نشود، مشکل افغانستان حل نمی‌شود.»

امان‌الله هوتکی یکی دیگر از آگاهان سیاسی گفت: «اگر سازمان ملل می‌خواهد که مشکل افغانستان را حل کند باید با امارت به توافق برسد بعد آن نماینده را تعیین کند چرا که امارت خودش یک طرف است.»

پیش از این اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در دسامبر سال ۲۰۲۳ میلادی قطع‌نامه‌ای را تصویب کردند که بر بنیاد آن، دبیرکل سازمان ملل متحد باید فرستاده‌ای برای افغانستان بگمارند تا او توصیه‌های هماهنگ کننده سازمان ملل متحد برای ادغام مجدد افغانستان به جامعه بین‌الملل به پیش ببرد.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=52560

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.