• امروز : جمعه, ۱۷ میزان ۱۴۰۵
  • برابر با : Friday - 9 October - 2026
کل 11933 امروز 6

اخبار ویژه

برق، معادن و خط آهن: محور تازه تعامل اقتصادی ایران و طالبان وزیر نیروی ایران از غرفه صنعت برق حرارتی این کشور در نمایشگاه بین‌المللی افغانستان بازدید کرد روز جهانی پست؛ افغانستان و ضرورت توسعه خدمات پستی میرضیایف خواستار گفت‌وگوی منظم با طالبان درباره منابع آبی افغانستان شد والی بلخ و سفیر ترکیه درباره گسترش روابط تجارتی و ترانزیتی گفت‌وگو کردند سراج الدین حقانی با کاردار جدید اتحادیه اروپا درباره امنیت افغانستان گفت‌وگو کرد کشف ۴۹ کیلوگرم حشیش و تریاک در مرز افغانستان و ازبیکستان سفیر اسپانیا: تعامل با طالبان نباید به عادی‌ سازی سیاسی این گروه منجر شود سردار ابن الرضا به آمریکا هشدار داد: یک اشتباه معادلات منطقه را تغییر می‌ دهد یوناما: طالبان ۵۲ زن و یک دختر را در کابل و هرات بازداشت کرده‌اند امیر خان متقی از زمین اختصاص‌ یافته برای ساخت سفارت افغانستان در مسکو بازدید کرد سفیر اندونیزیا در بامیان خواستار گسترش همکاری با افغانستان شد فرانسه برای بازگرداندن مهاجران افغان با طالبان گفت‌وگوهای تخنیکی آغاز کرد ایران گذرگاه مرزی میلک با افغانستان را شبانه‌روزی می‌کند افغانستان و ایران درباره صادرات ۲ هزار میگاوات برق و سرمایه‌گذاری مشترک گفت‌وگو کردند

♥57

وزارت انرژی و آب:کار دو پروژه انرژی در پایتخت آغازشد

  • کد خبر : 64344
  • 19 سنبله 1403 - 1:56
وزارت انرژی و آب:کار دو پروژه انرژی در پایتخت آغازشد

وزارت انرژی و آب از آغاز کار پروژه‌های سب‌ستیشن جدید ۲۵۲ MVA تره‌خیل و لین انتقالی ۲۲۰ کیلوولت چمتله تا سب‌ستیشن جدید تره‌خیل خبر می‌دهد. عبداللطیف منصور سرپرست این وزارت می‌گوید که این پروژه‌ها ۱۸.۷ میلیون دالر ارزش دارند و تا دو سال آینده به بهره‌برداری سپرده خواهند شد. به گفته آقای منصور، با عملی […]

وزارت انرژی و آب از آغاز کار پروژه‌های سب‌ستیشن جدید ۲۵۲ MVA تره‌خیل و لین انتقالی ۲۲۰ کیلوولت چمتله تا سب‌ستیشن جدید تره‌خیل خبر می‌دهد.

عبداللطیف منصور سرپرست این وزارت می‌گوید که این پروژه‌ها ۱۸.۷ میلیون دالر ارزش دارند و تا دو سال آینده به بهره‌برداری سپرده خواهند شد.

به گفته آقای منصور، با عملی شدن این پروژه، چالش پرچاوی‌های برق در پارک‌های صنعتی کابل، شفاخانه‌ها و دوایر دولتی حل خواهد شد.

سرپرست وزارت انرژی و آب در این باره گفت: وقتی ۲۲۰ کیلوولت لین انتقالی برق دشت چمتله اینجا برسد، برای تقریبن دوصد و پنجاه هزار نفر در کابل برق خواهد فراهم شد. هم‌چنان مشکلات برق پارک صنعتی و شفاخانه‌های ما حل خواهد شد.

در همین حال، معاون سیاسی ریاست‌الوزرا در برنامه گشایش آغاز کار این پروژه می‌گوید، با توجه به این‌که افغانستان دارای ظرفیت بالای تولید انرژی است؛ اما به علت نابسامانی‌های سال‌های گذشته، افغانستان هنوزهم در قطار کشورهای واردکننده برق به شمار می‌رود.

مولوی عبدالکبیر می‌افزاید که تلاش برای تولید انرژی از منابع داخلی از اولویت‌های مهم امارت اسلامی است.

معاون سیاسی ریاست‌الوزرا در این باره گفت: ما از تمام کشورهای که با آن‌ها قرارداد برق داریم، سپاس‌گزاری می‌کنیم. برای کشوری جنگ‌زده هم‌چون افغانستان، راه‌حل اساسی اتکاء کردن به منابع در داخل کشور و تولید برق از منابع داخلی کشور است.

از سوی دیگر، مسئولان وزارت صنعت و تجارت و اتاق صنایع و معادن نیز تأمین انرژی مورد نیاز کارخانه‌های تولیدی در کشور را برای رسیدن به خودکفایی مهم می‌دانند و ساخت و ساز سب‌ستیشن تره‌خیل کابل را یک گام بزرگ در راستای افزایش برق برای کارخانه‌داران عنوان می‌کنند.

احمدالله زاهد معین وزارت صنعت و تجارت گفت: خواست ما از صنعت‌کاران این است که اگر ما و شما خواهان این هستیم که افغانستان از لحاظ اقتصادی یک با ثبات و مستقل باشد، پس ما باید افغانستان را به یک کشور صنعتی مبدل بسازیم.

بر بنیاد آمارهای وزارت انرژی و آب، افغانستان دارای ظرفیت تولید ۲۳ هزار مگاوات برق از منابع آبی، ۶۷ هزار مگاوات از منابع بادی، ۲۲۲ هزار مگاوات از منابع آفتابی و ۶ هزار مگاوات برق از منابع حرارتی است.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=64344

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.