• امروز : شنبه, ۱۸ میزان ۱۴۰۵
  • برابر با : Saturday - 10 October - 2026
کل 11938 امروز 1

اخبار ویژه

سلامت روان در افغانستان: زخمی که سال‌ها نادیده گرفته شده است سپاه پاسداران هشدار داد تعقیب شناورهای متخلف به تنگه هرمز محدود نمی‌ماند پاکستان اختلاف با طالبان را فراتر از واژه‌های بیانیه فارمت مسکو دانست رئیس جمهور قرقیزستان بر حمایت از ثبات افغانستان و همکاری امنیتی منطقه تأکید کرد دیپلمات: رهبران طالبان تغییر ایدیولوژیک نکرده‌اند و زمان در کابل متوقف شده است برق، معادن و خط آهن: محور تازه تعامل اقتصادی ایران و طالبان وزیر نیروی ایران از غرفه صنعت برق حرارتی این کشور در نمایشگاه بین‌المللی افغانستان بازدید کرد روز جهانی پست؛ افغانستان و ضرورت توسعه خدمات پستی میرضیایف خواستار گفت‌وگوی منظم با طالبان درباره منابع آبی افغانستان شد والی بلخ و سفیر ترکیه درباره گسترش روابط تجارتی و ترانزیتی گفت‌وگو کردند سراج الدین حقانی با کاردار جدید اتحادیه اروپا درباره امنیت افغانستان گفت‌وگو کرد کشف ۴۹ کیلوگرم حشیش و تریاک در مرز افغانستان و ازبیکستان سفیر اسپانیا: تعامل با طالبان نباید به عادی‌ سازی سیاسی این گروه منجر شود سردار ابن الرضا به آمریکا هشدار داد: یک اشتباه معادلات منطقه را تغییر می‌ دهد یوناما: طالبان ۵۲ زن و یک دختر را در کابل و هرات بازداشت کرده‌اند

♥53

وزارت صنعت: میزان تجارت میان افغانستان و روسیه به ۱۷۴ میلیون دالر رسیده است

  • کد خبر : 67757
  • 06 قوس 1403 - 12:50
وزارت صنعت: میزان تجارت میان افغانستان و روسیه به ۱۷۴ میلیون دالر رسیده است

وزارت صنعت و تجارت افغانستان می‌گوید که از آغاز ماه حمل تا پایان عقرب سال جاری خورشیدی، میزان تجارت میان افغانستان و روسیه به ۱۷۴ میلیون دالر رسیده است. به گفته آخندزاده عبدالسلام جواد سخنگوی این وزارت، از این میزان ۲.۲ میلیون دالر مربوط به صادرات افغانستان بوده که اقلامی مانند کشمش، سنگ‌های معدنی، انجیر […]

وزارت صنعت و تجارت افغانستان می‌گوید که از آغاز ماه حمل تا پایان عقرب سال جاری خورشیدی، میزان تجارت میان افغانستان و روسیه به ۱۷۴ میلیون دالر رسیده است.

به گفته آخندزاده عبدالسلام جواد سخنگوی این وزارت، از این میزان ۲.۲ میلیون دالر مربوط به صادرات افغانستان بوده که اقلامی مانند کشمش، سنگ‌های معدنی، انجیر خشک و پیاز را شامل می‌شود.

او در این باره افزود: اکثر اقلام عمده صادراتی کشمش، سنگ‌های معدنی، آب‌میوه، بادرنگ، سنگ تالک، مشروبات غیرالکلی، انجیر و پیاز است و انواع واردات نیز شامل چوب خاردار، آب گندم و انواع نفت و گاز است.

هرچند در سه سال گذشته تلاش‌هایی برای افزایش صادرات و ایجاد تسهیلات تجاری صورت گرفته است، اما بیلانس تجارت افغانستان با کشورهای منطقه و جهان همچنان نابرابر است.

روسیه یکی از کشورهایی است که سالانه بیش از ۳۰۰ میلیون دالر کالا به افغانستان صادر می‌کند، اما صادرات افغانستان به این کشور در مقایسه با واردات، بسیار محدود است.

نماینده رئیس‌جمهور روسیه برای افغانستان نیز در دیدار با سرپرست وزارت خارجه، درباره گسترش هم‌کاری‌های اقتصادی، تجاری، سرمایه‌گذاری و ترانزیتی گفت‌وگو کرده است.

ضیا احمد تکل معاون سخنگوی وزارت خارجه موضوعات مورد بحث در این دیدار را چنین بیان کرد: به زودی هیاتی بلندپایه از کشورش به کابل سفر خواهد کرد و مقام‌های امارت اسلامی در سطح بلند درباره گسترش همکاری‌ها در بخش‌های مختلف گفت‌وگو خواهند داشت.

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری نیز تاکید کرده که برخی قراردادهای واردات تیل، گاز و گندم با روسیه امضا شده، اما نیاز است این قراردادها عملی شوند.

خانجان الکوزی عضو هیأت مدیره اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری اظهار داشت: روسیه از لحاظ اقتصادی، برای ما در شرایطی که در بحران به سر می‌بریم و از دنیا دور هستیم، اهمیت بالایی دارد. هرچقدر روابط با روسیه تقویت شود، به نفع ما است.

پس از روی‌کار آمدن دوباره امارت اسلامی، روسیه یکی از کشورهایی بوده که روابط اقتصادی و تجاری خود را با افغانستان گسترش داده است. مقام‌های امارت اسلامی نیز در نشست‌های اقتصادی مختلف در روسیه حضور فعال داشته‌اند.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=67757

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.