• امروز : شنبه, ۶ اسد ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 27 July - 2024
کل 3166 امروز 5

اخبار ویژه

وزارت صنعت:پنج میلیارد و ۲۳۷ میلیون دالر دادوستد در نیمه اول سال ۲۰۲۴ رییس عمومی استخبارات امارت اسلامی برخی حلقات استخباراتی در افغانستان فعالیت دارند دیدار معاون اداری ریاست‌الوزرا با معاون وزیر فرهنگ و گردشگری چین اخراج یکی از فرماندهان ژنرال دوستم از ترکیه لایحه آمریکا برای جلوگیری از به‌رسمیت شناختن حکومت طالبان وزیر خارجه پاکستان:حمله به نمایندگی‌های دیپلماتیک پاکستان کار اتباع افغانستان است وزارت معارف برای جذب آموزگاران مسلکی تفاهم‌نامه‌ای را با اداره ملی امتحانات به امضا رساند یک کارخانه تولید دوا در کابل گشایش یافت وزیر دفاع طالبان:به زودی به حریم هوایی خویش حاکمیت پیدا می‌کنیم ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با بشار اسد رئیس جمهور سوریه در کرملین دیدار کرد بازداشت ۵۵نفر در ولسوالی ارزگان خاص توسط طالبان درگیری نمایندگان ترکیه در صحن علنی پارلمان حقانی:شمار نیروهای پولیس وزارت داخله به ۲۳۰هزار نفر افزایش یافته است وزارت ترانسپورت:سنگ تهداب یک انتظارگاه جدید در میدان هوایی کابل گذاشته شد وزیر معادن:تمام آمادگی‌ها از برای آغاز کار پروژه تاپی گرفته شده

1

طالبان آسیب‌های جبران ناپذیری به سیستم آموزشی افغانستان وارد کرده‌اند

  • کد خبر : 50963
  • 15 قوس 1402 - 23:05
طالبان آسیب‌های جبران ناپذیری به سیستم آموزشی افغانستان وارد کرده‌اند

دیدبان حقوق بشر می‌گوید که دانش آموزان مکاتب افغانستان پس از تسلط طالبان، با افزایش تنبیه بدنی و تغییرات قهقرایی در برنامه‌های درسی مواجه هستند. این سازمان امروز چهارشنبه ۱۵ قوس، با نشر گزارشی در خصوص تأثیر طالبان بر تحصیل پسران، گفته است که سیاست‌ها و اقدامات این گروه، تحصیل پسران در افغانستان را نیز […]

دیدبان حقوق بشر می‌گوید که دانش آموزان مکاتب افغانستان پس از تسلط طالبان، با افزایش تنبیه بدنی و تغییرات قهقرایی در برنامه‌های درسی مواجه هستند.

این سازمان امروز چهارشنبه ۱۵ قوس، با نشر گزارشی در خصوص تأثیر طالبان بر تحصیل پسران، گفته است که سیاست‌ها و اقدامات این گروه، تحصیل پسران در افغانستان را نیز به خطر می‌اندازد.

بر بنیاد این گزارش، اقدامات طالبان در مکاتب پسرانه، شامل اخراج آموزگاران زن، افزایش استفاده از تنبیه بدنی و تغییرات قهقرایی در برنامه‌ی درسی است.

گزارش افزوده، درحالی‌که ممنوعیت آموزش دختران و زنان، مورد توجه جهانی است، آسیب جدی به سیستم آموزشی پسران کم‌تر مورد توجه قرار گرفته است.

سحر فطرت، نویسنده این گزارش گفته “طالبان آسیب‌های جبران‌ناپذیری به سیستم آموزشی افغانستان برای پسران و همچنین دختران وارد می‌کند.”

دیدبان حقوق بشر گفته است که از راه دور با ۲۲ پسر در صنف‌های هشتم تا دوازدهم و همچنین با پنج والدین پسران در ولایت‌های کابل، بلخ، هرات، فراه، پروان، بامیان، ننگرهار و دایکندی مصاحبه کرده است.

در این گزارش گفته شده که طالبان تمام آموزگاران زن را از مکاتب پسرانه اخراج کرده و بسیاری از پسران را مجبور کرده‌اند که توسط آموزگاران فاقد توانایی آموزش ببینند یا حتا در صنف‌های درسی بدون آموزگار بنشینند.

همچنین در این گزارش آمده که دانش‌آموزان و والدین آنان، استفاده از تنبیه بدنی، از جمله کتک‌زدن پسران به‌دلیل استایل مو یا تخلف از لباس یا داشتن تلفن همراه را نگران کننده توصیف کرده‌اند.

یکی از دانش‌آموزان به دیدبان حقوق بشر گفته که یک بار به‌خاطر همراه داشتن موبایل و بار دوم به‌خاطر مدل مو، جلو همه با شلاق تنبیه شده است.

دیدبان حقوق بشر گفته است که تنبیه بدنی کودکان در مکتب‌ها نقض حقوق بشری آنان است.

به گفته این نهاد، استفاده از خشونت برای تنبیه کودکان باعث درد و رنج، تحقیر و آسیب به رشد، موفقیت تحصیلی و سلامت روان کودکان می‌شود.

دیدبان حقوق بشر گفته است که کمیته حقوق کودک سازمان ملل متحد، هرگونه تنبیه بدنی را ممنوع کرده و همه کودکان حق دارند در محیطی عاری از خشونت آموزش ببینند.

در این گزارش همچنین گفته شده که به ‌دلیل تأثیر بحران‌های اقتصادی و کیفیت پایین آموزش در مکتب‌ها، حضور دانش‌آموزان کم‌رنگ شده است.

دیدبان حقوق بشر در نهایت گفته که دولت‌ها و آژانس‌های سازمان ملل متحد باید از طالبان بخواهند که به ممنوعیت تبعیض‌آمیز خود در مورد تحصیل دختران و زنان پایان دهند.

این نهاد گفته است که طالبان از نقض حقوق پسران برای آموزش ایمن و با کیفیت، با استخدام مجدد همه‌ی آموزگاران زن و اصلاح برنامه‌ی درسی مطابق با استانداردهای بین‌المللی حقوق بشر، جلوگیری کنند و به تمام تنبیهات بدنی پایان دهند.

نویسنده گزارش دیدبان حقوق بشر تاکید کرده که تأثیر طالبان بر سیستم آموزشی امروز به کودکان آسیب می‌رساند و آینده افغانستان را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.

او خاطر نشان کرده که برای رسیدگی به بحران تحصیلی افغانستان به یک واکنش بین‌المللی فوری و مؤثر به‌شدت نیاز است.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=50963

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.