همزمان با فرا رسیدن روز جهانی آموزش، شماری از دختران بازمانده از آموزش در کشور از آینده ناروشن ابراز نگرانی کردهاند.
دختران بازمانده از آموزش در این روز یکبار دیگر از حکومت سرپرست خواستهاند تا هرچه زودتر دروازه مکتبها و دانشگاههای دختران را بازگشایی کند.
مروه شانزده ساله که آرزویش تحصیل در رشته اقتصاد بود، در باره آرزوهای ناتماماش گفت: «امروز روز جهانی آموزش است؛ این روز در حالی در افغانستان میاید که تمام مکاتب و دانشگاهها بهروی دخترها بسته است اما در سایر کشورها به گونه درستاش از این روز تجلیل میشود. این دو سال که گذشت هرگز جبران کرده نمیتوانند. سال آینده میخواهیم که در مکاتب بهروی دختران باز شود تا دختران بتوانند درس بخوانند، کار کنند و به اهداف شان برسند.»
نذیره دانشآموز به خبرنگار طلوعنیوز گفت: «ما از امارت اسلامی و جامعه جهانی میخواهیم که در مکاتب را بهروی ما باز کنند چون چندین سال است که ما بدون درس و تعلیم ماندیم.»
در سوی دیگر، برخی عالمان دین نیز از امارت اسلامی خواستهاند تا هرچه زودتر زمینه آموزش را برای دختران در کشور فراهم سازد.
عبدالقادر قانت عالم دین به طلوعنیوز گفت: «تعلیم و تحصیل حق شرعی و قانونی مرد و زن است و این مکلفیتهای شرعی است. وقتی که ما دستور الله را میبینم که دستور خدا به خواندن است، پس کدام تفکیکی نیست در میان مرد و زن.»
حکمتالله میرزاده استاد دانشگاه میگوید: «در حال حاضر اوضاع تعلیمی و تحصیلی افغانستان در وضعیت نامساعد قرار دارد و این مساله با بسته شدن در مکاتب و دانشگاهها بهروی دختران به وضعیت فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی خانوادهها تاثیرگذار بوده.»
بیش از دو سال از بسته ماندن دروازه مکتبها و دانشگاهها به روی دختران در کشور میگذرد؛ با وجود این هم، روشن نیست که چه زمانی دختران میتوانند به مکتب و دانشگاه بروند.
آژانس خبری پامیر