• امروز : پنج شنبه, ۱۵ قوس ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 5 December - 2024
کل 4581 امروز 12

اخبار ویژه

یونیسف: از ارایه مشاوره برای ۱۵۰ هزار والدین در ماه اکتبر خبر داد پارلمان فرانسه با دادن رأی عدم اعتماد، نخست‌وزیر این کشور را برکنار کرد وزارت اطلاعات و فرهنگ: نام‌گذاری‌های این گروه نام چهارراهی ایزدیار را بنام چهارراهی زنبق تغییر داده است رئیس اجرایی شرکت برشنا به ترکمنستان سفر کرده است وزیر صحت عامه: همکاری سازمان صحی جهان در عرصه طب سنتی منطقه را ضروری خواند مسئولان رسانه‌های خصوصی در بدخشان به علت چالش‌های اقتصادی کارمندان‌شان را از دست دادند حیات وحش در خطر انقراض قرار دارد بانک مرکزی: بانک‌داری اسلامی در کشور توسعه یافته است ستره محکمه: در یک ماه بیش از ۸۰ حکم تعزیری اجراشده است برخی از اعضای کابینه برای دیدار با رهبر امارت اسلامی به قندهار رفتند افزایش مرگ براثر گرسنگی در غزه هشدار استرالیا به اتباعش برای سفر به افغانستان انتقال ۱۸۳ هزار پناهجوی افغانستان به آمریکا طی سه سال گذشته مصاحبه دیمیتری ژیرنوف، سفیر روسیه در کابل شرکت برشنا: در سه سال گذشته ۲۵۹ میلیون افغانی بدهی‌ها برق جمع‌آوری شده است

11

روز جهانی آموزش؛ دختران از آینده ناروشن شکایت دارند

  • کد خبر : 51995
  • 06 دلو 1402 - 11:20
روز جهانی آموزش؛ دختران از آینده ناروشن شکایت دارند

هم‌زمان با فرا رسیدن روز جهانی آموزش، شماری از دختران بازمانده از آموزش در کشور از آینده ناروشن ابراز نگرانی کرده‌اند. دختران بازمانده از آموزش در این روز یک‌بار دیگر از حکومت سرپرست خواسته‌اند تا هرچه زودتر دروازه مکتب‌ها و دانش‌گاه‌های دختران را بازگشایی کند. مروه شانزده ساله که آرزویش تحصیل در رشته اقتصاد بود، […]

هم‌زمان با فرا رسیدن روز جهانی آموزش، شماری از دختران بازمانده از آموزش در کشور از آینده ناروشن ابراز نگرانی کرده‌اند.

دختران بازمانده از آموزش در این روز یک‌بار دیگر از حکومت سرپرست خواسته‌اند تا هرچه زودتر دروازه مکتب‌ها و دانش‌گاه‌های دختران را بازگشایی کند.

مروه شانزده ساله که آرزویش تحصیل در رشته اقتصاد بود، در باره آرزوهای ناتمام‌اش گفت: «امروز روز جهانی آموزش است؛ این روز در حالی در افغانستان میاید که تمام مکاتب و دانش‌گاه‌ها به‌روی دخترها بسته است اما ‌در سایر کشورها  به گونه درست‌اش از این روز تجلیل می‌شود. این دو سال که گذشت هرگز جبران کرده نمی‌توانند. سال آینده می‌خواهیم که در مکاتب به‌روی دختران باز شود تا دختران بتوانند درس بخوانند، کار کنند و به اهداف شان برسند.»

نذیره دانش‌آموز به خبرنگار طلوع‌نیوز گفت: «ما از امارت اسلامی و جامعه جهانی می‌خواهیم که در مکاتب را به‌روی ما باز کنند چون چندین سال است که ما بدون درس و تعلیم ماندیم.»

در سوی دیگر، برخی عالمان دین نیز از امارت اسلامی خواسته‌اند تا هرچه زودتر زمینه آموزش را برای دختران در کشور فراهم سازد.

عبدالقادر قانت عالم دین به طلوع‌نیوز گفت: «تعلیم و تحصیل حق شرعی و قانونی مرد و زن است و این مکلفیت‌های شرعی است. وقتی که ما دستور الله را می‌بینم که دستور خدا به خواندن است، پس کدام تفکیکی نیست در میان مرد و زن.»

حکمت‌الله میرزاده استاد دانش‌گاه می‌گوید: «در حال حاضر اوضاع تعلیمی و تحصیلی افغانستان در وضعیت نامساعد قرار دارد و این مساله با بسته شدن در مکاتب و دانش‌گاه‌ها به‌روی دختران به وضعیت فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی خانواده‌ها تاثیرگذار بوده.»

بیش از دو سال از بسته ماندن دروازه مکتب‌ها و دانش‌گاه‌ها به روی دختران در کشور می‌گذرد؛ با وجود این هم، روشن نیست که چه زمانی دختران می‌توانند به مکتب و دانش‌گاه بروند.

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=51995

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.